...Merhaba, kuşum 4 yaşında dişi. 4 yıldır hiç hasta olmamıştı eşi arada kusar, üşütür bir kaç güne geçerdi ama bu kuşum hiç hasta olmadı 4 sene içersinde. bir ay önce yemek yemeyi bıraktı kafesin dibine gidip uyumaya başladı. hasta olduğunu anladım bir kaç gün içinde geçmeyince veterinere götürdüm. 5 gün boyunca orda kaldı tedavi gördü. kursak mantarı falan dediler ciğerlerine de yağlanma varmış falan neyse iyileşti çok şükür sonra eve götürüp evde kafese koymadan 20 gün boyunce bir kutuda tutmam gerektiğini ordan ilaçlara devam edeceğimi söylediler. bugün 10. günündeyim kuşum yemini yiyor canlı sağlıklı şuan sadece uçamıyor ben hastalıktandır diye düşünüp çok araştırmadım ama bir gariplik olduğunu anladım artık kör olmuş sanırım. çünkü yürürken bir yere çarparsa farkediyor önünde engel olduğunu ve sese tepki veriyor elimi gözünün içine sokcak olsam bile tepki asla vermiyor. ilaçlardan olabilir mi? 6 ilacı var her gün hepsinden bir damla vermem gerektiğini söylemişti veteriner ama şuan farkedince kör olduğunu ilacı kestim ona ağır geliyordur diye. yada stresten olabilir mi kutuda kaldığı için.( kutu şeffaf karanlık falan değil dışarıyı görebiliyor.)
Son düzenleme: