Tekrardan merhaba. Kuşumun dışkısı düzeldi şuan ishali geçti. Kafesten bi süre çıkmadı ama sonra kendiliğinden çıktı ötmeye konuşmaya başladı yaramazlıklar yaptı. Baya bi durdu uçtu kafesine koydum. Şuan kafesinde ötüyor. Hastaysa bile atlattı diyebilir miyim bu hareketlerinden. Videosunu ekliyorumTemiz beyaz peçeteye birden fazla yeni yapılmış dışkılar bize daha sağlıklı bilgi verir. Ama şu dışkıya bakarsak olumlu yönde bir ilerleme var![]()
Bence yavrunuz hasta değildi. Yediğine içtiğine bağlı olarak anlık dışkı değişimi durgunluk olabilir.Tekrardan merhaba. Kuşumun dışkısı düzeldi şuan ishali geçti. Kafesten bi süre çıkmadı ama sonra kendiliğinden çıktı ötmeye konuşmaya başladı yaramazlıklar yaptı. Baya bi durdu uçtu kafesine koydum. Şuan kafesinde ötüyor. Hastaysa bile atlattı diyebilir miyim bu hareketlerinden. Videosunu ekliyorum
![]()
Ay inşallah. Maşallahh . Umarım hiç ihtiyacımız olmazz iyi günler dilerimBence yavrunuz hasta değildi. Yediğine içtiğine bağlı olarak anlık dışkı değişimi durgunluk olabilir.Hasta olan kuş bu kadar kısa zamanda düzelmez kaldı ki ilk attığınız video da da keyfi yerindeydi. Bir maşallah diyelim ekstra farklı bir durum olursa yine yazarsınız
![]()
Probiyotiği biraz fazla harcıyorsunuz. Kuş zaten bir günde tüm suluğu bitiremez. Yarım suluğa (50ml) çay kaşığının ucu yani mercimek tanesi kadar Entrobac yeterli olur.yem olarak güvenilir bi kuş sitesinden açık yem kullanıyorum, aspur tohumlu. 2 3 haftaya bir probiyotik kullanıyorum suyuna yarım çay kaşığı kadar. Yine aynı şekilde 2 3 haftada bir gerwit b bitamin ve bt-amin kullanıyorum. Tam suluğa 2-3 damla olacak şekilde. Arada sırada yumurta haşlıyorum onu yediriyorum. Yine arada sırada sebze meyve yeşillik veriyorum. İshal olduğu zamanlar ve ödül olarak dal darı veriyorum
sadece bu dediğiniz 3 takviyeyi kullanıyorum ben de başka bir şey kullanmıyorum. Sizin dediğiniz şekilde günlerini ayarlayım o zamam ben rastgele veriyordum. Bir de metal kaşığa dikkat edeceğimProbiyotiği biraz fazla harcıyorsunuz. Kuş zaten bir günde tüm suluğu bitiremez. Yarım suluğa (50ml) çay kaşığının ucu yani mercimek tanesi kadar Entrobac yeterli olur.
Yanlış anlamadıysam BT-Amin'den farklı bir B vitamini daha kullanıyorsunuz, öyle mi? Öyleyse sadece BT-Amin yeterli olur. Diğerine gerek yok.
BT-Amin yine yarım suluğa 8 damla uygundur.
Gervit de yarım suluğa 5 damla.
Bu üç takviyeyi örnek vereyim:
Pazartesi Gervit
Çarşamba Entrobac
Cuma BT-Amin
Şeklinde kullanabilirsiniz devamlı olarak.
Bir de takviyeleri verirken metal kaşık kullanmamaya özen gösterin. Tahta veya plastik kaşık kullanın.
Bu enfeksiyon nasıl geçer peki. Neden olmuş olabilir enfeksiyon. Şuan yanımda değiller ama atacağım ürünleri deDışkıda hafif bir enfeksiyon görünüyor ve kuş tüy döneminde olduğu için bağışıklık sistemini güçlü tutmanız gerek. Yedikleri ile ilgili dışkı değişikliği görülebilir bu yüzden 3 gün üst üste entrobac verin ve sonraki gün peçete üzerine yapmış bir kaç güncel dışkı görelim. Bide mümkünse ürünlerin resimlerini görelim![]()
Bağışıklık sistemini güçlü tutarsanız kendiliğinden atlatacaktır. Çok ciddi görünmüyor zaten. 3 gün Entrobac kullandıktan sonra bakalım. Kafes temizliğine de dikkat ederseniz kolay kolay hastalanmaz kuşunuz. Dışkısıyla çok temas etmesin.Bu enfeksiyon nasıl geçer peki. Neden olmuş olabilir enfeksiyon. Şuan yanımda değiller ama atacağım ürünleri de
Dışkısını çok yiyor ondan olabilir mi . Ne kadar temzlesem de kaşla göz arasında yiyorBağışıklık sistemini güçlü tutarsanız kendiliğinden atlatacaktır. Çok ciddi görünmüyor zaten. 3 gün Entrobac kullandıktan sonra bakalım. Kafes temizliğine de dikkat ederseniz kolay kolay hastalanmaz kuşunuz. Dışkısıyla çok temas etmesin.
Sağlıklı iken bu davranışı çok sorun teşkil etmiyor, yememesi daha iyi tabi ki. Enfekte dışkıları yerse sürekli hastalığı tetiklenir.Dışkısını çok yiyor ondan olabilir mi . Ne kadar temzlesem de kaşla göz arasında yiyor
Tamamdır ekstra dikkat edeceğim temizliğine. 3 günde probiyotik vermeye devam edeceğim umarım düzelirSağlıklı iken bu davranışı çok sorun teşkil etmiyor, yememesi daha iyi tabi ki. Enfekte dışkıları yerse sürekli hastalığı tetiklenir.
Peki bu takviyeler bittiğinde tekrar alabileceğim güvenilir bir site var mıSağlıklı iken bu davranışı çok sorun teşkil etmiyor, yememesi daha iyi tabi ki. Enfekte dışkıları yerse sürekli hastalığı tetiklenir.
Mamaist.com forumun sponsoru. @Şehmus BAKIR her konuda yardımcı olur herhangi bir şey gerekirse.Peki bu takviyeler bittiğinde tekrar alabileceğim güvenilir bir site var mı
Merhaba takviye kullanımını burdan izleyebilirsinizyem olarak güvenilir bi kuş sitesinden açık yem kullanıyorum, aspur tohumlu. 2 3 haftaya bir probiyotik kullanıyorum suyuna yarım çay kaşığı kadar. Yine aynı şekilde 2 3 haftada bir gerwit b bitamin ve bt-amin kullanıyorum. Tam suluğa 2-3 damla olacak şekilde. Arada sırada yumurta haşlıyorum onu yediriyorum. Yine arada sırada sebze meyve yeşillik veriyorum. İshal olduğu zamanlar ve ödül olarak dal darı veriyorum
Kafese mutlaka mineral blok asın, dışkı yemesi mineral eksikliğini gösterirDışkısını çok yiyor ondan olabilir mi . Ne kadar temzlesem de kaşla göz arasında yiyor
Var onlarıda kemiriyor ara sıra aslındaKafese mutlaka mineral blok asın, dışkı yemesi mineral eksikliğini gösterir![]()
Hangisi var, kalamar kemiği, gaga taşı, grit kum ve mineral blok olmalıVar onlarıda kemiriyor ara sıra aslında
Grit kum hariç hepsinden var sanırım. Aslında kuş kumu var ama grit değil sanırım gritler farklı oluyor biraz bildiğim kadarıyla. Ama kuş kumu dahil hepsi var kafesindeHangisi var, kalamar kemiği, gaga taşı, grit kum ve mineral blok olmalı