• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum hasta olabilir mi?

mlkcn

Aktif Üye
Merhaba tekrardan. Kuşum önceki iki güne bakarak bugün daha iyiydi köşeye geçip yatma durumu epey azaldı ama hâlâ biraz bitkin. Videoyu buraya link olarak bırakacağım çünkü format hatası veriyor. Bir de kuşum bu olay başladığından beri kafeste dışkılamayı bıraktı. Dışarı çıkarır çıkarmaz dışkısını bırakıyor zorlanmıyor ama dediğim gibi kafesteyken yapmadığı için geceden sabaha kadar içinde tutmuş ben sabah çıkardığımda ilk görsele koyacağım biçimde dışkıladı. Bıraktığı yer ile düştüğü yerin arası uzak olduğu için epey yayılmış bir görüntüsü var. Gün içinde sık sık çıkarıyorum dışkılaması için ve bu yüzden o kadar çok olmayan miktarlarda dışkılıyor. Sonraki yaptığını yine ekleyeceğim ama yine uzak mesafeden bıraktı. Sanırım kafesteyken yem de pek yemiyor ama ben yemliği elime alıp dışarı çıkınca verdiğimde gayet güzel yiyor. Ne yapmam gerekiyor lütfen bilgi verin. Elimdekini bu metni yazarken yeni yaptı.

mlkcn

Aktif Üye
3 dışkıda farklı görünüyor açıkçası net bir tanı koyamadım diğer üstadlar dönüş yapacaktır
Dışkılması için çıkardığım zaman normal küçük küçük yapıyor elime yaptığı gibi. Ama bir süre beklemiş olsa hemen kocaman yapıyor kafesine neden yapmayı bıraktığını anlamıyorum

Bahar Y.

Müdavim
Bağırsakla ilgili bir sorunu olduğu belli ama bende tam çözemedim diğer bilgili üyelerimizde dönüş yapacaktır

mlkcn

Aktif Üye
Dışkılama üzerine konuşursak ya yem yemiyor olabilir ya da kabız olabilir. Az dışkılama sebebi
Yem yiyor özellikle kontrol ediyorum kırıp atıyor mu diye ama hayır yiyor hatta bir süre öğütüyor izliyorum. Az dışkılamıyor işte dışarıda iken dışkılıyor ama kafese girince içinde tutuyor

EnesGenç

Eski Forumcu
Kuslar genelde kafese girince uyku dönemine giriyorlar biliyorsunuzki insanlarda hayvanlarda uyurken bütün sistemleri durur biz uyurken tuvaletinin geliyormuş misal

mlkcn

Aktif Üye
Kuslar genelde kafese girince uyku dönemine giriyorlar biliyorsunuzki insanlarda hayvanlarda uyurken bütün sistemleri durur biz uyurken tuvaletinin geliyormuş misal
Gerçekten mi normalde salıncakta uyurdu ve sabah baktığımda aşağıya dışkılamış olurdu ama hastayken zeminde yattı o zaman hiç dışkılamamış. Bugün nerede uyuyacak nasıl dışkılayacak bakayım ben teşekkür ederim

EnesGenç

Eski Forumcu
Egerki yavru ise normal diye umuyorum çünkü anne kuş yavruları yuvalikta ve kafeste yerde besler

mlkcn

Aktif Üye
Hayır değil ama tam yaşını bilmiyorum. Pandemi döneminde yasaklar varken dedeme bir arkadaşı vermiş sana arkadaşlık etsin diye demiş. O zaman daha yavruymuş küçükmüş o yüzden tahminen 1 buçuk yaşında falan diyorum ben

Bahar Y.

Müdavim
Merhaba tekrardan. Kuşum önceki iki güne bakarak bugün daha iyiydi köşeye geçip yatma durumu epey azaldı ama hâlâ biraz bitkin. Videoyu buraya link olarak bırakacağım çünkü format hatası veriyor. Bir de kuşum bu olay başladığından beri kafeste dışkılamayı bıraktı. Dışarı çıkarır çıkarmaz dışkısını bırakıyor zorlanmıyor ama dediğim gibi kafesteyken yapmadığı için geceden sabaha kadar içinde tutmuş ben sabah çıkardığımda ilk görsele koyacağım biçimde dışkıladı. Bıraktığı yer ile düştüğü yerin arası uzak olduğu için epey yayılmış bir görüntüsü var. Gün içinde sık sık çıkarıyorum dışkılaması için ve bu yüzden o kadar çok olmayan miktarlarda dışkılıyor. Sonraki yaptığını yine ekleyeceğim ama yine uzak mesafeden bıraktı. Sanırım kafesteyken yem de pek yemiyor ama ben yemliği elime alıp dışarı çıkınca verdiğimde gayet güzel yiyor. Ne yapmam gerekiyor lütfen bilgi verin. Elimdekini bu metni yazarken yeni yaptı.
Dışkılarda hastalık var, büyüklük olarakta kıvam olarakta renk olarakta normal değiller, test yaptırma imkanınız varsa swap testi yaptırmanızı öneririm

mlkcn

Aktif Üye
Dışkılarda hastalık var, büyüklük olarakta kıvam olarakta renk olarakta normal değiller, test yaptırma imkanınız varsa swap testi yaptırmanızı öneririm
İyi bir veteriner araştırıyorum araba ayarlayabilirsem götürmeye çalışacağım yoksa bu soğuklarda zor.

Bahar Y.

Müdavim
Peki bu testin ücreti ne kadardır biliyor musunuz acaba?
Klinikten kliniğe değişiyor, o yüzden önce hangi kanatlı uzmanına gideceğinize karar verin daha sonra sorarsınız bütçenizi aşıyorsa başka veterinere sorun, yoksada burda yardımcı olurlar

mlkcn

Aktif Üye
Klinikten kliniğe değişiyor, o yüzden önce hangi kanatlı uzmanına gideceğinize karar verin daha sonra sorarsınız bütçenizi aşıyorsa başka veterinere sorun, yoksada burda yardımcı olurlar
Ben internetten birçok veterinerin yorumuna baktım bir tanesine özellikle kanatlı konusunda çok iyi yorumlar yapmışlar aklımda orası var

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhabalar sorum biraz uzun olacak ama vakit ayırıp yardımcı olursanız çok sevinirim. Benim kuşum kaç yaşında bilmiyorum ancak tahminen 1 buçuk yaşlarında dişi. Normalde sahibi dedemdi ama o vefat edince biz bakmaya başladık bizim eve gelince kuşum strese girdi ve çok fazla kızgınlık yumurtası bırakmaya başladı (yaklaşık 2 ayda 17 tane). Yumurtaları gayet düzgün biçimde. Çifleşmek istiyor diye yanına erkek koyduğumuzda da kavga ettiler istemedi yanında geri gönderdik. Avi-vit aldık ondan koyuyorum ama her gün değil birkaç gün normal su bir gün vitaminli şeklinde. Bazen elma veriyorum ve çok nadiren de marul veriyorum ishal yapmasın diye çok az miktarda. Ancak her zaman salıncakta uyuyan kuşum 2 gündür kafesin dibinde uyuyor ve gün içinde sürekli uyukluyor. Geçen gün kafesin dışına kendi isteğiyle çıktı ve sandalyemin tepesinde de uyukladı. Canı sıkılıp dışarı çıktığında gayet enerjik biçimde uçuyor cikcikliyor benimle oyun oynuyor. Zeminde uyurken üşümesin diye daha önce yaptığım uyku evini yuvaya koyayım derken elimi ısırdı ki normalde zaten saldırgandı ancak ilk defa kanatacak kadar ısırdı, neden hırçın onu da anlamıyorum. İştahı yerinde, dışkısı da internetten araştırdığım kadarıyla normal. Katı ve yeşil dışkısı var ve dışkılarda olması gereken beyaz kısım da mevcut. İnternetten araştırdığım kadarıyla tüy dökme dönemi gibi şeyler yazıyor ben de normalde hiç tüyünü görmezken bu günlerde tek tük tüy düşürdüğünü gördüm üstelik çok kaşınıyor. İnternette kafesin içi tüy dolar gibi şeyler yazıyordu ama hiç o kadar değil dediğim gibi daha önce hiç yokken şimdi günde bir iki tane görüyorum. Sizce neden oluyor tüy dökme dönemi midir yoksa çok yumutladığı için mi? Lütfen yardımcı olun dede yadigarımı hemen kaybetmek istemiyorum.
Not: Kuşu dedeme bir arkadaşı vermiş kim olduğunu bilmiyoruz ama zamanında açık ve tek renkli olan yemlerden vermiş. Ben araştırdım vitaminli şeyler vereyim diye başka yem aldım ancak henüz elime ulaşmadı kargoda. O yemi sever mi o da meçhul (gold wings premium aldım). Vitaminsiz kalmış olabilir mi?
Öncelikle merhaba kardeşim dişi kuşun bakıldığı kafese erkek kuş koyarsan kavgalar normaldir. Yumurtlama olayıda evet gerçekten kızgın olduğu için eşleşmek istiyor ama yöntem yanlış uyuma konusuna gelince kuşunuz yine kızgınlık yumurtası yapıp sıkışma durumu var mı hareket uçmasında sıkıntı var mı? Eğer yoksa çok yumurtladığından vitamin eksikliği dolayısıyla hareketsiz kalıyordur. O yüzden vitamin özellikle kalsiyum kullanmanızı öneririm

Üst Alt