• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşum hasta mı yoksa tüy mü döküyor

berkg

Yeni Üye
Arkadaşlar kuşum hasta mı yoksa tüy dökümünde mi

Ekli dosyalar

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba hoşgeldiniz 🙏 tüyde gibi duruyor. Cere üzerini daha net görebileceğimiz bir fotoğraf paylaşabilir misiniz? Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ? Bu vitaminleri temin edinin. BT Amin Forte B vitamini, Entrobac Probiyotik, Gervit-W multivitamini. Tüyde oldugu için BT Amin B vitaminini haftada 2 defa kullanın. Kuşunuzun sebze tüketimi iyiyse Gervit multivitaminini 2-3 haftada 1 vermeniz daha uygun olur. Her zaman kapalı şişe içme suyu kullanın. Vitaminleri arada 1 gün su olacak şekilde verin. Pazartesi B vitamini, Salı sade su, Çarşamba Probiyotik, Perşembe sade su, Cuma multivitamin, Cumartesi sade su, Pazar B vitamini (çocuk tüyde olduğu için B vitaminini haftada 2 defa kullanmanız uygun olur.) Kafesinizin alt tabanında sanırım ızgaralık yok, mutlaka bir ızgaralık temin edinin. Kuş dışkılarla temas etmesin. Ve de dal darınız da yanlış görmediysem tabanda. Gıdalar dışkılarla temas etmemeli🙏

berkg

Yeni Üye
Merhaba hoşgeldiniz 🙏 tüyde gibi duruyor. Cere üzerini daha net görebileceğimiz bir fotoğraf paylaşabilir misiniz? Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ? Bu vitaminleri temin edinin. BT Amin Forte B vitamini, Entrobac Probiyotik, Gervit-W multivitamini. Tüyde oldugu için BT Amin B vitaminini haftada 2 defa kullanın. Kuşunuzun sebze tüketimi iyiyse Gervit multivitaminini 2-3 haftada 1 vermeniz daha uygun olur. Her zaman kapalı şişe içme suyu kullanın. Vitaminleri arada 1 gün su olacak şekilde verin. Pazartesi B vitamini, Salı sade su, Çarşamba Probiyotik, Perşembe sade su, Cuma multivitamin, Cumartesi sade su, Pazar B vitamini (çocuk tüyde olduğu için B vitaminini haftada 2 defa kullanmanız uygun olur.) Kafesinizin alt tabanında sanırım ızgaralık yok, mutlaka bir ızgaralık temin edinin. Kuş dışkılarla temas etmesin. Ve de dal darınız da yanlış görmediysem tabanda. Gıdalar dışkılarla temas etmemeli🙏
Normalde büyük kafeste duruyor ızgaralı. Çift kafes olduğu için sultan papağanıma hastalık bulaşmasın diye şimdilik bu kafese aldım. Tüy mü yoksa başka hastalık mı emin olmadığım için. Bu arada sultan papağanım da 2012 den beri bende ve evcil. Maşallah hala çok sağlıklı yüzünden de anlaşılıyor mutlu olduğu. Bunun güzel bir ömür geçirmeye devam etmesi için ne yapmalıyım ? Vitamin falan ne vereyim yani sonuçta 14-15 yaşında bir kuş.

berkg

Yeni Üye
Ceresinin üstünde açılmalar var ve tüy tüpçükleri var. Aynı şekilde göğüs ve sırt bölümünde de ufak ufak dökülmeler var. İştahı yerinde ve hareketli. Dün sakindi ayrı olduğu için ama odada birbirlerini görecekleri şekilde sultan papağanım ve diğer muhabbet kuşumla beraber bıraktım. Kafesten çıkmaya çalıştı öttü oyunlar yaptı. Oradan anladım zaten sağlıklı olup tüyde olduğunu. Teşekkür ederim

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Maşallah 14-15 yaşında bayağı güzel ilgilenmişsiniz anlaşılan🙏🏾 keyfinin yerine gelmesine de sevindim çocuğunuzun. Sormak, danışmak istediğiniz başka bir şey olursa burada paylaşabilirsiniz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız rica ederim :) Sultanınıza da muhabbetinize de -farklı ölçeklerde- bahsettiğim vitaminleri kullanabilirsiniz. Attığım makalede detayları yazar. Alman menşeili olduğundan petshoplarda kolayca bulamazsınız. Mamaist sitesinden orjinal ve bölünmüş cam şişelerde temin edebilirsiniz. Sindirim sistemi için kafesine grit kum, meşe odun kömürü koymanız iyi olur eğer yoksa. Kalamar kemiği vardır diye düşünüyorum ama yoksa mutlaka onu da temin edinin. Bunları da yine Mamaist'ten bulabiirsiniz. Anlamadığım nokta çift kafes demeniz. Sultişiniz ve mubişiniz aynı kafeste mi acaba?

berkg

Yeni Üye
A
Maşallah 14-15 yaşında bayağı güzel ilgilenmişsiniz anlaşılan🙏🏾 keyfinin yerine gelmesine de sevindim çocuğunuzun. Sormak, danışmak istediğiniz başka bir şey olursa burada paylaşabilirsiniz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız rica ederim :) Sultanınıza da muhabbetinize de -farklı ölçeklerde- bahsettiğim vitaminleri kullanabilirsiniz. Attığım makalede detayları yazar. Alman menşeili olduğundan petshoplarda kolayca bulamazsınız. Mamaist sitesinden orjinal ve bölünmüş cam şişelerde temin edebilirsiniz. Sindirim sistemi için kafesine grit kum, meşe odun kömürü koymanız iyi olur eğer yoksa. Kalamar kemiği vardır diye düşünüyorum ama yoksa mutlaka onu da temin edinin. Bunları da yine Mamaist'ten bulabiirsiniz. Anlamadığım nokta çift kafes demeniz. Sultişiniz ve mubişiniz aynı kafeste mi acaba?
Büyük bir kafesim var çiftli kafes arada tel var uzun zamandır öyle bakıyorum dışarı saldığım zaman da muhabbet hep yanına gidiyor tabi sultan çok yüz vermiyor ama zarar da vermiyor :)

berkg

Yeni Üye
Şuan minimum 15 yaşında çünkü aldığımda da 1.5-2 yaşında vardı daha uzun zamanlarımız olur inşallah

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
A

Büyük bir kafesim var çiftli kafes arada tel var uzun zamandır öyle bakıyorum dışarı saldığım zaman da muhabbet hep yanına gidiyor tabi sultan çok yüz vermiyor ama zarar da vermiyor :)
Arada tel var birbirlerine ulaşmıyorlar olarak anladım o zaman tamam 👍🏾 :) çünkü ne kadar iyi anlaşsalar da ikisinin de kendine ayrı alanları olmalı 🙏🏾

berkg

Yeni Üye
Arada tel var birbirlerine ulaşmıyorlar olarak anladım o zaman tamam 👍🏾 :) çünkü ne kadar iyi anlaşsalar da ikisinin de kendine ayrı alanları olmalı 🙏🏾
Tabikide zaten muhabbet kuşum çok yanaşmaya çalışıyor da bizim sultan artık insancıl olduğundan hiçbir kuşu istemiyor yanına gidip ısırmıyor ama yanına da gelmelerini istemiyor bir de şey soracaktım bu yaşta kuşuma eş alsam yavru yapmaz değil mi ? Ya da yaparsa aldığım kuşun yaşı ne olmalı

berkg

Yeni Üye
Tabikide zaten muhabbet kuşum çok yanaşmaya çalışıyor da bizim sultan artık insancıl olduğundan hiçbir kuşu istemiyor yanına gidip ısırmıyor ama yanına da gelmelerini istemiyor bir de şey soracaktım bu yaşta kuşuma eş alsam yavru yapmaz değil mi ? Ya da yaparsa aldığım kuşun yaşı ne olmalı

Ekli dosyalar

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Oy maşallah pekte güzel bir çocuk🤗 eş konularına pek hakim değilim yani bu yaştan sonra yine de yavru olur mu ama yavru yapabilmesi için o ortamı onlara oluşturmazsanız arkadaş olarak yaşayabilirler diye düşünüyorum. Ya da erkek arkadaş da edinebilirsiniz yavru olmasını istemiyorsanız. @Demet bükay @Hamdi arkadaşlarımızın bilgisi vardır gördüklerinde yardımcı olacaklardır bu konuda 🙏🏾

berkg

Yeni Üye
Oy maşallah pekte güzel bir çocuk🤗 eş konularına pek hakim değilim yani bu yaştan sonra yine de yavru olur mu ama yavru yapabilmesi için o ortamı onlara oluşturmazsanız arkadaş olarak yaşayabilirler diye düşünüyorum. Ya da erkek arkadaş da edinebilirsiniz yavru olmasını istemiyorsanız. @Demet bükay @Hamdi arkadaşlarımızın bilgisi vardır gördüklerinde yardımcı olacaklardır bu konuda 🙏🏾
Yaşı arttığı için ve kendisi de ailemizden bir parça olduğu için Allah korusun ölürse onun kanından bir yavrum olsun istiyorum amacım arkadaş değil çünkü zaten 2 tane muhabbet kuşu arkadaşı var hiç tek kalmıyor biz de çok ilgileniyoruz tek amacım onu kaybedersem baktığımda onu hatırlayacağım bir yavru almak ve koşulları sağlarım gerekli vitamin kafes ortamı yuvalık ne gerekirse

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Kuş sağlıklıysa enerjisi varsa olabilir onu bilemeyiz. Yaş 5 10 yaş arası olmalı diye düşünüyorum. Daha küçük yaştakiler erkeği çok yorar daha enerjik oldukları için. Amacınız da yavru olmasıymış galiba daha önce anne olma konusunda tecrübesi olan bir dişi alırsanız daha iyi olur. Genel olarak başka aklıma gelen bir şey yok benim eğer çiftleşirlerse kalamar kemiğini eksik etmeyin calcilux da olur dişi için. Kızıştırıcı tohum alabilirsiniz sağlık tohumu. Çifti de güçlü tutmanız lazım yaşlı olacakları için mama yapabilirsiniz haşlayıp kendiniz içine nijer tohumu ve havuç koyulabilir yine kızıştırıcı için döllenme ihtimalini arttırır. Başka aklıma gelen bir şey yok @Demet bükay abla daha iyi detaylandırır diye düşünüyorum benden bu kadar yani ben de hiç yavrulama sürecini test etmedim benimkinde bakalım.

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Maşallah SüphanAllah Rabbim nazarlardan korusun saklasın beklesin yakışıklı oğluşumu🤗🤲
Eş için çok uygun 5-6-7 yaşlarında bir kızgın dişi uygun olabilir, Döl kalitesini bilemeyiz fakat maşallah sağlıklı bir erkek🥰🧿
Kızgun olması önemli fazla uğraşmazsınız, hemen kuluçkaya yatabilir

berkg

Yeni Üye
Maşallah SüphanAllah Rabbim nazarlardan korusun saklasın beklesin yakışıklı oğluşumu🤗🤲
Eş için çok uygun 5-6-7 yaşlarında bir kızgın dişi uygun olabilir, Döl kalitesini bilemeyiz fakat maşallah sağlıklı bir erkek🥰🧿
O yaşlarda kuş bulmak çok zor çünkü petshoplar satmıyor sürekli raf yeniledikleri için o yaşlarda olmuyor üretici de nereden bulurum bilmiyorum istanbuldayım yardımcı olabilir misiniz çok istiyorum yavrusu olmasını ki ileride ölürse en azından yavrusuyla teselli olayım çok bağlandık bunca senedir

berkg

Yeni Üye
Bir de sık sık oyuncakla eşleşmeye çalışıyor salıncağı tutuyor tüneğindeyken bir ayağıyla bu neyi gösteriyor

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Bir de sık sık oyuncakla eşleşmeye çalışıyor salıncağı tutuyor tüneğindeyken bir ayağıyla bu neyi gösteriyor
Kur yapıyordur ona. İsterseniz forumda sahiplenme isteğinize dair konu açabilirsiniz. Belki yorumdan yardımcı olabilecek veya yönlendirebilecek arkadaşlarımız olur🙏🏾