• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Başsağlığı Kuşum hareket etmiyor

Nesibe Aslan

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
31 Ocak 2026
Merhabalar benim uzun süredir baktığım dişi ve erkek kuşum var ancak bugün dişi kuşumun çok hareketsiz olduğunu farkettim .Normalde elimizi getirdiğinde ısırdığı kuşum şuan hareket etmiyor yani çok az hareket ediyor ve kendini çok sisiriyor .Hatta kafesin altında bı köşede öylece uyuyor .Bu durum beni çok tedirgin ediyor yardımcı olursanız çok sevinirim...

Dilara2324

Paylaşımcı
Merhaba, beyaz peçete üzerine güncel dışkı fotoğraflarını ve kuşunuzun videosunu ekleyebilir misiniz? İştah durumu nasıldı gün içinde? Herhangi bir takviye ya da ilaç kullanıyor muydunuz? Normalden farklı herhangi bir şey tüketti mi? Ya da kemirdi mi? @Demet bükay @Aslı Ö. @EzgiA

Kuşlarındostu

Yeni Üye
veterinere götür.Kesin bişe diyemem daha fazla bilgi lazım daha fazla bilgi verirseniz sevinirim kuşlar ölmeden öncede halsizleşir bazı durumlardada

Nesibe Aslan

Yeni Üye
Merhaba, beyaz peçete üzerine güncel dışkı fotoğraflarını ve kuşunuzun videosunu ekleyebilir misiniz? İştah durumu nasıldı gün içinde? Herhangi bir takviye ya da ilaç kullanıyor muydunuz? Normalden farklı herhangi bir şey tüketti mi? Ya da kemirdi mi? @Demet bükay @Aslı Ö. @EzgiA
17698656702603902810128416587885.jpgbu şekilde köşede öylece bekliyor normaldede hep uyuyor ve yem vermeye calissamda yemedi dışkıda şuan yapmiyo yani bı kere yaptı ondada suluydu hem hareket etmiyo hemde yemek yemiyo kusumda bu zamana kadar bı sorun olmadığı için ilaç takviyesinde bulunmadim

Dilara2324

Paylaşımcı
Ekli dosyayı görüntüle 101371bu şekilde köşede öylece bekliyor normaldede hep uyuyor ve yem vermeye calissamda yemedi dışkıda şuan yapmiyo yani bı kere yaptı ondada suluydu hem hareket etmiyo hemde yemek yemiyo kusumda bu zamana kadar bı sorun olmadığı için ilaç takviyesinde bulunmadim
Konumunuz Şanlıurfa görünüyor. Eğer imkanınız var ise internetten araştırıp bir kanatlı uzmanı ile irtibata geçin isterseniz. Minik canlar çok hassas, açlığa çok dayanıklı değiller. Elinizde el besleme maması var mı? Kendiniz besleseniz eğer hiç yem yemezse. @Semiha S. iyi anlayan ve fikir verip, yardımcı olabilecek kişileri de etiketledim. Gördüklerinde yazacaklardır 🙏🏻

Dilara2324

Paylaşımcı
Bana ait bir yazı değil ancak forumda Şanlıurfa için şu bilgiler yazılmış daha önce:

“Garfield Veteriner Kliniği Şanlıurfa
PETVİA VETERİNER KLİNİĞİ
Hipokrat Veteriner Kliniği
Pet Akademi Veteriner Kliniği
ŞİM-MED VETERİNER KLİNİĞİ
ATLAS VETERİNER KLİNİĞİ
Baytar Veteriner Klinigi
Kuş hizmeti verdikleri yazmakta, öncesinde arayıp bilgi alabilirsiniz. Hipokrat iyi bir yere benziyor, bakmanızı öneririm.”

İsterseniz bu listedeki veterinerleri araştırabilirseniz eğer götürme olanağınız var ise.

Nesibe Aslan

Yeni Üye
Konumunuz Şanlıurfa görünüyor. Eğer imkanınız var ise internetten araştırıp bir kanatlı uzmanı ile irtibata geçin isterseniz. Minik canlar çok hassas, açlığa çok dayanıklı değiller. Elinizde el besleme maması var mı? Kendiniz besleseniz eğer hiç yem yemezse. @Semiha S. iyi anlayan ve fikir verip, yardımcı olabilecek kişileri de etiketledim. Gördüklerinde yazacaklardır 🙏🏻
Evet çok haklısınız maalesef el besleme maması bulunmamakta ben götürmeye calisicam çok teşekkür ederim

Nesibe Aslan

Yeni Üye
Bana ait bir yazı değil ancak forumda Şanlıurfa için şu bilgiler yazılmış daha önce:

“Garfield Veteriner Kliniği Şanlıurfa
PETVİA VETERİNER KLİNİĞİ
Hipokrat Veteriner Kliniği
Pet Akademi Veteriner Kliniği
ŞİM-MED VETERİNER KLİNİĞİ
ATLAS VETERİNER KLİNİĞİ
Baytar Veteriner Klinigi
Kuş hizmeti verdikleri yazmakta, öncesinde arayıp bilgi alabilirsiniz. Hipokrat iyi bir yere benziyor, bakmanızı öneririm.”

İsterseniz bu listedeki veterinerleri araştırabilirseniz eğer götürme olanağınız var ise.
Çok teşekkür ederim ben başta hani normaldir hava soğuk diye belki dedim ama götürmeye calisicam çok sağolun

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Yemiyorsa kursaktan el ile beslenmesi gerekebilir. Sevdiği ne varsa verin dal darı olur, sebze olur, iyice haşlanmış yumurta olur ancak veterinere götürmeniz gerekiyor. Dilara arkadaşımızın önerdiği yerler ile görüşün vakit kaybetmeden.

Dilara2324

Paylaşımcı
Evet çok haklısınız maalesef el besleme maması bulunmamakta ben götürmeye calisicam çok teşekkür ederim
Daha önce yine forumda okumuştum, eğer el besleme maması yok ise haşlanmış yumurtanın sarısını içme suyu ile ezerek mama kıvamına getirip dikkatli bir şekilde yedirmeyi deneyebilirsiniz diyorlardı.

Kuşlarındostu

Yeni Üye
Yani bende bı 3 ,4 senedir varlar arasıra böyle olabiliyor ama bende endişelendim bizim bugünlerde hava biraz soğuk acaba soğuk mı aldı diye düşünüyorum ama...
Benim kuşta bu gün hastalandı üşütmüş olabilir sizinki belki ev sıcaktır kalorifer veya sobayı kısmışsınızdır veya sobazsız odadan sobalıya geçirmişsinizdir ani sıcaklık değişiminden olabilir

Nesibe Aslan

Yeni Üye
Yemiyorsa kursaktan el ile beslenmesi gerekebilir. Sevdiği ne varsa verin dal darı olur, sebze olur, iyice haşlanmış yumurta olur ancak veterinere götürmeniz gerekiyor. Dilara arkadaşımızın önerdiği yerler ile görüşün vakit kaybetmeden.
Peki tmmdir ilk bı sevdiği şeyleri veriyim ondan sonra olmazsa goturucem insallah

Nesibe Aslan

Yeni Üye
Daha önce yine forumda okumuştum, eğer el besleme maması yok ise haşlanmış yumurtanın sarısını içme suyu ile ezerek mama kıvamına getirip dikkatli bir şekilde yedirmeyi deneyebilirsiniz diyorlardı.
Yani ben direk haşlanmış yumurtayı ezerek vermeye çalıştım ancak çok yemedi

Nesibe Aslan

Yeni Üye
Benim kuşta bu gün hastalandı üşütmüş olabilir sizinki belki ev sıcaktır kalorifer veya sobayı kısmışsınızdır veya sobazsız odadan sobalıya geçirmişsinizdir ani sıcaklık değişiminden olabilir
Ya aslında peteğin yanindalar ama iceriyi havalandirdigimizda belkide soğuktan etkilenmiştir havalarda malum soguk

Üst Alt