• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşum gagasını zedeledi

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Öğlen çekip buraya attığım fotoğrafta da böyle değildi, bir şeyleri kemirdiği için zedelediğini farkettim. Çok ciddi midir? Ne yapmam gerekiyor?
Ekli dosyayı görüntüle 70941

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yeni kafesiniz maalesef silindir. Bu onu daha çok strese sokar. Silindir kafesler yön kabiliyetlerini bozduğu için önerilmez. Gagası için tatlı badem yağı sürmeniz iyi olur.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yani kafesi ya da tüneklerini bu şekilde kemirmeye devam ederse daha kötü olur mu? Buna nasıl engel olurum bilmiyorum.
Evet olur. Çünkü kafesiniz boyalı. İmkanınız varsa pirinç yada galvaniz kaplama tavsiye ederim. Boyalı kafesini kemirmeye devam ederse uzun veya kısa vadede zehirlenme yada başka hastalıklara ciddi davetiye çıkarır. Gagası içinse tatlı badem yağı yada kokusuz beyaz vazelin ile bakım yapın.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ya ben diğer kafesinden kurtuldu diye seviniyordum böyle demeniz üzdü. Şu an alamıyorum bir süre bununla idare etmemiz lazım, aslında eskiye oranla daha az stresli olduğunu görüyordum hâlbuki
Kafesinizin dışına ufak tünekler asın, yönünü belirler👍
Ayrıca gün içinde sürekli dışarıda ve oda içinde zaman geçiriyor ise çok sıkıntı olacağını sanmıyorum 😊

Üst Alt