• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum gagasını neden sürtüyor ?

nazlicankusan

Paylaşımcı
Merhaba burayı meşgul ediyorum ama ilk defa kuş besliyorum ne yapmam gerek pek bilmiyorum kuşum bir aydır bizde ilk geldiğinde de biraz kaşınıyordu son zamanlarda kaşıntısı arttı. Gagasını kafese sürtüyor kendini sürekli kaşıyıp sirkeleme hareketi yapıyor tüylerini kabartıyor kafesin çeşitli yerlerinde dökülmüş tüylerini görüyorum. Parazitlendi mi parazitlendiyse hemen geçmesi için ne yapmam ne kullanmam lazım lütfen yardımcı olur musunuz?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba kuşunuzun ve kafesinizin genel fotograflarını paylaşırmısınız ?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Tüy döküm zamanı tüyleri dökülür ve kaşınırlar ama siz tedbir amaçlı ense damlası yapabilirsiniz.

Plastik tünekleri kaldırıp,tahta tünek kullanalım ve kafeste ızgara olsa daha iyi olur. 😊

nazlicankusan

Paylaşımcı
Tüy döküm zamanı tüyleri dökülür ve kaşınırlar ama siz tedbir amaçlı ense damlası yapabilirsiniz.

Plastik tünekleri kaldırıp,tahta tünek kullanalım ve kafeste ızgara olsa daha iyi olur. 😊
Vilmectin ilanından bahsediyorsunuz sanırım değil mi? Peki nasıl uyguliyim onu gördüm bazıları enjektörün içine koyup iğne ucuyla bir damla damlatmis. Sadece ensesine uygulasam da temizlenir mi parazitler? Ve araştırdığımda bir kere uyguladiktan 15 gün sonra yeni yumurtalar çatlayıp parazit oluşturduğu için 15 gün sonra tekrar uygulayin diyordu öyle mi yapayım? Son olarak temizlik için ne yapmam gerek yani kafesini yemliğini tuneklerini beyaz sirkeyle ve çamaşır suyuyla yikasam yeterli olur mu? Ve bulunduğu odayı nasıl temizlemem gerek çok sordu sordum kusura bakmayın ama kuşum çok kaşınıyor ve kasinirken de rahatsız olduğu çıkardığı seslerden belli üzülüyorum bişey yapamadığım için 🥺

nazlicankusan

Paylaşımcı

Evet bunu bende düşündüm plastik tunekleri atıp ahşap tunekler alıcam bide kafesini değiştirmeyi düşünüyorum çünkü boya kaplı kafesmis ve kuşum boyalarını kemiriyor

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Vilmectin ilanından bahsediyorsunuz sanırım değil mi? Peki nasıl uyguliyim onu gördüm bazıları enjektörün içine koyup iğne ucuyla bir damla damlatmis. Sadece ensesine uygulasam da temizlenir mi parazitler? Ve araştırdığımda bir kere uyguladiktan 15 gün sonra yeni yumurtalar çatlayıp parazit oluşturduğu için 15 gün sonra tekrar uygulayin diyordu öyle mi yapayım? Son olarak temizlik için ne yapmam gerek yani kafesini yemliğini tuneklerini beyaz sirkeyle ve çamaşır suyuyla yikasam yeterli olur mu? Ve bulunduğu odayı nasıl temizlemem gerek çok sordu sordum kusura bakmayın ama kuşum çok kaşınıyor ve kasinirken de rahatsız olduğu çıkardığı seslerden belli üzülüyorum bişey yapamadığım için 🥺
Evet tüyleri aralayıp deriye temas edecek şekilde enseye bir damla olacak şekilde damlatınız. Fazla kaçmaması açısından isterseniz önce başka bir yere damlatın. Damlatılan enseyi hafifçe ovalayın ilaç yayılsın. Evet 15 gün sonra tekrardan yapınız bu işlemi. Sonra altı ayda bir kafi. Çamaşır suyuyla da yikayabilirsiniz ama kokusu biraz keskin ve çamaşır suyundan çok iyi aritmaniz lazım o yüzden ekipmanları iyice durulamaniz gerekiyor. En garantisi virkon s alıp virkon s ile dezenfekte etmek 🙏🏻

nazlicankusan

Paylaşımcı
Evet tüyleri aralayıp deriye temas edecek şekilde enseye bir damla olacak şekilde damlatınız. Fazla kaçmaması açısından isterseniz önce başka bir yere damlatın. Damlatılan enseyi hafifçe ovalayın ilaç yayılsın. Evet 15 gün sonra tekrardan yapınız bu işlemi. Sonra altı ayda bir kafi. Çamaşır suyuyla da yikayabilirsiniz ama kokusu biraz keskin ve çamaşır suyundan çok iyi aritmaniz lazım o yüzden ekipmanları iyice durulamaniz gerekiyor. En garantisi virkon s alıp virkon s ile dezenfekte etmek 🙏🏻
Tamam çok teşekkür ederim 🙏🏻 virkon s dediğiniz dezenfekte etmek için kullanılan sprey sanırım? Peki bulunduğu odayı temas ettiği yerleri de iyice süpürüp sirkeli suyla silsem ev ve kaldığı oda da dezenfekte olur değil mi? Çünkü tekrardan bulaşmasını istemiyorum kuşuma

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Tamam çok teşekkür ederim 🙏🏻 virkon s dediğiniz dezenfekte etmek için kullanılan sprey sanırım? Peki bulunduğu odayı temas ettiği yerleri de iyice süpürüp sirkeli suyla silsem ev ve kaldığı oda da dezenfekte olur değil mi? Çünkü tekrardan bulaşmasını istemiyorum kuşuma
Sprey değil tozdur ve suyla spreyleme de yapılır suyu kapta hazırlayıp yıkanmış malzemeleri banyo şeklinde de dezenfekte edebilirsiniz.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Eğer istanbulda avrupa yakasında ikamet ediyorsanız bende zimec var. Ense damlasından verebilirim size ama alıp kuş ecza dolabınızda olsa daha iyi olur. :)

Kafesi daha geniş olsa daha iyi olur.

nazlicankusan

Paylaşımcı
Eğer istanbulda avrupa yakasında ikamet ediyorsanız bende zimec var. Ense damlasından verebilirim size ama alıp kuş ecza dolabınızda olsa daha iyi olur. :)

Çok teşekkür ederim ama maalesef İstanbul'da yaşamıyorum yine de çok teşekkür ederim 🙏🏻 vilmectin alıcam kafesini ve tuneklerini de değiştirmeyi düşünüyorum zaten umarım ilaçtan ve temizlikten sonra daha da iyi olucak paşam☺

nazlicankusan

Paylaşımcı

Bide size şeyi sormak istiyorum gelecek pazar bir ay olacak kuşum bize geleli ama hâlâ elimize gelmiyor bizden korkuyor bir iki kere onun bulunduğu odada ailem tartıştı biraz yüksek sesle bagirismalar oldu sonra ilk geldiği zamanlar sabırsızlıkla elimize almaya zorladik o zaman da korktu sanırım bı kere de banyo yaptırdık orda korktu maalesef deneyimsiz olduğumuz için başta bu tür hatalar yaptık şimdi o yüzden mi hâlâ bize alışmadi alışması için ne yapabilirim çok üzülüyorum 🥺

rilish26

Müdavim
Hava değişiminden hayvanlar tüy döküyorlar benim kuşlar da öyle taban altı tüy dolu ve bütün gün kaşınmakla geçiyor. Bir sorun olduğunu sanmıyorum ama ense damlası damlatabilirsiniz. Virkon s dezenfekte etmek için kullanabilirsiniz ve kafesi değiştirmenizi öneririm çok küçük ve altlık ızgarası yok. Genel olarak ahşap tahta ürünler tercih edin boyasız veya pirinç boya bir kafes tercih etmenizi öneririm

nazlicankusan

Paylaşımcı
Hava değişiminden hayvanlar tüy döküyorlar benim kuşlar da öyle taban altı tüy dolu ve bütün gün kaşınmakla geçiyor. Bir sorun olduğunu sanmıyorum ama ense damlası damlatabilirsiniz. Virkon s dezenfekte etmek için kullanabilirsiniz ve kafesi değiştirmenizi öneririm çok küçük ve altlık ızgarası yok. Genel olarak ahşap tahta ürünler tercih edin boyasız veya pirinç boya bir kafes tercih etmenizi öneririm
Merhaba evet ilaçları alıp uyguliyicam kafesi değiştiricem mutlaka boya kaplı olduğu için kemiriyor plastik tünek de zararliymis onu da şimdi öğrenmiş oldum. İlk defa besliyorum tecrubesizim neler önerirsiniz kuşuma nasıl daha iyi bakarım neye dikkat etmem gerek bir de bir ay olacak ama hâlâ elimize gelmiyor nasıl alışır? Son olarak petshopun verdiği bit spreyi zararlı mı ve yine petshopun verdiği multivitamini her gün mü suyuna katiyim?

rilish26

Müdavim
Petshopun verdiği vitaminler iyi değildir. Gerwit entrobac ve bt-amin temin ediniz ve haftalık bunları kullanın. Alıştırma işi zaman isteyen bir şey elinizin zarar vermeceğini öğrettikten sonra ödüller vererek elinize gelmesini sağlayabilirsiniz. Kuşlar sosyal canlılar ve ben şahsen tek bakılmamasını gerektiğini düşünüyorum ileride bir eş falan düşürsünüz tabii sizden uzaklaşma ihtimali falan var öyle bir durumda

nazlicankusan

Paylaşımcı
Petshopun verdiği vitaminler iyi değildir. Gerwit entrobac ve bt-amin temin ediniz ve haftalık bunları kullanın. Alıştırma işi zaman isteyen bir şey elinizin zarar vermeceğini öğrettikten sonra ödüller vererek elinize gelmesini sağlayabilirsiniz. Kuşlar sosyal canlılar ve ben şahsen tek bakılmamasını gerektiğini düşünüyorum ileride bir eş falan düşürsünüz tabii sizden uzaklaşma ihtimali falan var öyle bir durumda
Söylediğiniz gerwit entrobac ve BT amini nereden temin edebilirim ve nasıl ne sıklıkla kullanmam gerek karıştırıp mi kullanıyim?

Üst Alt