• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum gagasını neden sürtüyor ?

nazlicankusan

Paylaşımcı
Petshopun verdiği vitaminler iyi değildir. Gerwit entrobac ve bt-amin temin ediniz ve haftalık bunları kullanın. Alıştırma işi zaman isteyen bir şey elinizin zarar vermeceğini öğrettikten sonra ödüller vererek elinize gelmesini sağlayabilirsiniz. Kuşlar sosyal canlılar ve ben şahsen tek bakılmamasını gerektiğini düşünüyorum ileride bir eş falan düşürsünüz tabii sizden uzaklaşma ihtimali falan var öyle bir durumda
Biraz büyüyünce eş almayı düşünüyorum

Doğacı

Eski Forumcu
Büyük dikdörtgen veya kare kafes alın. Galvaniz kaplama ya da pirinç materyalden üretilmiş kafes alırsanız daha iyi olur,kalitelidir. Boyalı kafes almayalım. Üretim kafesi alabilirsiniz dikdörtgen oluyor ,ileride eş alırsanız gayet yeterli olacaktır.
Tunekler mutlaka tahta olmalı. Bambu tünek olursa daha iyi olur. Kıymık batacak tünekleri almayın,plastik de olmamalı. Oyuncakları da boyasız ve ahşap olsun. İpli oyuncak almayın. Tül kullanıyorsanız tırnağı takılabilir sorun çıkabilir, mümkünse tül takmayın kafese. Kafesi sık temizleyin. Kafesin alt tabanına çöp poşeti kesip koyun dışkı böylece poşete yapılmış olacak,kafes tabanı dışkıya temas etmemiş ve kolayca temizlik yapılmış olunacak her gün. Ertesi gün de poşeti çıkarıp çöpe atın ve yeni poşet takın. Kafesin tabanında mutlaka ızgara olmalıdır. Virkon S ile dezenfekte edin profesyonel temizlik ürünüdür.
Versele Laga muhabbet kuşu yemi,grit kuş kumu,kalamar kemiği,mineral taş blok,doğal gaga taşı, entrobac probiyotik ve Gervit multivitamin verilsin.Haftada 1 kez kızıl daldarı verilsin. Boyalı ekmekli yem asla almayın,kuşa ballı kareker,ekmek gibi şeyler vermeyin. Sebze verecekseniz de uygun olan sebze ve meyveler verilebilir ama öncesinde iyice yıkanmalıdır ve porsiyon olarak kararında verilmelidir,bu konuyla ilgili forumdan yararlanın ordan bakabilirsiniz.
Kuşa gazoz, bisküvi gibi şeyler verilmemelidir. Kuşa temiz ellerle dokunulmasi gerekir,kirli ellerle kuşa ve kafes/kafes ürünlerine dokunulmamalı. Kuş ayağa alıştırılmamalı. Pis yerlerde gezmemeli. Yerlerde yüzey temizleyici,çamaşır suyu gibi seyler kullanıyorsanız kuş yerlerde gezmesin. Ayak basılan yerlerde dolanmasın hem hijyen hem ezilmemesi için.Kuşun odasında zehirli çiçekler olmasın,kedi köpek gibi zarar verebilecek hayvanlar olmasın. Perde açıkken kuş cama çarpabilir buna dikkat edilsin. Kuşun odası temiz,güneş gören ve havadar(temiz hava )bir oda olsun. Sigara,parfüm,çamaşır suyu gibi kokulara maruz kalmamalı.
Kuşa bayat yem verilmesin,yemlikteki yem kabukları uygun sekilde temizlensin,taze yem verilsin,suluğu her gün temizlenip yeni su konsun içine. İçme suyu olarak mutlaka kapalı şişe suyu kullanılmalıdır,Sağlık bakanlığı onaylı markalar kullanılabilir. Çeşme-kuyu-kaynak-ultraviyole filtresi olmayan arıtma suları kuşa verilmesin.
Haftada 1 kez meyve sebze verilebilir. Tüy dönemi için b vitamini olarak BT amin Forte kullanabilirsiniz. Ürünleri güvenilir yerlerden alınız. Petsopvari hiçbir sağlık ürününü,spreyini kullanmayın. Kuşu kendiniz banyo yaptırmayın,kışın banyo uzun aralıklarla yaptırılabilir örneğin ayda 1 kez. Ama bu süre daha da uzun olabilir sonuçta havalar soğuk,kuşu riske atmaya gerek yok. Saç kurutma makinesi kullanılmamalı. Şampuan kullanılmamalı.
Ayak bakımı için teramycin deri merhemi sürülebilir gece yatarken sonra ışığı söndürebilirsiniz yememesi için. Ayda 1-2 kez sürülebilir.
Yemleri,vitaminleri kuru serin güneş görmeyen yerde muhafaza ediniz. Yemi cam kavanoza koyup içine de 3 adet kurutulmuş defne yaprağı koymanız böceklenmesini engeller. Kuşu cereyandan hava akımından koruyunuz. Bi sıcak bu soğuk hava kuşu hasta edebilir. Grip,nezle olursanız kuştan uzak durun bulaşıcıdır kuşa geçebilir.
Kuşun içme suyuna sirke,limon,sarımsak gibi şeyler koymayalım..
Kuşu korkutacak hareketler yapmayalım. Gürültülü ortam kuşu rahatsız edebilir. Eğitilmesi uzun sürebilir emek vermek gerekir. Yavru erkekler kolay eğitilir, dişiler zor eğitilir.

Kafes temizliği Virkon S ile ayda 1 kez yapılabilir. Suluk,yemlik,oyuncaklar haftada 1 kez temizlenmelidir. Eğer çok kirlenirse temizlik günü artar..
Yem,su kabının içine dışkı girmemelidir girerse değiştirmek gerekir.

nazlicankusan

Paylaşımcı
Büyük dikdörtgen veya kare kafes alın. Galvaniz kaplama ya da pirinç materyalden üretilmiş kafes alırsanız daha iyi olur,kalitelidir. Boyalı kafes almayalım. Üretim kafesi alabilirsiniz dikdörtgen oluyor ,ileride eş alırsanız gayet yeterli olacaktır.
Tunekler mutlaka tahta olmalı. Bambu tünek olursa daha iyi olur. Kıymık batacak tünekleri almayın,plastik de olmamalı. Oyuncakları da boyasız ve ahşap olsun. İpli oyuncak almayın. Tül kullanıyorsanız tırnağı takılabilir sorun çıkabilir, mümkünse tül takmayın kafese. Kafesi sık temizleyin. Kafesin alt tabanına çöp poşeti kesip koyun dışkı böylece poşete yapılmış olacak,kafes tabanı dışkıya temas etmemiş ve kolayca temizlik yapılmış olunacak her gün. Ertesi gün de poşeti çıkarıp çöpe atın ve yeni poşet takın. Kafesin tabanında mutlaka ızgara olmalıdır. Virkon S ile dezenfekte edin profesyonel temizlik ürünüdür.
Versele Laga muhabbet kuşu yemi,grit kuş kumu,kalamar kemiği,mineral taş blok,doğal gaga taşı, entrobac probiyotik ve Gervit multivitamin verilsin.Haftada 1 kez kızıl daldarı verilsin. Boyalı ekmekli yem asla almayın,kuşa ballı kareker,ekmek gibi şeyler vermeyin. Sebze verecekseniz de uygun olan sebze ve meyveler verilebilir ama öncesinde iyice yıkanmalıdır ve porsiyon olarak kararında verilmelidir,bu konuyla ilgili forumdan yararlanın ordan bakabilirsiniz.
Kuşa gazoz, bisküvi gibi şeyler verilmemelidir. Kuşa temiz ellerle dokunulmasi gerekir,kirli ellerle kuşa ve kafes/kafes ürünlerine dokunulmamalı. Kuş ayağa alıştırılmamalı. Pis yerlerde gezmemeli. Yerlerde yüzey temizleyici,çamaşır suyu gibi seyler kullanıyorsanız kuş yerlerde gezmesin. Ayak basılan yerlerde dolanmasın hem hijyen hem ezilmemesi için.Kuşun odasında zehirli çiçekler olmasın,kedi köpek gibi zarar verebilecek hayvanlar olmasın. Perde açıkken kuş cama çarpabilir buna dikkat edilsin. Kuşun odası temiz,güneş gören ve havadar(temiz hava )bir oda olsun. Sigara,parfüm,çamaşır suyu gibi kokulara maruz kalmamalı.
Kuşa bayat yem verilmesin,yemlikteki yem kabukları uygun sekilde temizlensin,taze yem verilsin,suluğu her gün temizlenip yeni su konsun içine. İçme suyu olarak mutlaka kapalı şişe suyu kullanılmalıdır,Sağlık bakanlığı onaylı markalar kullanılabilir. Çeşme-kuyu-kaynak-ultraviyole filtresi olmayan arıtma suları kuşa verilmesin.
Haftada 1 kez meyve sebze verilebilir. Tüy dönemi için b vitamini olarak BT amin Forte kullanabilirsiniz. Ürünleri güvenilir yerlerden alınız. Petsopvari hiçbir sağlık ürününü,spreyini kullanmayın. Kuşu kendiniz banyo yaptırmayın,kışın banyo uzun aralıklarla yaptırılabilir örneğin ayda 1 kez. Ama bu süre daha da uzun olabilir sonuçta havalar soğuk,kuşu riske atmaya gerek yok. Saç kurutma makinesi kullanılmamalı. Şampuan kullanılmamalı.
Ayak bakımı için teramycin deri merhemi sürülebilir gece yatarken sonra ışığı söndürebilirsiniz yememesi için. Ayda 1-2 kez sürülebilir.
Yemleri,vitaminleri kuru serin güneş görmeyen yerde muhafaza ediniz. Yemi cam kavanoza koyup içine de 3 adet kurutulmuş defne yaprağı koymanız böceklenmesini engeller. Kuşu cereyandan hava akımından koruyunuz. Bi sıcak bu soğuk hava kuşu hasta edebilir. Grip,nezle olursanız kuştan uzak durun bulaşıcıdır kuşa geçebilir.
Kuşun içme suyuna sirke,limon,sarımsak gibi şeyler koymayalım..
Kuşu korkutacak hareketler yapmayalım. Gürültülü ortam kuşu rahatsız edebilir. Eğitilmesi uzun sürebilir emek vermek gerekir. Yavru erkekler kolay eğitilir, dişiler zor eğitilir.

Kafes temizliği Virkon S ile ayda 1 kez yapılabilir. Suluk,yemlik,oyuncaklar haftada 1 kez temizlenmelidir. Eğer çok kirlenirse temizlik günü artar..
Yem,su kabının içine dışkı girmemelidir girerse değiştirmek gerekir.
Çok çok teşekkür ederim 🙏🏻

Doğacı

Eski Forumcu
Muhabbet kuşları hassas canlılar. İyi bir bakım olmazsa kötü sonuçlar yaşanabilir. Ev ortamında elden geldiğince uygun şartlarda bakmak gerekir.
Eğer kuşla ilgilenilmezse eğitilmesi zor olur yabani olur ele gelmeyebilir,konuşmaz vs.
İyi bir eğitim verilmeli ki kuş evcilleşsin..

Pelet yemi de tavsiye etmiyoruz aklıma gelmişken bunu da ekleyeyim. Haftada 1 kez haşlanmış yumurta verilebilir rendelenip,1 tatlı kaşığı verilebilir. Yarım saat sonra önünden alınmalı ve çöpe dökülmelidir. Mamalar uzun süre beklemez.
Kekik çayı arada yapılabilir ayda 2-3 kez. 200 ml kaynamış suya 1 çay kaşığı kekik atılır ve demlendirilir 5 dakika. Ilıdığı zaman süzüp kuşun suluğuna konur yarısına kadar,diğer yarısına da sade su konur,2 saat sonra dökelim..
Ayna kullanmayalım kursak mantarına sebep olabilir.

Kuş hasta olduğu zaman da kanatlı hekimine götürmek gerekir,her veteriner hekime götürülmez. Çünkü bazıları kanatlı hayvanlarından anlamıyor.
Sağdan soldan okunulan duyulan tavsiye edilen her şeyi de uygulamayalım..
Kendimiz hastalık teşhisi koymayalım.. Bir bilene soralım.

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bide size şeyi sormak istiyorum gelecek pazar bir ay olacak kuşum bize geleli ama hâlâ elimize gelmiyor bizden korkuyor bir iki kere onun bulunduğu odada ailem tartıştı biraz yüksek sesle bagirismalar oldu sonra ilk geldiği zamanlar sabırsızlıkla elimize almaya zorladik o zaman da korktu sanırım bı kere de banyo yaptırdık orda korktu maalesef deneyimsiz olduğumuz için başta bu tür hatalar yaptık şimdi o yüzden mi hâlâ bize alışmadi alışması için ne yapabilirim çok üzülüyorum 🥺
Bol bol sevgi,sabır ve eğitim. 🤗

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Kuşum bu şekilde kaşınıyor sirkeleme hareketi yapıyor ve aynı zamanda kafasını ve gagasını da kafese sürterek kaşımaya çalışıyor parazit mi tüy dökme zamanı mı bilmiyorum yine de vilmectin kullansam olur değil mi?
Vilmectin daha önce yaptınız mı ? üzerinden 6 ay geçmeli

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Hayır daha önce kullanmadım hiç kuşum bir ay olmadı geleli ama ilk geldiği zaman da kaşınıyordu biraz acaba bulunduğu yerde mi parazitlendi diye düşündüm
Önlem amacı ile de kullanılabilir vilmectin ensesinin tüylerini kaldırın derisini görünce 1 damla damlatın

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Düz tahta tünek her zaman tercih edilmelidir

nazlicankusan

Paylaşımcı
Önlem amacı ile de kullanılabilir vilmectin ensesinin tüylerini kaldırın derisini görünce 1 damla damlatın
Tamam bugün ilacı alıp uyguliyicam dediğiniz şekilde. Ayrıca kafesini ve tuneklerini de değiştirmeyi düşünüyorum çünkü kafesi boya kaplı kafesmis kemiriyor tunekleri de plastik verdi aldığım yer tahta tünegi kendimiz aldık ama o da kötü çıktık 🤦🏻‍♀️ Vilmectin alıp uyguliyicam virkon s ile de kafesini yemliğini salıncağıni temizliyicem kafes olarak da üretim kafesi iyi mi pirinç kaplama olanlar çok pahalı öğrenci olduğum için onları alma imkanım yok maalesef 😑 Dikdörtgen şeklinde olsa kötü mü olur kuş strese girer mi? Son olarak vitamin veya takviye olarak bikac bişey söylediniz onları tekrardan yazıp nereden temin edeceğimi nasıl kullanıldigini ne sıklıkla kullanmam gerektiğini de yazar mısın rica etsem🙏🏻

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Yatay kafes iyidir boyasız kafes iyi olur pirinç galvaniz biraz maliyetli

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Şimdi ögrenciyim diyince size takviye önermek pek istemedim ancak petshoptaki fiyatlarla aynı gelir mümkünse gervit entrobac ve bt amin forte temin edin

nazlicankusan

Paylaşımcı
Şimdi ögrenciyim diyince size takviye önermek pek istemedim ancak petshoptaki fiyatlarla aynı gelir mümkünse gervit entrobac ve bt amin forte temin edin
Tamam peki söylediğiniz vitaminleri en güvenilir nereden temin edebilirim ve karıştırıp mı kullanıcam ayrı ayrı mı? Suyuna koyucam sanırım öyle biliyorum ve her gün mü kullaniyim bu vitaminleri?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
ben mamaist .com adresinden alıyorum başka sitelerde de var

Üst Alt