• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum durgunlaştı.

mlkcn

Aktif Üye
Herkese merhaba. Dişi kuşum bu aralar çok keyifsiz duruyor. Parazit olduğu söylendikten sonra ilaç tedavisi yaptık o bitince kendine gelmişti salıncağında uyuyor oradan oraya geziyordu. Bir iki gün her zamankinden fazla öttü ama özellikle bugün çok durgundu. Salıncakta uyumayı çok seviyor ama 3-4 gündür kafes tabanında uyuyor. Yem yemesinde sıkıntı yok su da içiyor. Kafesten dışarı çıkardığımda elimde durup öyle etrafı izliyor. Dışkısı çok sulu onu bir türlü düzeltemedik zaten aşırı yumurtlayan bir kuş olduğu için dışkısı hep çok büyük oluyor ama gerçekten çok sulu. 2 gün çok tüy döktü acaba tüy dökümüne mi girdi dedim ama bugün kesildi. Neden durgunlaştı sizce? Tüy dökümünde midir yoksa başka bir şeyden şüphelenmeli miyim?

19.merttt

Müdavim
Herkese merhaba. Dişi kuşum bu aralar çok keyifsiz duruyor. Parazit olduğu söylendikten sonra ilaç tedavisi yaptık o bitince kendine gelmişti salıncağında uyuyor oradan oraya geziyordu. Bir iki gün her zamankinden fazla öttü ama özellikle bugün çok durgundu. Salıncakta uyumayı çok seviyor ama 3-4 gündür kafes tabanında uyuyor. Yem yemesinde sıkıntı yok su da içiyor. Kafesten dışarı çıkardığımda elimde durup öyle etrafı izliyor. Dışkısı çok sulu onu bir türlü düzeltemedik zaten aşırı yumurtlayan bir kuş olduğu için dışkısı hep çok büyük oluyor ama gerçekten çok sulu. 2 gün çok tüy döktü acaba tüy dökümüne mi girdi dedim ama bugün kesildi. Neden durgunlaştı sizce? Tüy dökümünde midir yoksa başka bir şeyden şüphelenmeli miyim?
Kuşun ve dışkının fotoğrafını atarsaniz daha iyi olabilir belki tuydedir kuş

mlkcn

Aktif Üye
Kuşun ve dışkının fotoğrafını atarsaniz daha iyi olabilir belki tuydedir kuş
Tabii ekliyorum ama dediğim gibi dışkı fotoğrafı yeterli bilgi vermiyor sizin de görebileceğiniz gibi yine yumurta var karnında. Hem yumurta olduğu için hem de hep kafes tabanında olduğu için dışkısı büyük. Gece birkaç defa uyanıp dışkılamasını sağlıyorum. Elime alınca öyle durup etrafı inceliyor sonra yine kafesine gitmek istiyor. Sabah uyanınca yaptırdığım ilk dışkısını ve elime aldığımdaki halini ekliyorum.

mlkcn

Aktif Üye
Son fotoğrafta talaşları kenara itilmiş köşeye geçiyor, bazen doğurma pozisyonunda bazen de kafese yaslanıyor neredeyse tüm gün.

19.merttt

Müdavim
Yuvalık yok aşırı yumurtlamasınk engellemek için. Erkek kuşu yeni aldık zaten daha hiç alışmadılar ama çiftleşmeleri için almadım arkadaşlık etsinler diye aldım.
Kuşta yumurta var şuan yuvalık alirsan güzel olur

EnesGenç

Eski Forumcu
Yuvalik almayın belliki icde döllenme yok aynı şekilde devam edin erkek kuş büyükmüş büyükse arkadaşlık etmez eşlik eder