• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşum da kuruma hastalığı var. Halsiz, kabarık ve kusuyor. Ne yapmalıyım? (Kuşum öldü. )

little

Aktif Üye
Sağolun. Allah razı olsun. Üniversiteye gitmiştim. Zaten aklımdaydı, sırf onun için geri döndüm dün. Otobüsçülerin hepsi insafsiz. Doğrusunu söylemek gerekirse -kendime bile itiraf edemiyorum- bende kuşumu öyle görüyorum 😭
Mamaistten söyledim ama ne zaman geleceği belli değil. Babam da merhametsiz bir insan olduğundan otogara gitmeme izin vermedi işte. Keşke verseydi. İnşallah Allah acı çektirmeden, hayırlı sağlıklı ömürler verir inşallah 🙏😭

little

Aktif Üye
Hatta ben size azıcık entrobac ve azıcık da multivitamin de gönderirim, zeolitle birlikte. Biraz da elle besleme maması. Kargonuz gelene kadar idare edecek miktarda yollarım.
Çok teşekkür ederim. Sağolun. Gece vakti iki göz iki çeşme ağlarken, yardım etmeye çalışıyorsunuz ya. Allah sizi mukafatlandirsin inşallah. İnşallah emeklerimizin karşılığını Allah almayı nasip eder de kuşum iyileşir. 🙏 tek dileğim iyi olması.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Sağolun. Allah razı olsun. Üniversiteye gitmiştim. Zaten aklımdaydı, sırf onun için geri döndüm dün. Otobüsçülerin hepsi insafsiz. Doğrusunu söylemek gerekirse -kendime bile itiraf edemiyorum- bende kuşumu öyle görüyorum 😭
Mamaistten söyledim ama ne zaman geleceği belli değil. Babam da merhametsiz bir insan olduğundan otogara gitmeme izin vermedi işte. Keşke verseydi. İnşallah Allah acı çektirmeden, hayırlı sağlıklı ömürler verir inşallah 🙏😭
Kuş yem yemiyorsa bu gece, yumurta sarısını katı olarak haşlayıp, sıcak suyla eritin. Varsa mısır unu katın biraz. Puding kıvamında olsun. Şırınga ile beslemeye çalışın. Aç kalmasın.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Çok teşekkür ederim. Sağolun. Gece vakti iki göz iki çeşme ağlarken, yardım etmeye çalışıyorsunuz ya. Allah sizi mukafatlandirsin inşallah. İnşallah emeklerimizin karşılığını Allah almayı nasip eder de kuşum iyileşir. 🙏 tek dileğim iyi olması.
Rica ederim, keşke elimden daha çok şey gelebilse. Ben size özelden iletişim bilgilerimi yazayım, yarın öğle otobüsüne veririz inşallah.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Bana soruyorsanız şırınga ve uçları var elimizde.
Merhaba, kuşun durumu nasıl oldu? Eşim bizdeki 1 çuval zeoliti kümese ilaçlama yaparken atmış. Mamaistten aldığım minik kavanoz şeklinde zeolit tozu var elimde. Ondam yollayabilirim.

little

Aktif Üye
Kuşum hala hasta oturuyo. Uyukluyor. Totosunda diskilar vardı bugün temizledik. İnşallah iyileşir. Önerileriniz varsa açığım. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen. 🙏
Not: yeni kafese geçmek istemedi. Plastik tunekleri aldığımız için küstü, tekrardan koyduk.

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Kuşum hala hasta oturuyo. Uyukluyor. Totosunda diskilar vardı bugün temizledik. İnşallah iyileşir. Önerileriniz varsa açığım. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen. 🙏
Not: yeni kafese geçmek istemedi. Plastik tunekleri aldığımız için küstü, tekrardan koyduk.
Yeni kafes ve plastik tünek olayını halledin alışıcak başka yolu yok fiko da yeni kafes aldığımda 1 hafta en altta köşede hiç hareket etmedi 1 2 gün konuşmayı bıraktı eski kafesin yerini biliyordu yedek olarak saklıyorum oraya gidiyordu ama alıştı yapacak birşey yok bu onun iyiliği için ayrıca zeolitli beslemeye başladınız mı Duygu hocamın dediklerini yapıyormusunuz iyileşme zaman ister.

little

Aktif Üye
Yeni kafes ve plastik tünek olayını halledin alışıcak başka yolu yok fiko da yeni kafes aldığımda 1 hafta en altta köşede hiç hareket etmedi 1 2 gün konuşmayı bıraktı eski kafesin yerini biliyordu yedek olarak saklıyorum oraya gidiyordu ama alıştı yapacak birşey yok bu onun iyiliği için ayrıca zeolitli beslemeye başladınız mı Duygu hocamın dediklerini yapıyormusunuz iyileşme zaman ister.
Koydum ama hayata küstü. İyice psikolojisi bozuldu.Tekrar deneyeceğim. Mecbur.
Evet zeolitli 1 öğünde vermeye başladık. 3 öğün enjektör ile mama vermeye çalışıyoruz. Suyuna Entrobac koydum bugün.
Hala oguruyor. Yemek yemiyor

Doğacı

Eski Forumcu
Bazen yeni alınan ürünlerden uzak durup sonra yakınlaşıyorlar ve alışıyorlar. Tünek yabancı olduğu için alışmaması normal,zaman geçtikçe alışırlar. Bir deneyin,ayak sağlığı için mecburen değişmesi gerekiyor plastik tüneğin.

little

Aktif Üye
Bazen yeni alınan ürünlerden uzak durup sonra yakınlaşıyorlar ve alışıyorlar. Tünek yabancı olduğu için alışmaması normal,zaman geçtikçe alışırlar. Bir deneyin,ayak sağlığı için mecburen değişmesi gerekiyor plastik tüneğin.
Yok akşam üstü plastik tunekleri kaldırdım ne olursa olsun diye ama kafese gelince olay baya küstü. İçine zorla soktum. Psikolojisi bozulunca mecbur eski kafese geçtik. Kabarık, kusuyor. Uyukluyor şimdi

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba anlattığınıza göre kuşunuzun durumu kritik. Son attığınız foto da da çok yorgun görünüyor 🥺 ben size İzmir'de Hekim veteriner kliniğini öneriyorum. Gördüm ki elinizden geleni yaptınız ama forumdaki tavsiyeler de bir yere kadar 🥺 yavrucak iyi görünmüyor en kısa zamanda bu dediğim klinikle iletişime geçiniz. Çok geçmiş olsun 🙏🏻

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Zeolitli beslemeden sonucu 4-5.güne yakın alabilirsiniz ancak. Bir kaç besleme ile sonuç alınamaz. Ama durumunda kötüleşme hissediyorsanız, hekim veteriner kliniğine ya da Ali toygar altay 'a götürebilirsiniz. Kuşun geçmişini ayrıntısıyla anlatın. Uzun süre antibiyotik kullanıldığını vs.
Bence tüneklerde şimdilik kalsın. Acelesi yok onların.

little

Aktif Üye
Burak veteriner bu forumda öneriliyor ama bende baktım şimdi gerçekten garip.
Zeolit tozunun kursak mantarını geçirme ve önleme özelliği var. Simdirimi de düzenler. Bu kadar ilaç kullanılmışken ve yaşı da olduğundan kursak mantarı ilacı kullanımını şu durumda tavsiye etmiyorum. Zaten karaciğer ve böbrekler yorulmuş durumda. Acilen zeolit tozunu bugün temin etmeye çalışın ve zaman kaybetmeden besleme yapalım bugün. Ayrıca dediğim ürünleri de mamaist den sipariş edelim.
Kursaktan besleme olmadan tedavi olmaz önce doymasi lazim bagisikliginin guclenmesi icin. Yapamiyorsaniz mutlaka bilen birine yaptirin.
Kursaktan besleme yapmadığınız sürece kendisi yemez daha çok halsiz düşer o yüzden mutlaka kursaktan zeolitli besleme yapmanız gerekiyor bilmiyorsanız bilen birine yaptırın petshopa götürüpte yaptırabilirsiniz. Entrobaci da internet üzerinden satılıyor güvenilir siteden bölünmüş olarak alın 3 gün içinde gelir o da
Merhaba. Sizi rahatsız ettiğim için kusura bakmayın. Kuşuma 3 öğün elle besleme maması ile beslemeye çalışıyordum. Dediğiniz gibi Entrobac ve gerwitte kullandık. Ancak son bir kaç gündür zaten az yiyordu, hala halsiz ve kabarık oturuyordu, ama biraz daha neşesi iyiydi ama şu günlerde daha az yemeye başladı. Bugün hiç yemiyor. Akşam yediği ile duruyor. Açlıktan öğürmeye çalışıyor galiba.
Ne yapmalıyız? Kuşum gözümün önünde eriyor.