• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşum da kuruma hastalığı var. Halsiz, kabarık ve kusuyor. Ne yapmalıyım? (Kuşum öldü. )

little

Aktif Üye
Kursaktan besleme olmadan tedavi olmaz önce doymasi lazim bagisikliginin guclenmesi icin. Yapamiyorsaniz mutlaka bilen birine yaptirin.
Zehra hanım, kuş jumboya benziyor. 45 gr civarı olması lazım en azından. İştahı yoksa zayıflar zaten. Videodan da iyi durmuyor.

@little Kuşta kabarma, iştahsızlık harici kusma öğürme var mı?
Mustafa arkadaşımıza katılıyorum, kuşun acilen beslemesi lazım
Sizlere de teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. 3 aktara gittim zeoit tozu bulamadım. Hala dolanıyorum. İnşallah nulurum.

little

Aktif Üye
Zeolit tozunun kursak mantarını geçirme ve önleme özelliği var. Simdirimi de düzenler. Bu kadar ilaç kullanılmışken ve yaşı da olduğundan kursak mantarı ilacı kullanımını şu durumda tavsiye etmiyorum. Zaten karaciğer ve böbrekler yorulmuş durumda. Acilen zeolit tozunu bugün temin etmeye çalışın ve zaman kaybetmeden besleme yapalım bugün. Ayrıca dediğim ürünleri de mamaist den sipariş edelim.
Güncel durumu:

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Duygu hocam yapmanız gerekenleri yazmış vakit kaybetmeden elle beslemeye başlayın ek olarak kafesinizin durumu kötü gözüküyor kuşunuz zaten rahatsız acilen kafesteki plastik tünekleri çıkarın gördüğüm kadarıyla kaplamalı tünekte var onları da çıkarın sadece düz ahşaplar kalabilir. Kafesi çamaşır suyu ile güzelce temizleyin tüm tünek suluk yemlikler dahil iyice durulayın kuruyup kokusu gittikten sonra kuşunuzu geri koyun. (Virkon S temin edip hafta da bir Virkon S ile dezenfekte edilmeli sürekli)

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Duygu hocam yapmanız gerekenleri yazmış vakit kaybetmeden elle beslemeye başlayın ek olarak kafesinizin durumu kötü gözüküyor kuşunuz zaten rahatsız acilen kafesteki plastik tünekleri çıkarın gördüğüm kadarıyla kaplamalı tünekte var onları da çıkarın sadece düz ahşaplar kalabilir. Kafesi çamaşır suyu ile güzelce temizleyin tüm tünek suluk yemlikler dahil iyice durulayın kuruyup kokusu gittikten sonra kuşunuzu geri koyun. (Virkon S temin edip hafta da bir Virkon S ile dezenfekte edilmeli sürekli)
Çok kalabalık hocam kafes içi. Seyrettin lütfen tünekleri azaltın lütfen hijyen çok önemli özellikle hasta canlarımız için🦜🦜

little

Aktif Üye
Teşekkür ederim öneriniz için. Kafesi biraz eski diyr yeni kafes aldıydik aslında ama içine girmedi kaç yıldır. Bunu kullanıyoruz. Her gün kafesini yıkıyoruz.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim öneriniz için. Kafesi biraz eski diyr yeni kafes aldıydik aslında ama içine girmedi kaç yıldır. Bunu kullanıyoruz. Her gün kafesini yıkıyoruz.
Yeni varsa değiştirin ilk zamanlar biraz yerini yadırgar ama alışır en azından temiz yeni kafes değiştirmenizi tavsiye ederim.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
@little Mamaistten zeolitin gelmesi, haftasonu da olduğu için en az 2-3 gün sürer. Bu kuşun durumu acil. Google a izmir zeolit yazınca izmirde bir sürü fabrika ismi görülüyor. Ayrıca internetten satış yapıp yerleri izmirde mesela gaziemirde filan olanlar da var. Bence kargo gelmeden tedarik etmelisiniz zeoliti. Size 100 gr fazla fazla yeter. Hediye bile verebilirler numune olarak.
Elle beslemeyi kursaktan, yedirebildiğiniz miktara göre günde 3-4 kez yapmalısınız.

little

Aktif Üye
@little Mamaistten zeolitin gelmesi, haftasonu da olduğu için en az 2-3 gün sürer. Bu kuşun durumu acil. Google a izmir zeolit yazınca izmirde bir sürü fabrika ismi görülüyor. Ayrıca internetten satış yapıp yerleri izmirde mesela gaziemirde filan olanlar da var. Bence kargo gelmeden tedarik etmelisiniz zeoliti. Size 100 gr fazla fazla yeter. Hediye bile verebilirler numune olarak.
Elle beslemeyi kursaktan, yedirebildiğiniz miktara göre günde 3-4 kez yapmalısınız.
Dediğiniz gibi araştırmak aklıma geldi sonradan. Sora sora fabrikalarına da gittim ancak haftasonu olduğu için kapalıydı. 15 tane aktar gezdim hiç birinfe bulamadım. İnanın ne yapacağımı bilmiyorum. Elimden hiç bir şey gelmiyor.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Dediğiniz gibi araştırmak aklıma geldi sonradan. Sora sora fabrikalarına da gittim ancak haftasonu olduğu için kapalıydı. 15 tane aktar gezdim hiç birinfe bulamadım. İnanın ne yapacağımı bilmiyorum. Elimden hiç bir şey gelmiyor.
Eczanelerde de vardı 😔

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Bizde 5-10 kg kadar dövülmemiş zeolit olacak. İsterseniz izmir otobüsüne verebiliriz sizin için bir avuç kadar. 21:00 de ve 22:00 da pamukkale seferi görünüyor. Otogara uğrayıp alabilir misiniz? Bir de eşim, küçük bir şey bile olsa en az 100 tl alırlar göndermek için diyor. İstiyorsanız alıcı ödemeli olarak otobüse verebiliriz. (Ayvalıkta oturuyoruz)Yeter ki kuşu kurtaralım

little

Aktif Üye
Bizde 5-10 kg kadar dövülmemiş zeolit olacak. İsterseniz izmir otobüsüne verebiliriz sizin için bir avuç kadar. 21:00 de ve 22:00 da pamukkale seferi görünüyor. Otogara uğrayıp alabilir misiniz? Bir de eşim, küçük bir şey bile olsa en az 100 tl alırlar göndermek için diyor. İstiyorsanız alıcı ödemeli olarak otobüse verebiliriz. (Ayvalıkta oturuyoruz)Yeter ki kuşu kurtaralım
Ay gerçekten mi? Valla sizden Allah razı olsun. 😭🙏 fiyatı neyse veririm. IBAN at abla bana. yeter ki iyileşsin kuşum.
Şimdi babama sordum. şu anda 21-22 arabasına verin desem otogardan almaya beni göndermeyecegini söyledi geç olduğu için. 😭😭
Sabahtan versen otobüse ben alsam olur mu?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Ay gerçekten mi? Valla sizden Allah razı olsun. 😭🙏 fiyatı neyse veririm. IBAN at abla bana. yeter ki iyileşsin kuşum.
Şimdi babama sordum. şu anda 21-22 arabasına verin desem otogardan almaya beni göndermeyecegini söyledi geç olduğu için. 😭😭
Göndereceğim zeolite para istemiyorum. Sadece siz ulaşım masrafını karşılayın yeterli. Zaten epey tutacak 😔 Otobüsçüler çok insafsız maalesef. El kadar şeye, bir yolcu parası alıyorlar. Ama keşke bu gece almaya gidebilseydiniz. Kuşun durumunu kritik görüyorum. 😔

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Hatta ben size azıcık entrobac ve azıcık da multivitamin de gönderirim, zeolitle birlikte. Biraz da elle besleme maması. Kargonuz gelene kadar idare edecek miktarda yollarım.