• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşum da kuruma hastalığı var. Halsiz, kabarık ve kusuyor. Ne yapmalıyım? (Kuşum öldü. )

little

Aktif Üye
Selamın aleyküm arkadaşlar.
Daha önce de yazmıştım. 6 yaşında dişi muhabbet kuşum var.

1 ay önce kuş veteriner kliniğine gittik. Karaciğerlerde büyüme, ciddi mineral eksikliği, mantardan kaynaklanan dışkı sorunu ve kuruma hastalığı olduğunu söyledi.

1 aylığına Largopen antibiyotik verdi. 2 hafta kullandık. Belki zarar verir diye kullanmadık. Şu anda largopen kullanmıyoruz.

Her gün truflucanı iciriyoruz. A21 mama ile kursaktan besleme yapmaya çalışıyoruz. Ak darı çok az yiyor. Kendi ürettiği vitaminlerden de 4 tane sattı bize. (specual force, maxim force vs. gibi) 2sini pazartesi , 2 sini Perşembe günü aralarında 1 saat ara ile içir dedi. İcirdik.

İyi gibiydi ama şu 3 gündür hiç iyi değil. Mama yediremiyoruz. Yemiyor. Ak darı az yiyordu zaten. Çok az yiyor. 38 gramdan 36 grama düşmüş bugün.
Halsiz, kabarık duruyor. Ve yese de kusuyor.

Veterinere yazdık geri bile dönmedi. Kontrol için ayrı ayrı paralar istedi. Öğrenci olduğum için o parayı da verip götüremiyorum.

Kuşum sürekli uyuma modunda. Kabarık duruyor. Göğüsündeki kemik bıçak gibi sert.
Totosu da boklanıyor.

Şu anda güncel videosu.

Bu kuşu nasıl iyileştirebilirim? Allah aşkına yardım edin.
Ne yapmalıyım?

Yeter ki dal darı yesin aç kalmasın diye koydum ama ondan bile çok az yedi.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhaba, mutlaka kursaktan beslenme yapmanız gerekiyor, besleme mamasına mercimek tanesi kadar zeolit tozu ekleyelim internetten sipariş verebilirsiniz ya da aktarlardan alıp toz haline getirebilirsiniz 7-10 gün kadar elle besleme mamasıyla verirsek, sindirimi düzenlemiş ve antiparaziter etkisiyle varsa parazitleri yok etmiş oluruz ve de kursak mantarıysa onunda önüne geçmiş oluruz.

Truflucanı hiç tavsiye etmem içerisinde şeker gıdasi olduğu için mantarı daha da azdırır ve durumu daha kötü yapabilir. İlaç tedavisine geçmeden önce yararlı bakterileri de öldürmemek için 3 gün entrobac, ilaç bitiminden sonra da 3 gün entrobac vermeniz gerekiyordu o yüzden siz güvenilir bir siteden entrobac ve gervit temin edin önce

little

Aktif Üye
Merhaba, mutlaka kursaktan beslenme yapmanız gerekiyor, besleme mamasına mercimek tanesi kadar zeolit tozu ekleyelim internetten sipariş verebilirsiniz ya da aktarlardan alıp toz haline getirebilirsiniz 7-10 gün kadar elle besleme mamasıyla verirsek, sindirimi düzenlemiş ve antiparaziter etkisiyle varsa parazitleri yok etmiş oluruz ve de kursak mantarıysa onunda önüne geçmiş oluruz.

Truflucanı hiç tavsiye etmem içerisinde şeker gıdasi olduğu için mantarı daha da azdırır ve durumu daha kötü yapabilir. İlaç tedavisine geçmeden önce yararlı bakterileri de öldürmemek için 3 gün entrobac, ilaç bitiminden sonra da 3 gün entrobac vermeniz gerekiyordu o yüzden siz güvenilir bir siteden entrobac ve gervit temin edin önce
Kursaktan besleme yapmaya çalıştım. Ağzını bile actiramadim. Yemiyor. Yese biraz daha iyi olacak ama yediremiyorum. Ak darı da az yiyor.
İlk entribac alıp 3 gün vereyim mi? Ne yapmalıyım şimdi tam olarak?
O kadar çok korkuyorum ki. Ağlamadan duramıyorum. Sürekli uyukluyor, kabarık. Yese de kusuyor yavrum.

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Kursaktan besleme yapmaya çalıştım. Ağzını bile actiramadim. Yemiyor. Yese biraz daha iyi olacak ama yediremiyorum. Ak darı da az yiyor.
O kadar çok korkuyorum ki. Ağlamadan duramıyorum. Sürekli uyukluyor, kabarık. Yese de kusuyor yavrum.
Kursaktan besleme yapmadığınız sürece kendisi yemez daha çok halsiz düşer o yüzden mutlaka kursaktan zeolitli besleme yapmanız gerekiyor bilmiyorsanız bilen birine yaptırın petshopa götürüpte yaptırabilirsiniz. Entrobaci da internet üzerinden satılıyor güvenilir siteden bölünmüş olarak alın 3 gün içinde gelir o da

Son düzenleme:

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhabalar, öncelikle ben bu kuş veterinerini merak ettim. Şehir ve vet ismini yazar mısınız?

Teşhis kursak mantarıysa antibiyotik verilmez. Largopen dediğiniz amoksisilin içeren bir antibiyotik.

Ayrıca karaciğerde hasar olan kuşa da 2 hafta, 1 ay antibiyotik uygulanmaz.

Şimdi günde 3 kez elle besleme yapalım. Kursaktan yapamıyorsanız Zehra hanımın dediği gibi kursaktan besleme yapabilecek birini bulup size öğretmesini isteyin.

Mamaist den zeolit tozu, enteobac ve gerwit sipariş edelim. 1 hafta boyunca bu 3 kere elle beslemenin, sadece birinde zeolitli besleme yaoacağız. Hızlı şekilde aktarlardan zeolit bulabilirseniz kargoyu beklemeden başlarsınız beslemeye. Aktardan bulursanız, zeoliti havanda dövüp pudra hakine getirip çay süzgecinden geçirşnç 1 pirinç tanesi kadar zeoliti 3 ml mamaya ekleyin. Entrobac gelir gelmez, 3 gün entrobac, 1 gün gerwit verelim. Triflucanı ve largopeni kesin

Son düzenleme:

little

Aktif Üye
Merhabalar, öncelikle ben bu kuş veterinerini merak ettim. Şehir ve vet ismini yazar mısınız?

Teşhis kursak mantarıysa antibiyotik verilmez. Largopen dediğiniz amoksisilin içeren bir antibiyotik.

Ayrıca karaciğerde hasar olan kuşa da 2 hafta, 1 ay antibiyotik uygulanmaz.

Şimdi günde 3 kez elle besleme yapalım. Kursaktan yapamıyorsanız Zehra hanımın dediği gibi kursaktan besleme yapabilecek birini bulup size öğretmesini isteyin.

Mamaist den zeolit tozu, enteobac ve gerwit sipariş edelim. 1 hafta boyunca bu 3 kere elle beslemenin, sadece birinde zeolitli besleme yaoacağız. Hızlı şekilde aktarlardan zeolit bulabilirseniz kargoyu beklemeden başlarsınız beslemeye. Aktardan bulursanız, zeoliti havanda dövüp pudra hakine getirip çay süzgecinden geçirşnç 1 pirinç tanesi kadar zeoliti 3 ml mamaya ekleyin. Entrobac gelir gelmez, 3 gün entrobac, 1 gün gerwit verelim. Triflucanı ve largopeni kesin
Merhaba. Ben yanlış yazmışım. Daha önce kursak mantarı olmuştu 1 yıl önce falan Geçmişti.
Şimdiki hastalığının Kuruma hastalığına yakalanmış olduğunu söyledi.
Kuş veterineri Burak uçar İzmir'de kendisi. Ama fahiş fiyatlar istedi bizden. Baştan zaten dedi ki; kalp krizi riski var. Yüksek Hayati riski var diye moralimizi mahvetti.

İşte yazıyorum veterinere. Diyor ki antibiyotik kullanmaya devam edin. Diyorum bir şey olur diye 2. Haftadan sonra vermedim diyor ki; vermeye devam edin.
İstidyre kabuğu toplayıp, kaynatıp, toz halinde yemine karıştırın dedi. Verdim, hayvan yemiyor.

.Durumunu izah ettiğim halde A21 mama ile beslemeye devam edin yazmış bugün.

Şimdi hemen gidip zeoliti aktara sormaya gideceğim. Kuşumun gözümün önünde eriyip gitmesinden çok korkuyorum.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba. Ben yanlış yazmışım. Daha önce kursak mantarı olmuştu 1 yıl önce falan Geçmişti.
Şimdiki hastalığının Kuruma hastalığına yakalanmış olduğunu söyledi.
Kuş veterineri Burak uçar İzmir'de kendisi. Ama fahiş fiyatlar istedi bizden. Baştan zaten dedi ki; kalp krizi riski var. Yüksek Hayati riski var diye moralimizi mahvetti.

İşte yazıyorum veterinere. Diyor ki antibiyotik kullanmaya devam edin. Diyorum bir şey olur diye 2. Haftadan sonra vermedim diyor ki; vermeye devam edin.
İstidyre kabuğu toplayıp, kaynatıp, toz halinde yemine karıştırın dedi. Verdim, hayvan yemiyor.

.Durumunu izah ettiğim halde A21 mama ile beslemeye devam edin yazmış bugün.

Şimdi hemen gidip zeoliti aktara sormaya gideceğim. Kuşumun gözümün önünde eriyip gitmesinden çok korkuyorum.
Peki largopeni vermeden önce nasıl tahlil ve tetkikler yapıldı? Kurumaya sebep olan hastalık teşhisi nedir?

little

Aktif Üye
Tah
Peki largopeni vermeden önce nasıl tahlil ve tetkikler yapıldı? Kurumaya sebep olan hastalık teşhisi nedir?
Tahlil falan yapmadı. Röntgen çekildi, röntgen ile teşhis koydu.

Daha önce kursak mantarı olduğundan, baya da mineral eksikliği olduğundan kurumaya çevirmiş denildi.

Kuşu bugün elime alıp dikkatli baktım. Biraz daha ele gelen kuş baya erimiş, o kemik baya sivrilmis. Zayıflamış.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Tah

Daha önce kursak mantarı olduğundan, baya da mineral eksikliği olduğundan kurumaya çevirmiş denildi.

Kuşu bugün elime alıp dikkatli baktım. Biraz daha ele gelen kuş baya erimiş, o kemik baya sivrilmis. Zayıflamış.
Mamaist den zeolit tozu, enteobac ve gerwit sipariş edelim. 1 hafta boyunca bu 3 kere elle beslemenin, sadece birinde zeolitli besleme yapacağız. Hızlı şekilde aktarlardan zeolit bulabilirseniz kargoyu beklemeden başlarsınız beslemeye. Aktardan bulursanız, zeoliti havanda dövüp pudra hakine getirip çay süzgecinden geçirşnç 1 pirinç tanesi kadar zeoliti 3 ml mamaya ekleyin. Entrobac gelir gelmez, 3 gün entrobac, 1 gün gerwit verelim. Triflucanı ve largopeni kesin
Üstte yazdığım şekilde uygulama yapın. Yani 1 hafta boyunca elle beslemenin birinde zeolit tozlu elle besleme, suda 3 gün entrobac, 1 gün gerwit 1 gün sade su şeklinde ilerleyelim. Kuşu günde 3 kez elle besleyin mutlaka. Entrobacın 2.ve 3.gününde yıkanmış, iç yulaf verebilirsiniz. Severek yiyecektir. Tedavi süresince kafeste dal darı mutlaka olsun. Ayrıca grit kumunuz yoksa onu da temin edelim.

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Tah

Kurumaya yakalanan kuşun kilosu 35 olmaz daha düşük olur ve zaten kurumaya çevrilip cevirmedigi kilo ile belli olur. Benim tahminim tekrar kursak mantarı olduğu yönünde ve zaten kuruma bir hastalık değil daha önce geçirmiş olduğu hastalık varsa önüne gecilmediyse o kurumaya çevirir

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Kursaktan besleme olmadan tedavi olmaz önce doymasi lazim bagisikliginin guclenmesi icin. Yapamiyorsaniz mutlaka bilen birine yaptirin.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Kurumaya yakalanan kuşun kilosu 35 olmaz daha düşük olur ve zaten kurumaya çevrilip cevirmedigi kilo ile belli olur. Benim tahminim tekrar kursak mantarı olduğu yönünde ve zaten kuruma bir hastalık değil daha önce geçirmiş olduğu hastalık varsa önüne gecilmediyse o kurumaya çevirir
Zehra hanım, kuş jumboya benziyor. 45 gr civarı olması lazım en azından. İştahı yoksa zayıflar zaten. Videodan da iyi durmuyor.

@little Kuşta kabarma, iştahsızlık harici kusma öğürme var mı?
Mustafa arkadaşımıza katılıyorum, kuşun acilen beslemesi lazım

little

Aktif Üye
Bilemiyorum . Hep 39-40 gramlarda dolaşırdı. 1 ay önce ile bugüne kadar olctugumuzde 37-38 gidip geliyordu. Bugün ölçtüm 35-36 gram. Veterinerde kuruma hastalığının da olduğunu söyledi. Söylediği kadarıyla. Dediğiniz gibi belki başka hastalıkları da (icc de büyüme,ciddi mineral eksikliği, kuruma hastalığı falan yazmış) o tetikledi belki de.
Fakat dediğim gibi 1 yıl önce ilaçlarla falan atlatmistik kursak mantarını. Belki tekrarladı bilemiyorum.

little

Aktif Üye
Zehra hanım, kuş jumboya benziyor. 45 gr civarı olması lazım en azından. İştahı yoksa zayıflar zaten. Videodan da iyi durmuyor.

@little Kuşta kabarma, iştahsızlık harici kusma öğürme var mı?
Mustafa arkadaşımıza katılıyorum, kuşun acilen beslemesi lazım
Kuşta kabarma ve kusma, öğürme var evet.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Kuşta kabarma ve kusma, öğürme var evet.
Zeolit tozunun kursak mantarını geçirme ve önleme özelliği var. Simdirimi de düzenler. Bu kadar ilaç kullanılmışken ve yaşı da olduğundan kursak mantarı ilacı kullanımını şu durumda tavsiye etmiyorum. Zaten karaciğer ve böbrekler yorulmuş durumda. Acilen zeolit tozunu bugün temin etmeye çalışın ve zaman kaybetmeden besleme yapalım bugün. Ayrıca dediğim ürünleri de mamaist den sipariş edelim.

getherenowhere

Müdavim
Bilemiyorum . Hep 39-40 gramlarda dolaşırdı. 1 ay önce ile bugüne kadar olctugumuzde 37-38 gidip geliyordu. Bugün ölçtüm 35-36 gram. Veterinerde kuruma hastalığının da olduğunu söyledi. Söylediği kadarıyla. Dediğiniz gibi belki başka hastalıkları da (icc de büyüme,ciddi mineral eksikliği, kuruma hastalığı falan yazmış) o tetikledi belki de.
Fakat dediğim gibi 1 yıl önce ilaçlarla falan atlatmistik kursak mantarını. Belki tekrarladı bilemiyorum.
merhaba instada bulutlovebird hesabına bakın gittiğiniz veteriner ile ilgili bir şeyler anlatıyor. o sayfayı görmeden iyi ya da kötü hareket etmeyin lütfen

little

Aktif Üye
merhaba instada bulutlovebird hesabına bakın gittiğiniz veteriner ile ilgili bir şeyler anlatıyor. o sayfayı görmeden iyi ya da kötü hareket etmeyin lütfen
İşte bende ondan dolayı da götürmek istemedim. Önemli olan tek şey şu an kuşumun sağlığı

little

Aktif Üye
Burak veteriner bu forumda öneriliyor ama bende baktım şimdi gerçekten garip.
Öneriliyor evet ama kuşuma 1 ay boyunca kullanması için antibiyotik verdi. Zarar vermez mi dediğim halde devam edin denildi. Bende 2 hafta geçtikten sonra kullanmadım bur yerine zarar verir diye. Gerçekten garip.