• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! kuşum çok kötü

alexaylinn

Yeni Üye
Merhaba, çok acil olarak muhabbet kuşum Alex için yardımınıza ihtiyacım var. Alex yaklaşık 3,5-4 yaşında bir dişi muhabbet kuşu. Şu anda yeşil dışkı, halsizlik, tüylerini kabartma, kursakta şişlik ve sık sık salyalı kusma (sümüksü kusmuk) belirtileri var. Yem yemesi azaldı ama su içiyor. 1 ay önce yem değişikliği oldu, başka ortam değişikliği yok. 1 ay kadar Triflucan (flukonazol) kullandım fakat dozları tam içirip içiremediğimden emin değilim, bu süreçte ciddi bir iyileşme göremedim. Ardından 3 gün antibiyotik kullandım, bu sırada biraz toparladı ama ilacı bırakınca belirtiler şiddetle geri döndü. Özellikle şu anda salyalı kusması çok arttı. Dışkısında kan veya kötü koku yok. Veterinere götürme imkanım yok, lütfen acil olarak nasıl bir tedavi uygulamam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz? Kursak mantarı, bakteriyel enfeksiyon veya parazit ihtimalinden şüpheleniyorum. İlaca veya tedavi protokolüne ihtiyacım var, lütfen destek olun. ( buraya konu açmıştım veterinere götüreceğimi söylemiştim herhangi bir test yapmadan antibiyotik verip gönderdi kullanmadım başka veterinere gitmek için imkanım yok )

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, çok acil olarak muhabbet kuşum Alex için yardımınıza ihtiyacım var. Alex yaklaşık 3,5-4 yaşında bir dişi muhabbet kuşu. Şu anda yeşil dışkı, halsizlik, tüylerini kabartma, kursakta şişlik ve sık sık salyalı kusma (sümüksü kusmuk) belirtileri var. Yem yemesi azaldı ama su içiyor. 1 ay önce yem değişikliği oldu, başka ortam değişikliği yok. 1 ay kadar Triflucan (flukonazol) kullandım fakat dozları tam içirip içiremediğimden emin değilim, bu süreçte ciddi bir iyileşme göremedim. Ardından 3 gün antibiyotik kullandım, bu sırada biraz toparladı ama ilacı bırakınca belirtiler şiddetle geri döndü. Özellikle şu anda salyalı kusması çok arttı. Dışkısında kan veya kötü koku yok. Veterinere götürme imkanım yok, lütfen acil olarak nasıl bir tedavi uygulamam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz? Kursak mantarı, bakteriyel enfeksiyon veya parazit ihtimalinden şüpheleniyorum. İlaca veya tedavi protokolüne ihtiyacım var, lütfen destek olun. ( buraya konu açmıştım veterinere götüreceğimi söylemiştim herhangi bir test yapmadan antibiyotik verip gönderdi kullanmadım başka veterinere gitmek için imkanım yok )
@Demet bükay @Aslı Ö. @Semiha S.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Kuşunuzun dışkılarını beyaz peçete üstünde 4-5 adet birikince yollar mısınız? Birde streamable.com üzerinden de videosunu görelim.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Triflucan bir ay çok, antibiyotik 3 gün az bana göre zaten mantar varsa antibiyotik artırır ve ilaçlardan sonra probiyotik verdiniz mi?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
İzmir'de @EzgiA abla yardımcı olsun hekim konusunda 🌸

EzgiA

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Gazi Veteriner Buca Ve Yücelen Hayvan Hastanesi 24 Saat Açık. Yarın Giderim Derseniz Hekim Veteriner Kliniği. Benim yavrularimin Veterineri. Benim Yönlendirdigimi Söylerseniz Her Konuda Yardımcı Olurlar. 🙏

alexaylinn

Yeni Üye
Çok üzgünüm ama hastalık ilerlemiş 😔 bilgili olan biri varsa acil yardımcı olur inşallah 🙏 kanatlı uzmanına mı götürdünüz? Normal veterinerler çok anlamıyor çünkü . İmkanınız varsa zorlayın konum İzmir gösteriyor 😔
hayır yazmıştım buraya hem çok uzağım kanatlı veterinerlere hem aracımız yok hem de maalesef ailemle kaç kere konuşsamda bana destek olmuyorlar kendi gelirim de yok elimden bişey gelmiyor çok vicdan azabı çekiyorum

alexaylinn

Yeni Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Gazi Veteriner Buca Ve Yücelen Hayvan Hastanesi 24 Saat Açık. Yarın Giderim Derseniz Hekim Veteriner Kliniği. Benim yavrularimin Veterineri. Benim Yönlendirdigimi Söylerseniz Her Konuda Yardımcı Olurlar. 🙏
buca bize çok uzak aynı zamanda diğer egzotik veterinerleri de ve maalesef aşırı fazla fiyat istiyorlar kendi gelirim yok aracım da yok 😔 triflucan başlasam tekrar

EzgiA

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
buca bize çok uzak aynı zamanda diğer egzotik veterinerleri de ve maalesef aşırı fazla fiyat istiyorlar kendi gelirim yok aracım da yok 😔 triflucan başlasam tekrar
Bende Bu Yüzden Adımı söyleyin Dedim. Ben uzun Zamandır gittiğim İçin beni Tanırlar.. Bizim Hekimimiz Öyle Paragöz Bir Hekim Değildir. Bilgilidir Kendisi.

EzgiA

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Rica Ederim. Yine İsmimi Söyleyin. Belki Bir Kısım İndirim Yapabilir. Biliyorum Ücretler Çok Yüksek ama Yine De Gereksiz Ücret Almaz. Geçmiş Olsun