alexaylinn
Yeni Üye
Merhaba, çok acil olarak muhabbet kuşum Alex için yardımınıza ihtiyacım var. Alex yaklaşık 3,5-4 yaşında bir dişi muhabbet kuşu. Şu anda yeşil dışkı, halsizlik, tüylerini kabartma, kursakta şişlik ve sık sık salyalı kusma (sümüksü kusmuk) belirtileri var. Yem yemesi azaldı ama su içiyor. 1 ay önce yem değişikliği oldu, başka ortam değişikliği yok. 1 ay kadar Triflucan (flukonazol) kullandım fakat dozları tam içirip içiremediğimden emin değilim, bu süreçte ciddi bir iyileşme göremedim. Ardından 3 gün antibiyotik kullandım, bu sırada biraz toparladı ama ilacı bırakınca belirtiler şiddetle geri döndü. Özellikle şu anda salyalı kusması çok arttı. Dışkısında kan veya kötü koku yok. Veterinere götürme imkanım yok, lütfen acil olarak nasıl bir tedavi uygulamam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz? Kursak mantarı, bakteriyel enfeksiyon veya parazit ihtimalinden şüpheleniyorum. İlaca veya tedavi protokolüne ihtiyacım var, lütfen destek olun. ( buraya konu açmıştım veterinere götüreceğimi söylemiştim herhangi bir test yapmadan antibiyotik verip gönderdi kullanmadım başka veterinere gitmek için imkanım yok )