• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşum Çok Halsiz

Murfi

Yeni Üye
Kuşum neredeyse 2-3 aydır sürekli kafesinin en köşesinde kafasını sırtına gömüp uyuyor hiç enerjik değil. Vitaminini düzenli olarak veriyorum ve hiçbir sağlık sorunu da yok yemleri de taze ama nedense hep kafesinin en köşesinde uyuyor. Kafesi sallayıp ses çıkardığımda tüneğine uçuyor ama eğer ilgilenmezsem tekrar aşağı inip kafasını gömüyor. Nasıl düzelir?

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Kuşum neredeyse 2-3 aydır sürekli kafesinin en köşesinde kafasını sırtına gömüp uyuyor hiç enerjik değil. Vitaminini düzenli olarak veriyorum ve hiçbir sağlık sorunu da yok yemleri de taze ama nedense hep kafesinin en köşesinde uyuyor. Kafesi sallayıp ses çıkardığımda tüneğine uçuyor ama eğer ilgilenmezsem tekrar aşağı inip kafasını gömüyor. Nasıl düzelir?
Muhabbet kuşunuzun fotoğrafını veya kısa bir videosunu rica ediyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 64519

Murfi

Yeni Üye
hiçbir sağlık sorunu yok ama fotoğraftaki gibi sürekli halsiz ve uyuyor. Yerden avcuma aldığımda da hiçbir şey demeden geliyor hiç gücü yok.

Burak Yıldırım

Yeni Üye
hiçbir sağlık sorunu yok ama fotoğraftaki gibi sürekli halsiz ve uyuyor. Yerden avcuma aldığımda da hiçbir şey demeden geliyor hiç gücü yok.
Bugün yapılmış dışkılar ise Dışkılarında pek bir sorun yok gibi. Sürekli sıcak bir yer arayış durumunda mi? Göğüs kısmında herhangi bir kemik görünümü varmı? Ağırlığı ne kadar?

Murfi

Yeni Üye
Bugün yapılmış dışkılar ise Dışkılarında pek bir sorun yok gibi. Sürekli sıcak bir yer arayış durumunda mi? Göğüs kısmında herhangi bir kemik görünümü varmı? Ağırlığı ne kadar?
Evet, dışkısı normal. Şu sıralar üşüyor olma ihtimaline düşünüyorum ve muhtemelen üşüyor, birkaç gün sıcak yerde tutacağım üstünü de örteceğim. Göğüs kısmında kemik görünümü yok.

Murfi

Yeni Üye
bu konu başlığı altında soracağım; Kuşum cik cik cik cik diye ötüyor ve sonra ağzını ileri götürüp geri çekiyor sanki bir şeyi çıkartmaya çalışıyormuş gibi ama çıkmıyor bir şey. Bunun anlamı nedir? Şimdi yine boynunu ileri götürüp ağzını açıp kapadı kuş kumuyla alakalı olabilir mi? yakında alacağım.

rilish26

Müdavim
Tabana inip böyle uyuması iyi değil. Anlattığınız belirtiler sorunum problemi olabilir. Turbo ve kekik çayı kullanabilirsiniz ama kesin tanı yapılması lazım böyle tabana indiği için ben bir veteriner görmesini öneririm. Forumda veteriner listemiz var.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuşun videosunu streamable üzerinden buraya ekler misiniz?

Anlatımınızdan ya sindirim sıkıntısı olduğu ya da kursak mantarı başlangıcı olduğu sonucu çıkıyor ama video ve dışkılar ile daha sağlıklı bilgi verilir.

Kuşunuza hangi takviyeleri kullanıyorsunuz?
İnsan yiyecekleri veriyor musunuz?
Kafeste kalamar kemiği ve grit kum var mı?

Murfi

Yeni Üye
Tabana inip böyle uyuması iyi değil. Anlattığınız belirtiler sorunum problemi olabilir. Turbo ve kekik çayı kullanabilirsiniz ama kesin tanı yapılması lazım böyle tabana indiği için ben bir veteriner görmesini öneririm. Forumda veteriner listemiz var.
Veteriner düzenli olarak vitamin verin bir şey olmaz dedi ama uyumaya devam ediyor.

Murfi

Yeni Üye
Kuşun videosunu streamable üzerinden buraya ekler misiniz?

Anlatımınızdan ya sindirim sıkıntısı olduğu ya da kursak mantarı başlangıcı olduğu sonucu çıkıyor ama video ve dışkılar ile daha sağlıklı bilgi verilir.

Kuşunuza hangi takviyeleri kullanıyorsunuz?
İnsan yiyecekleri veriyor musunuz?
Kafeste kalamar kemiği ve grit kum var mı?
Dışkısında bir şey yok, dediğim gibi kafasını ileri geri götürüp duruyor bir şeyi çıkartmak istiyormuş gibi. Kalamar kemiği var ama onu hiç kullanmıyor ne yapabilirim? Kuş kumu yok fakat alacağım en kısa zamanda. İnsan yiyecekleri olarak elma, marul veriyoruz çok az miktarda. Vitamin olarak ise veterinerden aldığım vitaminleri veriyorum. Ve sürekli bu şekilde uyuyor. Bana bütün sorunların sebebini ve ne yapmam gerektiğini söyler misiniz?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Dışkısında bir şey yok, dediğim gibi kafasını ileri geri götürüp duruyor bir şeyi çıkartmak istiyormuş gibi. Kalamar kemiği var ama onu hiç kullanmıyor ne yapabilirim? Kuş kumu yok fakat alacağım en kısa zamanda. İnsan yiyecekleri olarak elma, marul veriyoruz çok az miktarda. Vitamin olarak ise veterinerden aldığım vitaminleri veriyorum. Ve sürekli bu şekilde uyuyor. Bana bütün sorunların sebebini ve ne yapmam gerektiğini söyler misiniz?
Grit kum alın petshopdan, sıcak tutun, sindirim sıkıntısı var, ayaklarını kontrol edin, kafesin yanına sıcak su torbası koyun

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba yavrunuzun videosunu ekleyebilir misiniz. Hala uyuyor mu eğer öyleyse şuan için kumla düzeleceğini sanmıyorum. Başka sorun var gibi. Yemesi içmesi yerinde mi. Dışkılar kötü durmuyor ama taban karışık temiz beyaz peçeteye yeni yapılmış dışkı örneği tekrardan atar mısınız.

Üst Alt