• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum çok halsiz durumda

sudednmz

Yeni Üye
yaklaşık 1 ay önce kuşum bir tedavi gördü kursak mantarı için tedavi gayet güzel bir şekilde sona erdi ilaçlar kullandık fakat bir kaç günden beri tüy döküyor ve daha deminde yem kustu salyalı bir şekilde multivitamin damlattım ağzına kullandigimiz ilaclari ekledim digestive ve vinegar and gingerda var fakat onu bulamadım halsiz bir durumda şu an

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Tüy için b vitamini takviyesini veriyor musunuz? Bildiğim kadarıyla enrofloksasin solunum yolu hastalığı için kullanıyor. Avicare karaciğer için Nystatin mantar için ama etkisi tartışılır okuduklarıma göre gittiğiniz hekim kanatlı uzmanı mıydı, analiz yapıldı mı, mantarın türü belirlendi mi?

sudednmz

Yeni Üye
Tüy için b vitamini takviyesini veriyor musunuz? Bildiğim kadarıyla enrofloksasin solunum yolu hastalığı için kullanıyor. Avicare karaciğer için Nystatin mantar için ama etkisi tartışılır okuduklarıma göre gittiğiniz hekim kanatlı uzmanı mıydı, analiz yapıldı mı, mantarın türü belirlendi mi?
B vitamini elimde yok maalesef multivitamin var sadece.Evet solunum yoluylada ilgili rontgende hava bosluklari gordu diye hatırlıyorum o yüzden verdi gittigim hekim evet kanatli uzmaniydi ozellikle ilgilenen bir yer seçtim.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
B vitamini elimde yok maalesef multivitamin var sadece.Evet solunum yoluylada ilgili rontgende hava bosluklari gordu diye hatırlıyorum o yüzden verdi gittigim hekim evet kanatli uzmaniydi ozellikle ilgilenen bir yer seçtim.
Linkini verdiğim konuda ürünleri temin edin ve düzenli kullanın b vitaminini tüyde olduğu için haftada iki defa verebilirsiniz. Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ?

Ancak şuan önemli olan mantar kısmı mantar beladır tekrarlayabilir. Mantar için kursak veya dışkı analizi yapıldı mı? Hangi kliniğe gittiniz? İlacı hangi dozajda kaç gün kullandınız? Kusma devam ediyor mu yeme içme nasıl 4 5 güncel dışkı resmi eklermisiniz.

sudednmz

Yeni Üye
Evet dışkı analizi yapıldı.
Meydan park veteriner kliniğine gittik bahçelievler istanbulda.
İlaçlardan enfloraksasini 1 hafta kullandık yanlış hatırlamıyorsam gün içinde sadece 1 damla verdim
nistatin sabah aksam verdim ağızdan alınanların hepsi 1 damlaydı.
silybumu ve multivitamini günde 1 kere
suya katılanlarda vinegar and ginger ve digestivedi 12 saat arayla ikisini verdim 3 damla olacak şekilde.
Kusması sadece dün gece oldu daha demin verselaga yem yedi su henüz içmedi.
güncel dışkıyı yükledim bazen çok sulu yapıyor son fotoda görebilirsiniz ilk bana geldiğinden beri sulu neredeyse 3 yaşında.
tedavimiz 11.11.2025 tarihinde başlamış 01.12.2025 tarihinde bitmiştir.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Aslında ilk dışkılar çok güzel de son da ki dışkıda yem mi var? Şöyle bir durum var bazıları tüy dönemini ağır geçiriyor benim çocukta tüy döneminde çok sıkıntılı mesela mantar tedavisi sonrasına denk gelmesi biraz sıkıntı üst üste gelmiş. Linkteki ürünleri temin edin b vitaminini dediğim gibi haftada iki defa verin ancak probiyotik Entrobac almayın mantar şüphesi olanlara Kanatlı Oil Prozim Plus Probiyotik öneriyoruz. Yine de diğer arkadaşlarım ilaçlar konusunda daha bilgili onlarda fikirlerini belirtsin. @Aslı Ö. @Burçak A.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tüy dönemine girdiğinde bağışıklık sistemi zayıfladığı için bu tarz durumlar mantar geçmişi olan kuşlarda çok gözlemleniyor, versele lagada yağlı tohumlar var isterseniz garden mix veya gold wings tercih edin bu dönemde sindirimine ağır gelmesin 🙏 Tarık abinin dediği vitaminleri de temin edip başlayın 🙂

sudednmz

Yeni Üye
Evet yem var bazen yapıyor öyle ama genelde baya sıvı oluyor.
3unude satin aldim dediginizide satin alacagim 1 tane daha kuşum var digerlerini onun icinde kullanabilirim degil mi?kafeslerini ayırmalı mıyım sizce?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
3unude satin aldim dediginizide satin alacagim 1 tane daha kuşum var digerlerini onun icinde kullanabilirim degil mi?kafeslerini ayırmalı mıyım sizce?
Tedbir amaçlı ayırın, diğer kuşunuza da rutin olarak verebilirsiniz 🙂 Bir de yarım çay kaşığı dağ kekiği demleyin ılıyınca verin sulukta ikisi de içsin 🌸

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Genel dışkılar da problem yok. Antibiyotik ve ilaçlar bağırsak florasını bozar. Antibiyotik sonrası probiyotik takviyesi yapmalıydınız. Takviyeleri temin edip haftanın belirli günlerinde kullanmanız fayda sağlar.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Ayrıca mamaist.com w.pp hattıyla iletişime geçin @Şehmus BAKIR dan zeolit tozu temin edin kullanın üçü içinde geçerli.

sudednmz

Yeni Üye
Aslında ilk dışkılar çok güzel de son da ki dışkıda yem mi var? Şöyle bir durum var bazıları tüy dönemini ağır geçiriyor benim çocukta tüy döneminde çok sıkıntılı mesela mantar tedavisi sonrasına denk gelmesi biraz sıkıntı üst üste gelmiş. Linkteki ürünleri temin edin b vitaminini dediğim gibi haftada iki defa verin ancak probiyotik Entrobac almayın mantar şüphesi olanlara Kanatlı Oil Prozim Plus Probiyotik öneriyoruz. Yine de diğer arkadaşlarım ilaçlar konusunda daha bilgili onlarda fikirlerini belirtsin. @Aslı Ö. @Burçak A.
prozim plus probiyotiği nasıl kullanacağım?

sudednmz

Yeni Üye
Merhaba iyi akşamlar temin ettiğim ilaçların hepsi geldi fakat bu sefer diğer kuşumda salyalı bir şekilde kusmaya başladı halsizliğide var kanatlarını açıyor arada bu zamana kadar hic bir şeyi yoktu sadece geldiği zaman ishaldi o da geçti resimlerini bırakıyorum ne yapmam gerek verilen ilaçlardan veya ekstra bir şey

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Merhaba iyi akşamlar temin ettiğim ilaçların hepsi geldi fakat bu sefer diğer kuşumda salyalı bir şekilde kusmaya başladı halsizliğide var kanatlarını açıyor arada bu zamana kadar hic bir şeyi yoktu sadece geldiği zaman ishaldi o da geçti resimlerini bırakıyorum ne yapmam gerek verilen ilaçlardan veya ekstra bir şey
Kursak mantarı olabilir bu kuşınuzda

sudednmz

Yeni Üye
Dünden beri az yiyor ve tüy döküyor hafif

Üst Alt