• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşum bana hiç alışamadı.

sebottendorf58

Yeni Üye
Arkadaşlar 1 yaşindaki Sultan papağanım timuçini alalı 3 aydan fazla oldu ama tellerden daldarı vermek başka bi şeye geçemedim bazen daldarıyı yaklaştirinca tellere hemen yaklaşıyor ama sonra ya bir sesden korkuyor birşey oluyor tellere bile gelmiyor benim uzaklaşmamı bekliyor artık gerçekten yoruldum ve kuşu vermeyi düşünüyorum bana verebileceğeniz bir tavsiye var mı ? Bir hevesle aldım ama hiç gözle görünür bir adım atamadık..

Ekli dosyalar

perfectr

Aktif Üye
Yavruyken almak gerekli sanırım hocam benim muhabbet kuşları da aynı. Anca parmağa çıktılsr ama onda da çok durmuyorlar.

Youtube da çeşitli yöntemler var perde yöntemi vb onları istikrarlı olarak denemen gerek. Kafesi yüksek de tut kuş ortama alışmalı güvende hissetmeli, sonra size alışmalı.

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Yaşın etkisi vardır ama o kadar büyük değildir. Kuşunuzu elinize almanız lazım artık kafes tellerinden yemeye alıştığı an direkt elinize koyup yemesini bekleyecektiniz. Hala yapabilirsiniz kesinlikle vazgeçmeyin o kadar heves etmişsiniz olmaz. Şuan verebileceğim tavsiye elinizi ısırsa bile elinizi yanaştırmaya çalışmak artık veya perfectr'nin dediği gibi perde yöntemini deneyebilirsiniz. Perde yöntemi için başta biraz tutacaksınız zorla eğer hiç dışarı çıkarmadıysanız ondan sonra serbest bırakın mecbur size konacak o sıra kafasını ensesini sevin masaj yapın. Artık doğrudan temasa geçilmeli yani.

erasantane

Yeni Üye
Arkadaşlar 1 yaşindaki Sultan papağanım timuçini alalı 3 aydan fazla oldu ama tellerden daldarı vermek başka bi şeye geçemedim bazen daldarıyı yaklaştirinca tellere hemen yaklaşıyor ama sonra ya bir sesden korkuyor birşey oluyor tellere bile gelmiyor benim uzaklaşmamı bekliyor artık gerçekten yoruldum ve kuşu vermeyi düşünüyorum bana verebileceğeniz bir tavsiye var mı ? Bir hevesle aldım ama hiç gözle görünür bir adım atamadık..
Onlarında karakteristik özellikleri var . Benim 7 tane papağanım 2 tane muhabbetim var içlerinden 2 papağan sevgi arsızı 24 saat üstünde dursa durur 1 tanesi asla elime gelmez ama yanına gelir oturur . Bu alışmadığından değil karakter olarak teması sevmemesi kaynaklı .. onlarda biz gibi duyguları var

Üst Alt