• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum ayakta bile duramıyor ölmek üzere

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

furkan_bAy

Yeni Üye
Kuşumzaten hastaydı ve 6 yasinda ama bugun dune gore cok kotu yem yiyemiyodu zayifti poposuna bakim dedim kocaman kakasi yapisikti kulak cubuguyla temizledim ama cok gec cunku yafi baygin poposu cok siskin sisirip duruyo simdi kafeste uyuyo arada uyandiriyorum ekmek verdim cok az yedi kafasi yerde cok zayif ve yuruyemiyo bagirsaklari sanki poposunda gibi yapismis gibi fotograflarini cekip birakiyorum yardim edin...

Ekli dosyalar

Doğacı

Eski Forumcu
Merhabalar.
Öncelikle kuş aç ise biran evvel kursaktan besleme yapın,siz biliyorsanız yapın bilmiyorsanız bilen birisine gidip yaptırın,kuşçu petsopcu vs.
Kuşun karnı aç olmasın. Daha sonra entrobac probiyotik ve gervit multivitamin sipariş edin mamaist com dan alabilirsin,50 ml suya pirinç tanesi kadar ekleyin 8 saat dursun kafeste, içmezse siz içirin.
Poposunu zeytinyağı ile temizleyin. Kuşun dışkı fotoğrafını buraya atın.

Biran evvel kanatlı uzmanı hekime götürmelisiniz

Doğacı

Eski Forumcu
Kuş kurtulabilir,zaman kaybetmeyin

Doğacı

Eski Forumcu
Hangi şehirde yaşıyorsunuz? İstanbul'da yaşıyorsanız Sehmus abiye götürün

Doğacı

Eski Forumcu
Kuşumzaten hastaydı ve 6 yasinda ama bugun dune gore cok kotu yem yiyemiyodu zayifti poposuna bakim dedim kocaman kakasi yapisikti kulak cubuguyla temizledim ama cok gec cunku yafi baygin poposu cok siskin sisirip duruyo simdi kafeste uyuyo arada uyandiriyorum ekmek verdim cok az yedi kafasi yerde cok zayif ve yuruyemiyo bagirsaklari sanki poposunda gibi yapismis gibi fotograflarini cekip birakiyorum yardim edin...
Zayıfsa kuruma başlamış olabilir. Kursak mantarı veya başka bir hastalık söz konusu olabilir.

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Kuş hastalıktan bir şey yemediği için zayıf düşmüş acilen bugün vakit kaybetmeden kursaktan besleme yapın yoksa yarına kadar yaşıcak gibi durmuyor yarında ilk işiniz kanatlı uzmana götürmek olsun kuş yasayabilir ama Keşke hastalığı ilk fark ettiğinizde veterinere goturseydiniz

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhabalar.
Öncelikle kuş aç ise biran evvel kursaktan besleme yapın,siz biliyorsanız yapın bilmiyorsanız bilen birisine gidip yaptırın,kuşçu petsopcu vs.
Kuşun karnı aç olmasın. Daha sonra entrobac probiyotik ve gervit multivitamin sipariş edin mamaist com dan alabilirsin,50 ml suya pirinç tanesi kadar ekleyin 8 saat dursun kafeste, içmezse siz içirin.
Poposunu zeytinyağı ile temizleyin. Kuşun dışkı fotoğrafını buraya atın.

Biran evvel kanatlı uzmanı hekime götürmelisiniz
Bu durumda ki kuşa entrobac ve gerwit verilmez ki bunlar bu durumdaki kötü hasta olan kuşları tedavi etmek için değil hastalığın önüne geçmek için verilir bu kuşunda durumu kötü görünüyor ilk önce veterinerin verdiği ilaçla tedavi edilip ondan sonra entrobac ve gerwit verilir diye biliyorum

Doğacı

Eski Forumcu
Bu durumda ki kuşa entrobac ve gerwit verilmez ki bunlar bu durumdaki kötü hasta olan kuşları tedavi etmek için değil hastalığın önüne geçmek için verilir bu kuşunda durumu kötü görünüyor ilk önce veterinerin verdiği ilaçla tedavi edilip ondan sonra entrobac ve gerwit verilir diye biliyorum
Yanlış biliyorsun. Bilmediğin konular hakkında susman daha iyi olur

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Ve entrobac ve gervit sipariş ettiğimde bile tedavi için değil hastalığın önüne geçmek için kullanılır yazısı ile gelmişti

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Yanlış biliyorsun. Bilmediğin konular hakkında susman daha iyi olur
Basitinden bir makale istiyorsanız buyrun sipariş verilen her sitade ürünün açıklama kısmında hepsinde bu şekilde yazılar var yani sizin dediğiniz gibi tedavilerde değil, tedavi öncesinde koruma ve sonrasında kullanılır :)

Ekli dosyalar

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Kuş hasta değil mi biz de grip olunca kefir içip d vitamini almıyoruz bence acilen veterinerin ya da forumdakilerin tavsiye ettiği bir ilaca başlamalı takviyelerden önce
Aynen ben de onu diyorum kuşun durumu oldukça kötü görünüyor entrobac ve gervit tedavi aşamasında değil öncesi ve sonrası için koruma amaçlı kullanılıyor ve oldukça da işe yarıyor

Doğacı

Eski Forumcu
Bu nasıl üsluptur? Bu forumda kimse kimseden üstün değil yorumlarınızı ona göre yapın aksi takdirde forumdan uzaklaştırılırsınız.
Yorumumda üstünlük taslayacak hiçbir metin yer almıyor. Üslubumda problem olduğunu düşünmüyorum. Karşıdaki kişi bilmediği konu hakkında yazıyor onu uyarmanız gerekir.
Ben zaten makale istedim.
Benim vet hekimim probiyotik tavsiye ediyor.
Benimle probleminiz var galiba,geçen de bana ait olmayan bir hesabı bana isnat ettiniz. Geri dönüş bile yapmadınız özür dilemediniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...