• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşum alışmıyor

alperenk

Aktif Üye
Merhaba Martta yeni yeme düşmüş erkek bir muhabbet kuşu sahiplendim. Ele alıştırdım, parmağıma rahatça çıkıyor, merdiven gareketi falan yapabiliyoruz.. Ama ben uçarken gelsin kafama omzuma konsun benimle vakit geçirsin istiyorum. Bana hiç yanaşmıyor. Kafesten sadece oyun parkına gidiyor. Elimden de sadece darı ve yem yiyor. Bebeklikten aldım 6 ay oldu benimle vakit geçirsin istiyorumne yapmam lazım nasıl alışır? video ekliyorum

karga

Yeni Üye
Ben üstad değilim tabi ki ama içine üflenen ruh bence önemli..çok kuş baktım sadece 2 si beni oyun arkadaşı belledi..saklambaç oynadığım kuşum vardı bunu ondan kaçarken keşfetttim ve oyuna döndü..Biride beni anası sanardı oynamazdı ama hep bebek kuşun annesine yaptığı kurları yapardı..ama geri kalan 5 tanesi mesafeli kuşlardı.samimiyeti biz çok istiyoruz ama işte karşı tarafında sevme şekli önemli 🫠 ilk önce gidip zorla almak yerine parmak şıklatma ile gelmeyi öğretebilirsiniz belki daha sonra daha da güvenir..bunun eğitimi youtube da var..Kuş çağırma eğitimi...adı.

xhseung

Yeni Üye
Parmağınıza zıplayıp yiyebileceği uzaklıktan marul yada darı gibi seveceği yiyecekler uzatın devamlı yapılırsa alışır gibi