• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşum bir türlü alışmıyor

cagannnn

Yeni Üye
Arkadaşlar kuşumu alalı 5 gün oluyor 1-1.5 aylık erkek muhabbet kuşu elimden dal darı yiyor ama avcuma koyduğum zaman sadece daldarıya uzanıyor elime bir türlü çıkmıyor ne yapmam lazım nasıl alıştırıcam bu kuşu birde bazı zamanlar göbeğini, kafasını sevebiliyorum o an böyle bir gözleri hafif kısılıyor sonra bir anda kendine geliyor kaçıyor neden böyle oluyor bir türlü alışmadı bana

cagannnn

Yeni Üye
Arkadaşlar yemliğini çıkarıp elden besleme yapmak işe yarar mı?

Paşa01

Paylaşımcı
Arkadaşlar yemliğini çıkarıp elden besleme yapmak işe yarar mı?
Mrhb bence hiç gerek yok zaten zmnla siz sevgi ilgi gösterdikçe o alışacak. Acele etmeyin henüz 5 gün olmuş. Sabır ve bol sevgi. Benim sultanım var 6 ay boyunca hiç alışmadı elimi parçaladı resmen şuan yanımdan ayrılmaz beni görünce çıldırır

cagannnn

Yeni Üye
Mrhb bence hiç gerek yok zaten zmnla siz sevgi ilgi gösterdikçe o alışacak. Acele etmeyin henüz 5 gün olmuş. Sabır ve bol sevgi. Benim sultanım var 6 ay boyunca hiç alışmadı elimi parçaladı resmen şuan yanımdan ayrılmaz beni görünce çıldırır
Hocam bende sizin gibi düşünüyorum zaten içimede sinmiyor o yöntem ama ne biliyim internette görüyorm ilk günden alıştırıyorlar ne yapmam lazım sevgi göstermek için birde yanlısıkla 2-3 kere kafesten kaçırdım hepsinde ben tutmak zorunda kaldım kendi girmiyor sizce güveni kırılmış mıdır kırıldıysa nasıl geri kazanabilirim?

kush

Yeni Üye
selamlar kuşunuzun elinize alışmasını istiyosanız kafesintemizleyin ve tüm konabileceği (tünek,yemlik,suluk vb.) şeyleri çıkartın kuş kafesinin içinde parmağınızla onun karnına yaklaştırın kuşta refleks olarak sağa sola kaçıcaktır kafesinin içinde(dikkat edinki kuş kafesten çıkmasın)kuş yorulduğunda mecburi olarak parmağınıza konacaktır bunu belli bir süre tekrarladıktan sonrada kuşunuzun elinizde bir tehdit oldamıdığı anlar vede konarkafesin içinde yapınız ama sonrada ısırdıkça elinizi çekmeyin yoksa kuş ısırdığında kaçırabildiğini sanar ve daha sert ısırır ve olabilbikçe az elinizin içine alın ama kuş eğitimindede en önemli şey sabırdır bunuda untumayın umarız en kısa sürede alışır

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, benim fikrim kafes düzenini hiç bozmayın. Boşuna stres yaşatmayın hayvana. Daha yeni bir çocuk 5 gün olmuş @Paşa01 arkadaşımızın dediği gibi çok kısa bir süre. Kafesinin ardından onunla yumuşak bir ses tonu ile konuşun sohbet edin. Elinizi kafesin içine sokup ona yakın tutun ama onu zorlamayın. Sadece eliniz kafesin içinde kalsın sizi tanımasına müsade edin. Her yarım saatte bir yanına gidip sohbet edin. Dal darısı uzatın kendisine. Haftada 1-2 verin ki çok alışmasın dal darısına. Parmağınızı uzatın ama korkutmayın. Ufak adımlarla, sabırla sevgiyle alışacaktır daha küçük öğrenecektir zorlamadan da🙏🏾

cagannnn

Yeni Üye
Merhaba, benim fikrim kafes düzenini hiç bozmayın. Boşuna stres yaşatmayın hayvana. Daha yeni bir çocuk 5 gün olmuş @Paşa01 arkadaşımızın dediği gibi çok kısa bir süre. Kafesinin ardından onunla yumuşak bir ses tonu ile konuşun sohbet edin. Elinizi kafesin içine sokup ona yakın tutun ama onu zorlamayın. Sadece eliniz kafesin içinde kalsın sizi tanımasına müsade edin. Her yarım saatte bir yanına gidip sohbet edin. Dal darısı uzatın kendisine. Haftada 1-2 verin ki çok alışmasın dal darısına. Parmağınızı uzatın ama korkutmayın. Ufak adımlarla, sabırla sevgiyle alışacaktır daha küçük öğrenecektir zorlamadan da🙏🏾
1-2 hafta daha onunla ilgilenip sevgi göstericem eğer yine alışmazsa @kush arkadaşımızın dediği yöntemi denemeyi düşünüyorum

Üst Alt