• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşum 3 haftadır hasta

rabiassffsgs

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
sesi çıkmıyor basini asagi yukari hareket ettiriyor otmuyor ve yem yemiyor
Hastalık Belirti Tarihi
24 Nis 2024
Kullanılan İlaç
şırıngada pembe sari ve saydam ilaç
8-9 yaşlarında bir muhabbet kuşuna sahibim 3 haftadir hasta yem yemiyor ötmüyor kakasi siviydi ve popusu cok garip bir sekilde tum gun uyuyor pufpuf duruyor basini bazen asagi yukari olacak sekilde hareket ettiriyor 2 kere veterinere gittim ilk gittigimde siringada 2 tane ilac verdi biri saydam renkli idi digeri pembe bir de suluguna damlatmalık şişe verdi iyilesmedi tam olarak ama dışkısı duzeldi en azindan başka bir ilaca basladik oda sari renkliydi hala iyilesmedi sadece pufpuflugu duzeldi ve hala yem yemiyor cok zayifladi yavrum dal darisi yiyor bir tek sevdigi altarnetif yiyebilecegi seyler verdim salatalık marul çekirdek havuç vs ama gagasini acip oynaymiyor bile normalde gorse saldiracagi besinlerdi

Gipsydanger

Yeni Üye
suluğuna elma sirkesi koyun içtiğinden emin olun sık sık yenileyin. bunu denediniz mi ?

Gipsydanger

Yeni Üye
elinize aldığınız da heraketleniyormu ? omzunuza koyduğunuz da canlanıyor mu çünki benzer rahatsızlık benim kuşumda da var. üşütmüş olabilir kuşun olduğu odayı havalandırırken dikkat etmelisiniz.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
hayir hiç denemedim bir yan etkisi vs olur mu acaba bir de dogal ya da market fark eder mi ve ne kadar koymalıyım
Yaşlı bir can, tedavi sonrası probiyotik ve vitamin gerekli, direnç sağlamalı,
Entrobac ve Gervit-w Zeolit Tozu temin edin
Bunları mutlaka kullanın

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
8-9 yaşlarında bir muhabbet kuşuna sahibim 3 haftadir hasta yem yemiyor ötmüyor kakasi siviydi ve popusu cok garip bir sekilde tum gun uyuyor pufpuf duruyor basini bazen asagi yukari olacak sekilde hareket ettiriyor 2 kere veterinere gittim ilk gittigimde siringada 2 tane ilac verdi biri saydam renkli idi digeri pembe bir de suluguna damlatmalık şişe verdi iyilesmedi tam olarak ama dışkısı duzeldi en azindan başka bir ilaca basladik oda sari renkliydi hala iyilesmedi sadece pufpuflugu duzeldi ve hala yem yemiyor cok zayifladi yavrum dal darisi yiyor bir tek sevdigi altarnetif yiyebilecegi seyler verdim salatalık marul çekirdek havuç vs ama gagasini acip oynaymiyor bile normalde gorse saldiracagi besinlerdi
Streamable.com üzerinden yavrunuzun videosunu ekleyip linkini burada mesaj bölümünde paylaşır mısınız. Gittiğiniz hekim kanatlılardan anlıyor mu.Teşhis ne koydu da ilaç verdi. İlaçların içeriği nedir. Biraz daha detay verir misiniz. Tabana beyaz peçete serip birden fazla yeni yapılmış dışkıları atar mısınız.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
beni yanlış anlamayın, daha önce kuşlarıma veriyodum hafif rahatsızlık olanlara ondan tavsiye ettim.
Estağfurullah, fazlası ölüm demek, hele ki tedavi sonrası bağışıklık düşük, ona sirke değil probiyotik gerekli, sirke de verilirse..
Antibiyotik zaten kötü bakteriyi sökerken iyiyi de alır götürür, üzerine sirke verirsek bağırsak tamamen florasını bozar, su gibi ishal olur, asidik oranı sirkenin çok yüksektir, bazen doğru bildiklerimiz yanlış olabiliyor,
Haklısınız eskiden sirke mükemmel deniliyordu, fakat kuşlarda kayıp oranı çok yükseliyordu, tahliller sonucu sirkenin zararlı olduğu ortaya çıktı, bu yüzden bizlerde vermedik😊🤲

Gipsydanger

Yeni Üye
Estağfurullah, fazlası ölüm demek, hele ki tedavi sonrası bağışıklık düşük, ona sirke değil probiyotik gerekli, sirke de verilirse..
Antibiyotik zaten kötü bakteriyi sökerken iyiyi de alır götürür, üzerine sirke verirsek bağırsak tamamen florasını bozar, su gibi ishal olur, asidik oranı sirkenin çok yüksektir, bazen doğru bildiklerimiz yanlış olabiliyor,
Haklısınız eskiden sirke mükemmel deniliyordu, fakat kuşlarda kayıp oranı çok yükseliyordu, tahliller sonucu sirkenin zararlı olduğu ortaya çıktı, bu yüzden bizlerde vermedik😊🤲
Demet hanım benim konumda olan probiyotik etkili olur mu veya sizin önerebileceğiniz bir ürün var mı ?
Ekli dosyayı görüntüle 64189

rabiassffsgs

Yeni Üye
Streamable.com üzerinden yavrunuzun videosunu ekleyip linkini burada mesaj bölümünde paylaşır mısınız. Gittiğiniz hekim kanatlılardan anlıyor mu.Teşhis ne koydu da ilaç verdi. İlaçların içeriği nedir. Biraz daha detay verir misiniz. Tabana beyaz peçete serip birden fazla yeni yapılmış dışkıları atar mısınız.
kanatlılardana naldigini pek dusunmuyorum kucuk bir sehirde yasiyorum zaten ve kusa bakan sadece tek bir veteriner vardi üsütmüs solunum yolu hastaliği vs var dedi ztn sicak bir memlekette yasiyorum ve oda sicakligina da dikkat ettik ve 3 hafta oldu üsüttükleri zaman 2 gune iyilesiyordu

Üst Alt