• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum 3 haftadır rahatsız

Foreverblue

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kabarak durma, sürekli uyuklama,iştah azlığı, zayıflama, dışkı farklılığı
Hastalık Belirti Tarihi
1 Ağu 2026
Kullanılan İlaç
Veda cleansing tea(Ezip yemine karıştırıyorum her gün)Ocoxin (Takviye gida-suya 2 damla her gün)GoldBird Diarre Çözelti 50 CC (Kuşçunun verdiği 1 hafta kullandım 1 hafta ara verdim-2.haftanin 4.günündeyiz) Verdiği antibiyotik ve Ağrı kesicinin ismini bilmiyorum şırıngayla verildi
Herkese merhaba.Kasım ayında nasipse 6 yaşına girecek muhabbet kuşum var.Şimdiye kadar önemli bir sıkıntısı yoktu.Yaklaşık 3-4 hafta önce yoğun bir şekilde tüy dökmeye başladı.Sonra keyfi kaçtı, tüylerini kabartıp sık uyuklamaya başladı.Tüy dökme dönemleri sancılı geçtiği için normal olduğunu düşündüm.Sonra tüneklere kaka bulaştığını gördüm ki benim kuşum için normal değildi bu durum.Normal tüy dökümü sıkıntısı değil gibiydi.Bursa'nın ilçesinde yaşıyorum buradaki veterinerlerin uzmanlığı ya büyükbaş ya da kedi köpek üzerine.Kusçuya götürdüm bana kuruma olabileceğini söyledi. Bir hafta kullanılacak ilac verdi.İçim rahat etmedi.Aynı gün Bursa'ya kuşlara da bakan bir veterinere götürdüm.Röntgen çekti.Kuşumun karaciğerinde kitle olduğunu söyledi.Kurumanın üstünde durmadı.3 gün kullanılacak ağızdan birer damla verilecek Ağrı kesici, 7 gün için de antibiyotik ve takviye gıda verdi.Bir de karacigeri temizleyecek Beyaz tablet halinde ilaç verdi, ezip yemliğinin üzerine serpiştirirsin dedi.1 hafta sonra kontrole çağırdı.Bu dönemde benim kuşumda gözlemlediklerim yem yemede azalma, daha sık uyuma, kabarık durma, dışkı değişiklikleri falan.Tüy dökümünün de etkisiyle kuşum bayağı zayıfladı.Kuruma hastalığıni araştırdım biraz benimkinde de göğüs kemiği çok belirgin hale geldi ama dışkısında yem, kusma falan pek görmedim.İlaclari kullandım 1 hafta, kuşumun genel durumu daha iyi oldu.Kontrole götürdüm 1 ay sonra tekrar gelirsin röntgen çekeriz dedi.Antibiyotik ve Ağrı kesiciyi bıraktırdı Karaciğer temizliği için olan tozu ve takviye mamaya devam edebilirsin dedi.%70 palet yem,%30 tohum yem ver, koyu yapraklı yeşillikleri de ek gıda olarak verisin dedi.Kuşçunun verdiği ilaca ne faydası ne zararı olur dedi.Kuşumun genel durumu 1 hafta kadar düzelir gibi oldu.Sobra yine keyifsizlesti.Kusçuya tekrar gittim çaresizlikle.Verdigi ilacı 1 hafta kullanıp kesmiştim(suluguna hergun 10 damla).Yeniden 1 hafta daha kullan dedi.Kullanmaya başladım bugün 4.günü.Kusumun durumu biraz daha iyi ama yine ilacı kesince keyifsizlesecem diye korkuyorum.Tamamen düzelmedi eski hali yok ma kötünün iyisi diyelim.Ne yapacağımı şaşırdım, kuşumun nesi var nasıl derdine çare olabilirim bilmiyorum.Anne babamı 6 ay arayla kaybettim sadece o ve ben varız şimdi.O benim için herşey, arkadaşım yoldaşım.Ağlayip ağlayıp dolaşıyorum.Bana yol gösterecek birileri varsa, derdimize çare olursa çok minnettar kalırım🙏Şimdiden herkese teşekkür ederim sevgiyle kalın
❤

Ekli dosyalar

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba geçmiş olsun. Başınız sağ olsun anneniz ve babanız için. Bursa'da hangi veterinere gittiniz ? Herhangı Bır Tahlıl Analız Yapıldı mı ? Eger Yapılmadıysa Vetorka Veteriner Kliniğine Gidebilirsiniz. Erol Bey Kanatlı Uzmanıdır.

Foreverblue

Yeni Üye
Merhaba çok sağolun 🙏Vetorkaya götürdüm ben de.Bayan bir arkadaşımız ilgilendi.Sadece röntgen çekildi, kan alınabilir ama kan alsam benim alacağım kan onun toplam kanına eş değer olur neredeyse dedi o yüzden kan almadı.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba çok sağolun 🙏Vetorkaya götürdüm ben de.Bayan bir arkadaşımız ilgilendi.Sadece röntgen çekildi, kan alınabilir ama kan alsam benim alacağım kan onun toplam kanına eş değer olur neredeyse dedi o yüzden kan almadı.
Erol Bey'den randevu isteyin Erol Bey oradaki en iyi uzmandır. Analız Isteyın. Hem Kursak Hem de Dıskı. Laboratuvara da Gıtse Daha Iyı Olur. Ama Once Erol Bey Muayene Etsin. Rıca Ederim. Kan Tehlıkelı Cok Tavsıye Etmem. Kuşların Kanı Zaten Cok Az.

Foreverblue

Yeni Üye
Çok çok teşekkür ederim desteğiniz için. Hemen randevu almaya çalışacağım.O iyi olmayınca benim de moralim sıfır inanın İnşaallah iyi olur herşey,güzel oğlumu bu şekilde görmek beni çok üzüyor 🥺

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Çok çok teşekkür ederim desteğiniz için. Hemen randevu almaya çalışacağım.O iyi olmayınca benim de moralim sıfır inanın İnşaallah iyi olur herşey,güzel oğlumu bu şekilde görmek beni çok üzüyor 🥺
Rıca Ederim. Tarık Abi Yonlendırdı Diye Soyleyebılırsınız. 😇

Üst Alt