• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kusma

Şampiyon61

Yeni Üye
Kuşum ayağını ağzına sokup kusuyor. Bunun nedeni ne olabilir? İlk başlarda yemleri tek tek atıyordu. Şimdi ise salyalı şekilde atıyor.

Nur Y.

Paylaşımcı
Bu hareketi yaparken video çekebilir misiniz? Birde kuşun dışkısını görelim

Şampiyon61

Yeni Üye
Grit kum ve quik kum bulunmakta. Ağız kokusu yok

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşun bir uzmana görünmesi iyi olur.sindirim sistemi hastalıklarında megabakteri ilerlerse kötü sonuçlara neden olur bu yüzden tedaviye alınması gerekmektedir nerede ikamet ediyorsunuz?

Şampiyon61

Yeni Üye
Trabzonun of ilçesinde yaşıyorum. Rize merkeze 3 4 hafta önce veterinere getirdim. Kursak mantarı olduğunu ve kuruma hastalığına yol açtığını söyledi. İlaç verdi 10 gün kullanın dedi.

Şampiyon61

Yeni Üye
İlk başlarda topuna kur yaparken çıkarıyordu. 2 3 haftadır ayağını ağzına sokuyor. Birde aşırı yemek yiyor kabına günde 2 3 defa üflüyorum. Suyunu sürekli değiştiriyorum. Arada darı veriyorum. Çok kumda yiyor. Kafesinde kalamar, gaga taşı ve vitamin taşı da bulunmakta ve yemekte.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Trabzonun of ilçesinde yaşıyorum. Rize merkeze 3 4 hafta önce veterinere getirdim. Kursak mantarı olduğunu ve kuruma hastalığına yol açtığını söyledi. İlaç verdi 10 gün kullanın dedi.
Ilac olarak ne verdi veteriner? Surekli kustugundan cok yem tuketiyor. Bence kusta kursak mantari yok kur kusması bu. Bir kanatli uzmani gorse tahlil yapsa daha dogru olur eger sorun cikmazsa yanina eş alirsiniz buyuk ihtimalle bu sorun ortadan kalkmis olur diye düşünüyorum.

Şampiyon61

Yeni Üye
Triflucan adında ilaç verdi. Birde kendisi bir karışım yaptı verdi.