• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kusma sıvı dışkı

Samilbaki

Aktif Üye
Birkaç gün önce sapsarı ve sıvı dışkıladığı için yazmıştım şuan durum pek değişmedi dışkısının etrafı şeffaf su gibi sık sık dışkılıyor geçen gün beyaz bişeye yapışık kusmuk bulmuştum bugün kafesin dibinde tane tane kabuksuz yem de buldum ama onu dişi mi kustu emin değilim erkek kur için de kusmuş olabilir erkek kuşum normal dışkılıyor normal davranıyor dişi kuş 3 gündür felan biraz iştahsız ama az da olsa yiyor kusma ve sıvı dışkılama yapıyor ama hareketli, sürekli ne bulsa kemirmeye çalısıyor kafeste yuvada takılıyor girişini felan kemiriyor çıkarınca yatağın çarşafını veya dışarıdaki tüneğini felan kemiriyor ara sıra keyfi yerindeymiş gibi ötüyor çok gaga gıcırdatıyor hareketli değil ama İngiliz kırması kuş geldiğinden beri böyle zaten çok hareketli bir kuş değil. Elektrik bandı kemirdiğini gördüm ondan felan zehirlenmiş olabilirmi diye düşündüm ne yapmalıyım bilemiyorum. Bu konu ile alakalı açtığım 3. Konu galiba ve herhangi bişey söyleyen olmadı daha. Kuş tüyde bu arada yetişkinlik tüylerini çıkıyor 1 aydır felan sanıyorum tüyden çıkmak üzeredir Ekli dosyayı görüntüle 5214Ekli dosyayı görüntüle 5215Ekli dosyayı görüntüle 5216Ekli dosyayı görüntüle 5217

Samilbaki

Aktif Üye
Probiyotik vitamin vs veriyor musunuz
düzenli olarak veriyorum vitamini günleri karıştırıp 2 gün üst üste vermiş olabilirim ondan da şüphe ettim siz söyleyince
normalde 3 günde bir vitamin haftada 1 probiyotik veriyorum

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Kum ve kalamar var mı kafeste benim gördüğüm kadarıyla kuslariniz diri iyi maşaallah. Erkek kur yaparkende kusmuş olabilir. Sade kanarya yemi de verin

Samilbaki

Aktif Üye
Kum ve kalamar var mı kafeste benim gördüğüm kadarıyla kuslariniz diri iyi maşaallah. Erkek kur yaparkende kusmuş olabilir. Sade kanarya yemi de verin
Kemik ve kum var kuşlar sağlıklı görünüyorlar fakat dışkısı normal katı etrafı çay kaşığını dolduracak kadar su o yüzden tedirginim normal Bi durumsa iyi yada değilse ne yapmam gerekiyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşlarin dışkı iyi değil hastalık var ve ilerlemeden ilaç tedavisi gerekir.oncelik kanatlı uzmanı derim eğer imkanınız yoksa eczaneden bactrim şurup alın ve günde iki kez ağızdan bir damla olarak verin bunu 5 gün kullanın sonra tekrar dışkı resmi görelim tabi tedavi boyunca suyuna probiyotik vermeniz gerekiyor eğer yem yemiyorsalar elle besleme yapmanız gerekiyor.. durumları ile ilgili bizi bilgilendirirseniz seviniriz geçmiş olsun

Samilbaki

Aktif Üye
Kuşlarin dışkı iyi değil hastalık var ve ilerlemeden ilaç tedavisi gerekir.oncelik kanatlı uzmanı derim eğer imkanınız yoksa eczaneden bactrim şurup alın ve günde iki kez ağızdan bir damla olarak verin bunu 5 gün kullanın sonra tekrar dışkı resmi görelim tabi tedavi boyunca suyuna probiyotik vermeniz gerekiyor eğer yem yemiyorsalar elle besleme yapmanız gerekiyor.. durumları ile ilgili bizi bilgilendirirseniz seviniriz geçmiş olsun
Erkek kuşumda hiçbir anormallik yok onuda tedaviye almam gerekir mi
Birde kuşu alırken eve götürdüğün zaman 3 gün kullan diyerek 1 litre şişeden toz bir ilaç vermişti bana biraz ayırıp kuşçu, bu dezenfektan suyuna karıştır içindeki iyi kötü bakterileri öldürür 3 gün dezenfektan ver 3 gün sonra da peşpeşe 3 gün diayzme ver demişti yapmıştım
Şimdi bu bahsi geçen dezenfektan tam olarak adı ne bilmiyorum ama pahalı bişey satın alma diye vermişti bahsettiğiniz ilaç yerine kullanılabilir mi
Bahsettiğim ilacı biraz araştırdım şişesinden ve suya pembe renk verişindrn ismini buldum virkon s

Son düzenleme:

Samilbaki

Aktif Üye
Kuşun videosunu da ekliyorum erkek rahatsız etmeyince yastıkta yürüyor kemiricek köşesini arıyor kemiriyor

Üst Alt