Açıkcası bana zehirlenme vakası gibi geldi. Bian da olması ve video da kanatlarını titretiyor. Siz 2.5 ml kadar şırıngaya su çekip ağızdan su veriniz. En azından böyle bir durum varsa mide kursak temizlenir. Belirtiler yarına kadar devam ederse yarın mutlaka kanatlı uzman görsün derim. Ama geçici bir durumsa yavrunuzun kursak mantarı hikayesi varmış şimdiden zeolit tozu ile destekleme yapmaniz çok fayda sağlayacaktır.
Ne olmuşta zehirlenmiş olabilir ne yedi ne yaptı diye düşünüyorum ama bulamıyorum Şuanda elimde şırıngam yok ki zeolit tozumda yok ne yapacağımı şaşırdım gerçekten
Ne olmuşta zehirlenmiş olabilir ne yedi ne yaptı diye düşünüyorum ama bulamıyorum Şuanda elimde şırıngam yok ki zeolit tozumda yok ne yapacağımı şaşırdım gerçekten
Bünyeleri inanın o kadar hassas ki. Yem olabilir su olabilir yada yediği sebze olabilir. Aynı bizde gıda zehirlenmesi gibi. Mesela beni zehirlemiyor ama yediğimiz aynı gıda sizi zehirliyor. Öyle düşünün. Ben anlattıklarınızdan ve video daki hâline bakarak yorum yaptım. Sadece ihtimal dahilinde. Dediğim gibi dışkı takibi yapınız. Yarına kadar devam ederse bu durum kanatlı uzmanı ihmal etmeyin. Devam etmezse yarın suluğuna entrobac koyunuz. Kursak mantarı atlattığınız için nüksetme ihtimali olabiliyor. Bunu engellemek adına zeolit tozu mamaist besleme maması ve iki nolu besleme aparatı temin ediniz. Bu arada veriyorsanız eğer kesinlikle akşam saatlerinde meyve sebze vermeyiz. Kursak nemli şekilde uyumasın. Yorumlarım bu yönde farklı yorumları olan arkadaşlarım da bilgilerini sunarlar
Son dışkısı fotoğraftaki gibi neşesi de yerinde konuşuyor oynuyor şükürler olsun
Dün gece kafasını sallayarak kustuğundan yemler bulaşmış olabilir kafesini yıkamam lazım mı kullanmam gereken ekstra bişey var mı yardımcı olur musunuz
Son dışkısı fotoğraftaki gibi neşesi de yerinde konuşuyor oynuyor şükürler olsun
Dün gece kafasını sallayarak kustuğundan yemler bulaşmış olabilir kafesini yıkamam lazım mı kullanmam gereken ekstra bişey var mı yardımcı olur musunuz
Evet bugün komple kafesi elinizde varsa virkon s ile iyice tünekler ekipmanları komple temizleyiniz. Yoksa ben önceden kafes temizliği için az bir miktar suyuna sirke atıyordum. O şekilde de yapabilirsiniz. Kusmukları pamuğu suyla nemlendirip kusmuk olan yerleri hafifçe temizleyebilirsiniz. İyi olmasına çok sevindim. Yine de siz yemini suyunu tekrardan bir gözden geçirin. Bir daha tekrarı yaşanmasın inşallah geçmiş olsun