• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarınızla ilgili fobileriniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Babqmgil aldığında 5 6 yasinda imiş göz çevresi falan iyice küçülmüş. Sonrasında 10 12 yıl daha yaşamış. Ama hatırladığım kadarıyla ayakları falan çok kötü olmuştu. Ben suna şaşırıyorum ozaman hiç ilac kullanılmadan bir sürü yaşıyormuş. Şimdiki kuşlarda sıkıntı var 2 3 yaşına girince kiminde hastalıklar basliyir
O zamanlar herşeyi bahçeden, tarladan hayvandan kendimiz alıyorduk besleyip besleniyorduk ama şimdi herşeyi ikinci elden alıyoruz nasıl yetiştiğini ve ne olduğunu bilmiyoruz aç kalmamak için mecburen yedirip yiyoruz😔

Emreoz

Aktif Üye
Sabah kalkıp ve ya akşam gelip onları hastalanmış bulmak. Aman Allah korusun.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İşten eve geldigimde tünekte görememek 😑 boncuk oğlumu işten eve geldiğimde gorememistim.kafes tabanında buldum 😔 şuan pamukta da o korku oluştu.allah korusun . Hepsinin sağlıklı ömürleri olsun 🙏🏻

Emreoz

Aktif Üye
Babqmgil aldığında 5 6 yasinda imiş göz çevresi falan iyice küçülmüş. Sonrasında 10 12 yıl daha yaşamış. Ama hatırladığım kadarıyla ayakları falan çok kötü olmuştu. Ben suna şaşırıyorum ozaman hiç ilac kullanılmadan bir sürü yaşıyormuş. Şimdiki kuşlarda sıkıntı var 2 3 yaşına girince kiminde hastalıklar basliyir
Bende bunu farkediyorum sebebini de merak ediyorum. Benim de 90’lı yıllarda bir kuşum 9-10 yıl yaşamış, yaşlılıktan ölmüştü. Hatta avucumda ölmüştü… neyse, hiçbir şey bilmiyorduk ve hiçbir şey yoktu, 1 tane sarı kapaklı ince bir kitap vardı orada yazanları okurdum, ayda yılda 1 marul verirdim kumu bile yoktu. Kadiköyde sahilde hayvan dükkanları vardı bilen bilir - oradaki kuşçulardan bir tane ishal ilacı alırdım ne olduğunu bile bilmiyorum; gerekirse suyuna damlatırdım geçer giderdi. Şimdi özel vitaminler probiyotikler ilaçlar her şeyleri var ancak garip garip şeyler oluyor, bariz bir fark hissediliyor. :)

beyyza02

Müdavim
Bende bunu farkediyorum sebebini de merak ediyorum. Benim de 90’lı yıllarda bir kuşum 9-10 yıl yaşamış, yaşlılıktan ölmüştü. Hatta avucumda ölmüştü… neyse, hiçbir şey bilmiyorduk ve hiçbir şey yoktu, 1 tane sarı kapaklı ince bir kitap vardı orada yazanları okurdum, ayda yılda 1 marul verirdim kumu bile yoktu. Kadiköyde sahilde hayvan dükkanları vardı bilen bilir - oradaki kuşçulardan bir tane ishal ilacı alırdım ne olduğunu bile bilmiyorum; gerekirse suyuna damlatırdım geçer giderdi. Şimdi özel vitaminler probiyotikler ilaçlar her şeyleri var ancak garip garip şeyler oluyor, bariz bir fark hissediliyor. :)
teyzem bildim bileli kuş bakıyor, 10 sene önceki kuşu sanırım 7 8 yaşındaydı tek başına çay bardağına düşmüş boğulup ölmüştü yenisini almışlardı. teyzemlere gidince hep severdik çok ele alışkındı sağlıklıydı o da kaçmıştı sanıeım emin değilim. şimdiki kuşu da sapasağlam verdiği tek şey de doğru düzgün tazelemediği kabuk dolu yem ve tüm suluk bitince yenisini doldurduğu su. İlk kuştan da anlayacağınız üzere bilinçli bir sahip değil. ben o kadar özeniyorum kuşlarım hep hasta. arkadaşım da aynı, kuşu sapa sağlam ama hiçbir ek gıda yok düzenli temizlik yok. ve onkarinki gibi elime koluma da öyle alışkın değiller benimkiler niye bilmiyorum. ama bu dediğiniz şey şu an da geçerli yani. sakınılan göze çöp batar diye boşuna dememişler sanırım.

Emreoz

Aktif Üye
Siz böyle anlatınca aklıma geldi; bir tanıdığım var muhabbet kuşları 8-9 yaşındaymış süpermarketten alıyorlar yemini markasını sorsam bilmez o derece. 😂 dediğiniz doğru gerçekten sakınan göze çöp batıyor.

Üst Alt