• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşların tüyü

Maviş Paşa

Tutkulu
Ayrı odamız yok. Salonda da sürekli ışık televizyon vs açık oluyor. Kuşları odamda tutuyorum. Çay içerken veya meyve yerken yanlarında duruyorum. Normal tüyleri hariç havada uçuşan tüyleri de var toz gibi. Uçtukça o tüyler uçuşuyor.
Sürekli temiz tutuyorum. Oda sürekli havalanıyor. Yediklerimize içtiklerimize o minicik tüyler istemeden gelmiş oluyor. Zarar verir mi 🤔 gelmemesi için dikkat ediyorum. Ama sorayım dedim.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
O durum bende fazlasıyla var. Geliyor göğsümde duruyor ve göğsümdeyken sürekli kendini temizliyor ağzım burnum her yerim tüy oluyor 🙂 şimdiye olsaydı olurdu bir sorun teşkil etçeğini sanmıyorum.

Maviş Paşa

Tutkulu
O durum bende fazlasıyla var. Geliyor göğsümde duruyor ve göğsümdeyken sürekli kendini temizliyor ağzım burnum her yerim tüy oluyor 🙂 şimdiye olsaydı olurdu bir sorun teşkil etçeğini sanmıyorum.
1 senedir Benimle Kuşlar şimdiye kadar olmadı çok şükür daha bişey olmaz Allah'ın izni ile. Dayım Anneme demiş boğazına kaçar hasta eder diye 😁 olmaz dedim ama sorayım dedim

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Astım hastası olanlar için sorun teşkil eder ama hasta değilseniz sorun olmaz sanırım. Halk arasında hasta eder diye bir algı var ama ne kadar doğru bilemiyorum. Bana çok diyorlar şimdi sorun olmaz ama ileride hasta edecek o kuşlar seni diye. 🤣

Bizde de fazlasıyla oluyor o, her gün süpürge açılıyor o yüzden ama yinede pamuk tüyler dökülüyor. 😁

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Emin olun bizden onlara hastalık geçer ama onlardan zarar gelmez sadece kubranin dediği gibi astım alerjik hastalarına zarar verebilir.sigara dumanından uzak tutalım canları 🙏

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Emin olun bizden onlara hastalık geçer ama onlardan zarar gelmez sadece kubranin dediği gibi astım alerjik hastalarına zarar verebilir.sigara dumanından uzak tutalım canları 🙏
Bana söyleyenlere, aynısını diyorum abi ama anlamayan yine anlamıyor. 😁

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Astım hastası olanlar için sorun teşkil eder ama hasta değilseniz sorun olmaz sanırım. Halk arasında hasta eder diye bir algı var ama ne kadar doğru bilemiyorum. Bana çok diyorlar şimdi sorun olmaz ama ileride hasta edecek o kuşlar seni diye. 🤣

Bizde de fazlasıyla oluyor o, her gün süpürge açılıyor o yüzden ama yinede pamuk tüyler dökülüyor. 😁
Annemin anlattığına göre, dedemin köpeği varmış, tüyü boğazına kaçmış ve boğaza yapışmış. Bu yüzden gırtlak kanseri olmuş. Ama bana göre bunlar eskiden doğru sanılan yanlışlar. Adamda kanser başlamış, ama tabii ki eski dönemde nerde erken teşhis vs.. bilmedikleri için hayvancağızı suçlamışlar diye düşünüyorum 🤷 kedi de besledim köpek de, evimde 20 tane kuş da vardı.. ne kızımda ne ailemde ne bende hiçbir şey olmadı çok şükür, ki kayınvalidem astım hastası, kayınbabam kalp hastası, onlar bile seviyorlar, kaynatan köpeğimizle yerde boğuşurdu o derece🤣🤣

Maviş Paşa

Tutkulu
Sabah kafes altını temizliyorum akşam süpürge ile evi süpürüyom. 😀
Benim dayım kuş yüzünden Astım olmuş güya yıllar önce salıvermişler kuşları.
Ama o zaman vitamin vs vermemişler kafesleri temizlememişler.

1 papağan 3 muhabbet var. Valla bebek gibi bakıyorum ben.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sabah kafes altını temizliyorum akşam süpürge ile evi süpürüyom. 😀
Benim dayım kuş yüzünden Astım olmuş güya yıllar önce salıvermişler kuşları.
Ama o zaman vitamin vs vermemişler kafesleri temizlememişler.

1 papağan 3 muhabbet var. Valla bebek gibi bakıyorum ben.
Doğaya mı salmışlar 😔 ay toplu katliam gibi şu an canım yandı resmen, birine verselermiş bakmak isteyen 😓

Maviş Paşa

Tutkulu
Annemi ne zaman arasa verin geri deyip aklını karıştırıyor kokuyor pis diye. 😂 tek tüyleri bile dökülmez tek tüpçük görünce hemen vitamin veriyom. Isıran kuş da var sevdirmeyen de konuşmayan da. Ama asla vermem. İnşallah eş olursa minik yavrucuklar da olacak onları da vermem galiba 😂

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşlarla aynı odada kalıyorum aynı odada uçuruyorum şu zamana kadar problem yaşamadım. Ama evde astım hastası varsa astımı tetikler