• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Kuşların ortamını değiştirme tavsiyesi

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Menteşe dediğim çapa gibi olan minik metal sabitlenebilir materyaller vardı ismini de hatırlamıyorum şuan ama görüntüsünü bulursam paylaşacağım 😅

Sati

Tutkulu
Demek istediğiniz çok net anladım Ece hocam.
Aklımdan öyle birşeyler geçiyor biraz önden kornej taktırıp, perde asıp sağ sola sizin menteşelerden tabana da ağırlıklarla kalkmasını engelleme gibi bişeler.

Sati

Tutkulu
Bi garipsediler ortamlarını baya ciyaklama ötme vs vs
Klimadan çıkıp sıcağa geldikleri için sanırım.
Sıcaklama hareketleri de mevcut gagalar açık, kanatlar kalkık ama yuvadan atlayan yavru baya garip anlam veremedim.

Bebişe su falan içirsem mi acaba ?

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Balkona da cüzi fiyatlı bir vantilatör alınsa ama kuşlara çarpmayacak şekilde tek bir noktayı soğutsa, iç kısımda hava akımını bir tık normalleştirmeye yakın bir sirkülasyon oluşturulabilir mi merak ettim. Bana sanki bebek için çok sıcakmış gibi geldi orası :/

Sati

Tutkulu
Balkona da cüzi fiyatlı bir vantilatör alınsa ama kuşlara çarpmayacak şekilde tek bir noktayı soğutsa, iç kısımda hava akımını bir tık normalleştirmeye yakın bir sirkülasyon oluşturulabilir mi merak ettim. Bana sanki bebek için çok sıcakmış gibi geldi orası :/
Aslında Hava sirkülasyonu şu an çok iyi bir şekilde mevcut,
çok sağlam esiyor balkon o sebeple tek pencere açık kuşlarda rüzgarın değmedi yerlerde konumlandırdım.

Sati

Tutkulu

Tüyün köküne dikkat ederseniz rüzgarı farkedebilirsiniz.
26-27 dereceden 42 ye gelirse hayvanlar gayet normal bir durum olabilir sanırım. Alışacaklar artık yapacak birşey yok şimdilik,
banyoluk ta taktım giren olmadı, fıs fısa girişeceğiz artık :)

Bide balkonu ölçeyim 37 derece imiş.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tekrar dan merhaba,
File yada tel işi biraz sıkıntıya girdi, benim camlar çıkıntılı açılıyor (3 de 1 dışarı, 3 te 2 si içeri pencere vari yapmamışlar) bakalım bulacağız bir çözüm.
Son durumumuz içinde resim ekliyorum, ortadaki tahta iskeleyi efsane bir tüneklik yemlik suluk yapma planım var bakalım nasıl olacak :)
Balkon baya büyükmüş ☺ dünkü karmaşadan ben küçük algılamıtım şahsen 🫣 böyle balkonum olsa üretimhane bile kurarım 🤣 yani aslında daha büyüğüne sahibim ama kapalı değil ve kapatmakta yasak 🥲

Yavrular yeme düşmediyse yada kuluçkada çiftleriniz varsa ortamı hemen değişmeseydiniz. İllaki yadırgayacaklar ortamlarını yavru bakmama durumu olabilir.
Muhtemelen sıcaktan yavru o halde. Adana sıcağını hava akımıda olsa tahmin edebiliyorum 🥵

Sati

Tutkulu
Balkon baya büyükmüş ☺ dünkü karmaşadan ben küçük algılamıtım şahsen 🫣 böyle balkonum olsa üretimhane bile kurarım 🤣 yani aslında daha büyüğüne sahibim ama kapalı değil ve kapatmakta yasak 🥲

Yavrular yeme düşmediyse yada kuluçkada çiftleriniz varsa ortamı hemen değişmeseydiniz. İllaki yadırgayacaklar ortamlarını yavru bakmama durumu olabilir.
Muhtemelen sıcaktan yavru o halde. Adana sıcağını hava akımıda olsa tahmin edebiliyorum 🥵
Aynen semiha hocam ardiye gibi kullanıyorduk orayı.
Kuluçka yok ta yeme düşmedi bebeler, hatta daha 2 gun oldu buyuk yuvadan atlayalı.

fıs fıs yaptım bi tık rahatladılar gibi.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Aslında Hava sirkülasyonu şu an çok iyi bir şekilde mevcut,
çok sağlam esiyor balkon o sebeple tek pencere açık kuşlarda rüzgarın değmedi yerlerde konumlandırdım.
Merhaba bende böyle bir çözüm buldum😊😊
Eğimli banyo perdesi😊

Ekli dosyalar

Sati

Tutkulu
Merhaba bende böyle bir çözüm buldum😊😊
Eğimli banyo perdesi😊
Hocam mantıklı,
Bu durumu perde vs bi şekilde çözecem. Şu an geçici çözüm balkonun cam parçaları 15 cm gibi aralıklarla açık tutuyorum olurda atmaca falan saldırırsa farkedemez cama çarpıp dönmek zorunda kalır düşüncesiyle.

Kuşlar sıcaktan beter oldu 3 tur fıs fıs yaptım. Normalde banyoluk taktıgım da girerlerdi de ortam değişince korktular sanırım.
Öbür bebe de yuvadan atlasaydı en azından kapalı ortamdan çıkardı, umarım yarın atlar.

Kışa kendilerini hazırlayacaklar anladığım kadarıyla fakat en az +10 derece farkla başka yere geçiş iyi olmadı.
Yarında aynı durum söz konusu olursa balkonun odası klimalı camları kapatıp klimayı açıp serinlik yapmaya çalışacağım
Allah ömür verir görür isek normal şartlarda seneye yaz sıcağına da kendilerini hazırlarlar düşüncesindeyim.

Yanlışım var ise lütfen düzeltin. Artık bu ortamda bakacağım gerekiyorsa balkona soğutucu sistemlerden ayarlarım gelecek yaza.

Ek olarak bir sorum daha var normal şartlarda oda da gece klimayı kapatırdım kapının altına havlu sıkıştırarak sabaha kadar serinliği korurdum,
üstlerine koyu renk kumaş örter mavi loş ışık yapardım. Şu an etrafın ışıkları yansıyor ve sıcak diye de bir şey örtmedim bahsi geçen şekilde uyurlar değil mi ?

Sabahın ilk ışıklarında da uyanacaklardır, doğal döngüye geçmelerinde bir sakınca var mı mevcut durumu korumaya çalışalım mı ?

Aklıma sonradan geldi, kenarlara konumlandırdım kuşları fakat bir tarafa hafif rüzgar vuruyor, tam bir ceryan diyemem bu da sorun teşkil ederse kapının arkasına almam gerekecek hepsini.

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hocam mantıklı,
Bu durumu perde vs bi şekilde çözecem. Şu an geçici çözüm balkonun cam parçaları 15 cm gibi aralıklarla açık tutuyorum olurda atmaca falan saldırırsa farkedemez cama çarpıp dönmek zorunda kalır düşüncesiyle.

Kuşlar sıcaktan beter oldu 3 tur fıs fıs yaptım. Normalde banyoluk taktıgım da girerlerdi de ortam değişince korktular sanırım.
Öbür bebe de yuvadan atlasaydı en azından kapalı ortamdan çıkardı, umarım yarın atlar.

Kışa kendilerini hazırlayacaklar anladığım kadarıyla fakat en az +10 derece farkla başka yere geçiş iyi olmadı.
Yarında aynı durum söz konusu olursa balkonun odası klimalı camları kapatıp klimayı açıp serinlik yapmaya çalışacağım
Allah ömür verir görür isek normal şartlarda seneye yaz sıcağına da kendilerini hazırlarlar düşüncesindeyim.

Yanlışım var ise lütfen düzeltin. Artık bu ortamda bakacağım gerekiyorsa balkona soğutucu sistemlerden ayarlarım gelecek yaza.

Ek olarak bir sorum daha var normal şartlarda oda da gece klimayı kapatırdım kapının altına havlu sıkıştırarak sabaha kadar serinliği korurdum,
üstlerine koyu renk kumaş örter mavi loş ışık yapardım. Şu an etrafın ışıkları yansıyor ve sıcak diye de bir şey örtmedim bahsi geçen şekilde uyurlar değil mi ?

Sabahın ilk ışıklarında da uyanacaklardır, doğal döngüye geçmelerinde bir sakınca var mı mevcut durumu korumaya çalışalım mı ?

Aklıma sonradan geldi, kenarlara konumlandırdım kuşları fakat bir tarafa hafif rüzgar vuruyor, tam bir ceryan diyemem bu da sorun teşkil ederse kapının arkasına almam gerekecek hepsini.
Merhaba, köşede durmaları uygun duvar iki yanı sarmış👍
Sabaha karşı serin oluyor burda, isterseniz ince bir tülbent örtün
Gün içinde yapabileceğiniz başka birşey yok malesef

Sati

Tutkulu
Merhabalar,
Atmaca dalması yaşamadık ama 2 -3 tur etrafta döndü gitti,
Dalsa da sorun olmazdı camı kapattım çok sıcak diye klima açtım oda da bebeler için 29 derece balkon, biz bu yazı bu şekilde atlatacağız belliki :D

Syessional

Aktif Üye
Merhabalar,
Atmaca dalması yaşamadık ama 2 -3 tur etrafta döndü gitti,
Dalsa da sorun olmazdı camı kapattım çok sıcak diye klima açtım oda da bebeler için 29 derece balkon, biz bu yazı bu şekilde atlatacağız belliki :D
Son durum nasıl hocam düzeni kurdunuz mu merak ettim

Üst Alt