• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

    Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarımız İçin Evde Ballı Yem (Kraker) Nasıl Yapılır?

MERVE

Paylaşımcı
Katılım
12 Ara 2020
Mesajlar
360
Tepkime puanı
638
Puanları
93
KUŞLARIMIZ İÇİN BALLI YEM (KRAKER) YAPIMI

CYMERA_20201230_193706.jpg

Kuşlarımız için her zaman en sağlıklı olanı tercih etmek isteriz. Hazır satılan ballı yemlerin içerisinde gerçek bal olup olmadığı meçhuldür. Çeşitli rivayetlere göre yapıştırıcı ile yapıştırıldığına dair söylemler de mevcut. Peki hazır almayıp evde kendimiz yapabilir miyiz? Tabiki evet. Evde kuşlarımız için ballı yem (kraker) yapabiliriz. Yapımı oldukça basit kuşlarımız için ballı yem tarifine bir göz atalım.

BALLI KRAKER MALZEMELER:
1 yumurta
1 su bardağı yem
2 yemek kaşığı bal
Yarım şu bardağı yulaf unu veya galeta unu
İsteğe göre 1 yemek kaşığı toz ceviz içi

BALLI KRAKER YAPILIŞI:
Öncelikle yumurtayı güzelce çırpıyoruz. Ardından bal koyup karıştırmaya devam ediyoruz. Azar azar un ve toz haline getirilmiş ceviz içini ekliyoruz. Son olarak yemlerimizi koyuyoruz.

CYMERA_20201230_194249.jpg


Fotoğrafta görüldüğü gibi kıvamı katı olmalı kesinlikle sıvı olmamalıdır.
Daha sonra kurabiye şekilleriyle istediğiniz şekli verip üzerine pipet yardımıyla boşluk açmak gerekir. Bu boşluk kafese ip yardımıyla asmak kolay olsun diye açılır. Boşluk açıldıktan sonra fırına koyarken pipetleri alınız.


CYMERA_20201230_193841.jpg

Fırında 120 derecede yaklaşık 10-15 dakika pişiriyoruz. 4-5 kullanımlık ballı kraker çıkıyor. Kalanları buzdolabında muhafaza etmelisiniz. Afiyet olsun.

NOT1: Fırın tepsisine yağlı kağıt kullanınız. Tepsinin altını yağlamayınız.
NOT2: Bal miktarını kesinlikle çoğaltmayın. Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi balın da fazlası zararlıdır.
NOT3: Kullandığınız bal hakiki bal olmak zorundadır. Kalitesiz ballarda katkı maddesi çok olduğu için kuşlarımız için kullanımı doğru değildir.
NOT4: Haftada 2 kereden fazla vermeyiniz.

Screenshot_20201230-191624_Gallery.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Katılım
19 Kas 2020
Mesajlar
994
Tepkime puanı
1,384
Puanları
113
Yaş
18
Eline sağlık abla ama küçük bir şeye takıldım. Yağlı kağıt kullanımı doğru değildir. İçin de mum, kromstearat, vaks, reçine ve diyamant gibi yağlar bulunduruyor onun yerine bir damla yağ daha sağlıklı olur bence. Bu kadar kimyasal vermektense yağ vermek bana daha mantıklı geliyor. Aynı zamanda içerisin de emin olmak için bakarken gördüm "beyazlatıcı ve dioksitde bulunuyormuş."
 

MERVE

Paylaşımcı
Katılım
12 Ara 2020
Mesajlar
360
Tepkime puanı
638
Puanları
93
Eline sağlık abla ama küçük bir şeye takıldım. Yağlı kağıt kullanımı doğru değildir. İçin de mum, kromstearat, vaks, reçine ve diyamant gibi yağlar bulunduruyor onun yerine bir damla yağ daha sağlıklı olur bence. Bu kadar kimyasal vermektense yağ vermek bana daha mantıklı geliyor. Aynı zamanda içerisin de emin olmak için bakarken gördüm "beyazlatıcı ve dioksitde bulunuyormuş."
Yağlı kağıt kullanılmazsa krakerin tepsiye yapışması çok yüksek bir ihtimal. Her halükarda yağ kullanılması zararlı olduğu için ben en azı olan yağlı kağıdı tercih ederim. Çünkü normal bir damla yağ koyarsak hepsini çeker ama yağlı kâğıtta böyle bir durum yok
 

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Katılım
19 Kas 2020
Mesajlar
994
Tepkime puanı
1,384
Puanları
113
Yaş
18
Yağlı kağıt kullanılmazsa krakerin tepsiye yapışması çok yüksek bir ihtimal. Her halükarda yağ kullanılması zararlı olduğu için ben en azı olan yağlı kağıdı tercih ederim. Çünkü normal bir damla yağ koyarsak hepsini çeker ama yağlı kâğıtta böyle bir durum yok
Ben yaparsam tepside pişirmiyorum ızgaralar oluyor tepsiyi koymak için onun üstüne az bir miktar yağ sürüyorum ve yapışmıyor. Yakın zaman da yaparsam fotoğraf yüklerim. Tabii tercih meselesi ama benim bu konu da yağı tercih ederim. Bilginizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
 

Soner

Aktif Üye
Katılım
11 Eki 2020
Mesajlar
181
Tepkime puanı
-16
Puanları
0
Yaş
35
Güzel ve faydalı bir paylaşım olmuş.. Behlül şanslı 😊
 

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Katılım
20 Ağu 2018
Mesajlar
19,766
Tepkime puanı
26,768
Puanları
113
Yaş
41
Paylaşım için teşekkürler.icerigini biliyorsun en azından ☺ ;)
 
Üst Alt