• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşlarımın cinsiyeti ve yaşları nedir?

ZiverEren

Yeni Üye
Muhabbet kuşlarımı bi arkadaşımdan aldım. Bana biri dişi biri erkek dedi cinsiyetleri nedir?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yeşil dişi, beyaz erkek

ZiverEren

Yeni Üye
Yeşil dişi, beyaz erkek
Peki yaşları erişkin mi çünkü dişi olan çok hareketli bilen bi arkadaşıma gösterdiğimde dişi kızgınlık döneminde diyordu ama erkek çok yanaşmıyor ona yaşı erişkinlikten küçük falan mı acaba

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
6-7 aylık civarı gibi, daha bilgili hocalarım da yorum yaparlar. İkisi de kızgın ama erkek kafese baskın olması lazım. Eş tuttular mı? Ayırma yöntemini deneyebilirsiniz.

ZiverEren

Yeni Üye
6-7 aylık civarı gibi, daha bilgili hocalarım da yorum yaparlar. İkisi de kızgın ama erkek kafese baskın olması lazım. Eş tuttular mı? Ayırma yöntemini deneyebilirsiniz.
Hocam daha önce deneyimim olmadı eş tutmak nedir nasıl anlaşılır ayırma yöntemini deneyeceğim

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yem kusma, gaga çarptırma, bacak atma, sürekli yan yana durma, birbirlerine kur yapma var mı?

ZiverEren

Yeni Üye
Yem kusma, gaga çarptırma, bacak atma, sürekli yan yana durma, birbirlerine kur yapma var mı?
Yani benim gözlemlediğim kadarıyla sadece öpüşmek mi deniz gagalarıyla birbirlerine temas ediyorlar ama hiç erkeğin bi çabasını görmedim kanat gelişimi biraz düzensiz tam olmamış gibi o yüzden bana erkek küçük gibi geldi

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Erkeğin gözü görünecek şekilde bir fotoğrafını atar mısınız?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yavru değil yani yaş problemi değildir. Kuşlarınız tüy döneminde olabilir. Yuvalık takmak için tüyden çıkmasını beklemelisiniz.

ZiverEren

Yeni Üye
Yavru değil yani yaş problemi değildir. Kuşlarınız tüy döneminde olabilir. Yuvalık takmak için tüyden çıkmasını beklemelisiniz.
Kızışma döneminde yuvalık alırsan iyi olur demişti bi petshopçu arkadaşım o yüzden almıştım dediğim gibi pek anlamıyorum ama meraklıyım kuşlara bide bunlar elime gelmekten korkuyor yeşil olan direkt olarak elime gelmiyor uçup kaçıyor ama mesela elimde telefonla oynarken telefonuma konuyor elime almaya çalıştığımda ise tekrar kaçıyor elime nasıl alıştırabilirim

limonpaşabulut

Paylaşımcı
Kafeste aynamı var varsa aynayı çıkarın bide plastik tünek yerine tahta tünek alın ayaklarını mantar yapar

ZiverEren

Yeni Üye
Kafeste aynamı var varsa aynayı çıkarın bide plastik tünek yerine tahta tünek alın ayaklarını mantar yapar
Evet ayna var tüneği de plastik arkadaşımdan almıştım kuşları bu şekilde kafesleri de biraz küçük önerebileceğiniz şeyler nedir gıda takviyesi vitamin falan almamı mıyım tünek ve aynayı çıkaracağım

limonpaşabulut

Paylaşımcı
Evet ayna var tüneği de plastik arkadaşımdan almıştım kuşları bu şekilde kafesleri de biraz küçük önerebileceğiniz şeyler nedir gıda takviyesi vitamin falan almamı mıyım tünek ve aynayı çıkaracağım
Tabiki çıkarın hem sizinle ilgilerini keser hemde birbirleriyle ile ilgilerini burada bilen arkadaşlarımız yardımcı olur vitaminlerle ilgili kafesinizin fotosunu ekleyin arkadaşlar yardımcı olurlar

Üst Alt