• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarımı evde bırakırken ne yapmalıyım?

eucagan

Paylaşımcı
Hastalık Belirtileri
.
Hastalık Belirti Tarihi
29 Ara 2023
Kullanılan İlaç
---
Merhaba, yılbaşında en fazla 4 günlük olarak şehir dışına çıkacağız evde hiç kimse olmayacak, bu yüzden kuşlarıma bakacak biride olmayacak. Evde yalnız bırakacağım ama ne yapmalıyım bu kadar uzun yalnız hiç bırakmamıştım onları, kafese 2 yemlik var ekstra olarak mamalığada darı vs koyup zararlı olduğunu bilsemde kraker asmayı düşünüyorum. Siz ne önerirsiniz? ayrıca kombi arızalı olduğundan dolayı bu süreçte yanmayacak ben 1 haftadır falan akıllı prize bağlı bir ısıtıcıyı saatte 1 başlatıyorum ama onuda yapamayacağım. hiç bir ısıtma olmadan 20 derecelerde takılıyor sıcaklık değeri. sıcaklığın eksilmemesi için odayı kapatıp gideceğim altınıda örteceğim 4 gün kapalı kalması nem açısından sorun olur mu? fazla şey yazdım kusura bakmayın ama dişi kuş zaten pek sağlıklı değil korkum bu yüzden onu vereceğim anlayan biriside yok. :(

Doğacı

Eski Forumcu
Zararlı olduğunu bildiğiniz bir şeyi neden kafese asacaksınız ki? Gıda ve ısı ihtiyacını karşılamanız lazım. Ayrıca dışarıya alışkın kuş iseler 4 gün boyunca kafeste kalmaları strese sokabilir. Akraba konu komşunuz falan yok mu bakabilecek?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, yılbaşında en fazla 4 günlük olarak şehir dışına çıkacağız evde hiç kimse olmayacak, bu yüzden kuşlarıma bakacak biride olmayacak. Evde yalnız bırakacağım ama ne yapmalıyım bu kadar uzun yalnız hiç bırakmamıştım onları, kafese 2 yemlik var ekstra olarak mamalığada darı vs koyup zararlı olduğunu bilsemde kraker asmayı düşünüyorum. Siz ne önerirsiniz? ayrıca kombi arızalı olduğundan dolayı bu süreçte yanmayacak ben 1 haftadır falan akıllı prize bağlı bir ısıtıcıyı saatte 1 başlatıyorum ama onuda yapamayacağım. hiç bir ısıtma olmadan 20 derecelerde takılıyor sıcaklık değeri. sıcaklığın eksilmemesi için odayı kapatıp gideceğim altınıda örteceğim 4 gün kapalı kalması nem açısından sorun olur mu? fazla şey yazdım kusura bakmayın ama dişi kuş zaten pek sağlıklı değil korkum bu yüzden onu vereceğim anlayan biriside yok. :(
Merhaba 4 gün çok fazla diye düşünüyorum, eğer ki emaneten anahtarı bırakma imkanınız varsa bırakın lütfen 😒yemi 2 günde bitirirler ve aç kalma ihtimali yüksek, darıyı 10 dakika da bitirirler, taze su gerekli, döndüğünüzde kötü bir durumla karşılaşmanızı istemem🥹bırakın bir yakınınıza yada anahtar bırakın, bakılması gerekli.. Lütfen yalnız kalmasınlar, ev de soğuk geceleri üşürler🤲🥹

eucagan

Paylaşımcı
Zararlı olduğunu bildiğiniz bir şeyi neden kafese asacaksınız ki? Gıda ve ısı ihtiyacını karşılamanız lazım. Ayrıca dışarıya alışkın kuş iseler 4 gün boyunca kafeste kalmaları strese sokabilir. Akraba konu komşunuz falan yok mu bakabilecek?
daha önce yalnız bıraktım ama en fazla 2 gece olmuştu bu sefer en az 3 gece süreceğinden endişeliyim fakat gerçekten bakabilecek kimsem yok en fazla anneanneme götürürüm ama onlar bakacağına evde kalması daha iyi kendisi daha öncesinde bıraktığımda kış ortası balkona falan çıkarıyordu birazda takıntılı tülü falan söküp yıkıyordu deterjanla 2 günde bir kuşlarıda strese sokuyordu bu durum ona güvenemiyorum, onun dışında kimse yok yakınımda binamda yılbaşında evde kalan tek kişi yaşlı bir teyze ki kendisi 90 yaşına yakın o hiç yardımcı olamaz. ☹ kuşlar dışarıya pek alışkın denemez yani tüm gün açık dursada kafes genelde içeride birbirlerini falan kalıyorlar 12 saat açık duruyorsa 2-3 saati belki dışarıda geçiyordır

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İstanbuldaysanız getirin ben misafir ederim. 🤗

eucagan

Paylaşımcı
istanbuldayım siz neredeydiniz şöyle yarın sabah yola çıkıyoruz öğlene doğru şahsi bir arabamda olmadığından getirmem pek olası değil ama yakınsanız neden olmasın 😊

eucagan

Paylaşımcı
birdr yuvalık var ama uzun zamandır hiç girmiyorlar onun yerinr akıllı yemlik takmam mantıklı olur mu? benim tek sorunum aç susuz kalmaları eşler ve çok iyi anlaşıyorlar sıkılacaklarını düşünmüyorum bu yüzden zaten normal günlerdede çoğunlukla kafeste beraber geçiriyorlar 🙃

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
istanbuldayım siz neredeydiniz şöyle yarın sabah yola çıkıyoruz öğlene doğru şahsi bir arabamda olmadığından getirmem pek olası değil ama yakınsanız neden olmasın 😊
Çekmeköy

eucagan

Paylaşımcı
Merhaba 4 gün çok fazla diye düşünüyorum, eğer ki emaneten anahtarı bırakma imkanınız varsa bırakın lütfen 😒yemi 2 günde bitirirler ve aç kalma ihtimali yüksek, darıyı 10 dakika da bitirirler, taze su gerekli, döndüğünüzde kötü bir durumla karşılaşmanızı istemem🥹bırakın bir yakınınıza yada anahtar bırakın, bakılması gerekli.. Lütfen yalnız kalmasınlar, ev de soğuk geceleri üşürler🤲🥹
merhabalar, sanırım evde bırakmaktan başka çözümüm kalmadı ama bu durumla alakalı sizden yardım bekliyorum.2 yemlik ve mamalığa besinlerini koyacağım 3 adette suluk koyacağım zaten kumluk diğer şeyler falan hepsi bulunuyor. kuşların açlıktan değilde susuzluktan kolayca ölebileceğini biliyorum su konusunda sıkıntı yok sadece taze olmayacak o benim canımı sıkıyor ☹ yem konusunda sizden yardım istiyorum. dediğim givi 2 yemlik ve mamalığı dolduracağım ama 2 kuşa dayanır mı sanmıyorum. akıllı yemliğim var ama kafeste takabileceğim tek yerde şuan yuvalık var, yuvalığa bu sıralar girip çıkmıyorlar pek fazla hiç rastlamadım son 1 aydır. sizce onu kaldırıp akıllı yemlik koymam mantıklı olur mu? veya bunu yapmayıp 2 adet kraker asacağım ki bunuda istemiyorum zararları var diye biliyorum. çok arada kaldım.

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba , ilk olarak 4 gün biraz fazla bir süre , başlarına iş gelme ihtimali olabilir sonuçta hayvanlar muhakkak sakarlık oluyor ama tül varsa çıkarmanız iyi olacaktır , her zamanki yerinde olsun ,yemlik normalde kaç günde bitiyor ? Yemlik 4 gün gitse bile yemlik sayısını 4 e çıkarmanızı tavsiye ederim , su aslında kış günü Max 2 gün kalabilir ama 4 gün uzun süre , suluk bitebilir veya düşebilir olmayacak şey değil çünkü , 2 tane suluk takmanızı öneririm yalnız üzülerek söylüyorum maalesef 20 derece 4 gün onlara zarar verebilir ufaktan hasta olabilir çünkü siz evinizde iken nefesle de olsa ev ısınır ama onların nefesi etki etmez maalesef, ısıtıcı çalıştırabilirseniz deneyin riskli ama , son olarak bunlari uygulayın lütfen ama çok mecburi kalmadıkça tek bırakmayın lütfen ,4 gün fazla bir süre :)

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
merhabalar, sanırım evde bırakmaktan başka çözümüm kalmadı ama bu durumla alakalı sizden yardım bekliyorum.2 yemlik ve mamalığa besinlerini koyacağım 3 adette suluk koyacağım zaten kumluk diğer şeyler falan hepsi bulunuyor. kuşların açlıktan değilde susuzluktan kolayca ölebileceğini biliyorum su konusunda sıkıntı yok sadece taze olmayacak o benim canımı sıkıyor ☹ yem konusunda sizden yardım istiyorum. dediğim givi 2 yemlik ve mamalığı dolduracağım ama 2 kuşa dayanır mı sanmıyorum. akıllı yemliğim var ama kafeste takabileceğim tek yerde şuan yuvalık var, yuvalığa bu sıralar girip çıkmıyorlar pek fazla hiç rastlamadım son 1 aydır. sizce onu kaldırıp akıllı yemlik koymam mantıklı olur mu? veya bunu yapmayıp 2 adet kraker asacağım ki bunuda istemiyorum zararları var diye biliyorum. çok arada kaldım.
Evet 3 adet bulunuyorsa 3 tanesini de takın garanti olsun , yedek yemlik var ise 2 tane daha yemlik ekleyiniz,yuvada yumurta var ise kalsın çünkü ev soğuk kalacağından kuluçkaya yatarak ısınmış olurlar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yuvalığı çıkarıp yemlik takın. Kafes tabanınada dışkı gelmeyecek şekilde kapla yem koyabilirsiniz.

Doğacı

Eski Forumcu
4 gün kuşları kendi başına bırakmaya hiiiç olumlu bakmıyorum. Bence siz yaşlı teyzeyle anlaşın iyi biriyse ona bırakın evi sıcaksa ayrı bir odaya koyar kafası da ağrımaz teyzenin. Ara sıra yem ve suyuna bakması yeterli olur. 1-2 gün olsaydı belki sorun olmazdı ama 4 gün çoook fazla. Petsopcularla falan görüşün kabul ederlerse

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
4 gün kuşları kendi başına bırakmaya hiiiç olumlu bakmıyorum. Bence siz yaşlı teyzeyle anlaşın iyi biriyse ona bırakın evi sıcaksa ayrı bir odaya koyar kafası da ağrımaz teyzenin. Ara sıra yem ve suyuna bakması yeterli olur. 1-2 gün olsaydı belki sorun olmazdı ama 4 gün çoook fazla. Petsopcularla falan görüşün kabul ederlerse
Evet hocam haklısınız, tek sorun su ve yem de değil 20 derece 4 günde hasta yapabilir ve kimse olmadığı için dışarısı ile aynı olur evin sıcaklığı daha da düşebilir

Doğacı

Eski Forumcu
Evet hocam haklısınız, tek sorun su ve yem de değil 20 derece 4 günde hasta yapabilir ve kimse olmadığı için dışarısı ile aynı olur evin sıcaklığı daha da düşebilir
Üzücü bir durum. Her türlü ihtimali düşünmek lazım. En iyi yol bir insana bırakmak olur 4 gün gerçekten çok fazla. Suyunu yemeğini koysan bile kuşların yemliği suyu devirip devirmeyeceği içine pislemeyeceğinin bir garantisi yok. Veya acil bir müdahale gerekebilir. Deprem olur,kar yağar,dışarda gürültülü bir çalışma yapılır,elektrik kesilir vs vs.
Üzüldüm bu olaya 🙁

Son düzenleme:

eucagan

Paylaşımcı
Üzücü bir durum. Her türlü ihtimali düşünmek lazım. En iyi yol bir insana bırakmak olur 4 gün gerçekten çok fazla. Suyunu yemeğini koysan bile kuşların yemliği suyu devirip devirmeyeceği içine pislemeyeceğinin bir garantisi yok. Veya acil bir müdahale gerekebilir. Deprem olur,kar yağar,dışarda gürültülü bir çalışma yapılır vs vs.
Üzüldüm bu olaya 🙁
hocam merhaba, bu ayrılığın süresini azaltabildim, yani 4 gün olmayacak. yarın akşam üstü 4 gibi gideceğiz, pazartesi sabahı evde olacağım 12 gibi en geç. 2 günden biraz daha az süre yalnız kalacaklar yani, yinede endişeliyim fakat dediğiniz gibi o teyzeyle konuşacağım. sanmıyorum ama alırsa ona veririm bilirsiniz bazı insanlar tiksiniyor, örneğin halam kuşla aynı odada dursa bile öksürüyor rahatsız oluyor neden bilmem ama o teyzede hayvanlara karşı pek sıcak değil almayabilir. dediğim gibi 2 günden biraz daha az sürecek tahmini yinede yem su vs yetmeyebilir mi? yemlikleri ve sulukları sabitleyeceğim düşmesine vs karşı önlem alacağım, ve son olarak normalde geceleri üstleribi öeterim rahat uyusunlar ve bir nebzede olsa sıcaklık sağlasın diye bu süreç boyunca sürekli üstleri örtük olsa nasıl olur? yani sadece ön yüzünü açık tutsam kafesin arka ve yan tarafları örtük dursa zaten oralar duvara bakıyor camdan tarafı odayı görebilecekler yani. 🙃

Doğacı

Eski Forumcu
Pazar saat 16.00 - Pazartesi öğlen 12.00
Toplam 20 saat . O zaman bu durum daha iyi olur 4 güne kıyasla.
Dikkat etmeniz gereken şeyler
1-) Yemi fazla koyun ve sabitleyin,suluk garanti en az 3 tane takın. Ballı yem takmayın,dal darı asabilirsiniz o da tok tutar,3 adet asabilirsiniz.
2-) Ortam sıcaklığını ayarlanması lazım,kar yağar ise ısı düşer.
3-) Kuşların odasının ve kuşların odasına ışık gelebilen bir yakın oda varsa ikisinin de ışığı açık olsun,ampul patlarsa diğer odanın ışığı yeterli olur veyahut ikisinin ortası uygunsa oraya koyun. Garanti olarak da gece lambası olursa iyi olur. Kuşlarınız karanlıkta yemek yiyebiliyorlar mı bilmiyorum bizimkiler yemezler ışığı açarım ben..
4-) Bazı evlerde fare sorunu olabiliyor,banyo tuvalet gibi yerlerin kapısı örtük olsun mutlaka..
5-) İki kafes varsa kuşları ayrı kafeslere koymanızı öneririm,kafes yakın aralıklı olsun birbirine. Kavga ederlerse ihtimaline karşı böyle bir şey söylüyorum,belli olmaz tedbir güzeldir. Kafes sabit olsun. Teyzeyle konuşun siz yinede,bakarım ben derse daha iyi olur,siz yine de yem ve suyunu fazla koyarsınız dediğim gibi,teyze uğraşmasın sadece göz kulak olsun yeter.

Aklıma başka bir şey gelmiyor

eucagan

Paylaşımcı
Pazar saat 16.00 - Pazartesi öğlen 12.00
Toplam 20 saat . O zaman bu durum daha iyi olur 4 güne kıyasla.
Dikkat etmeniz gereken şeyler
1-) Yemi fazla koyun ve sabitleyin,suluk garanti en az 3 tane takın. Ballı yem takmayın,dal darı asabilirsiniz o da tok tutar,3 adet asabilirsiniz.
2-) Ortam sıcaklığını ayarlanması lazım,kar yağar ise ısı düşer.
3-) Kuşların odasının ve kuşların odasına ışık gelebilen bir yakın oda varsa ikisinin de ışığı açık olsun,ampul patlarsa diğer odanın ışığı yeterli olur veyahut ikisinin ortası uygunsa oraya koyun. Garanti olarak da gece lambası olursa iyi olur. Kuşlarınız karanlıkta yemek yiyebiliyorlar mı bilmiyorum bizimkiler yemezler ışığı açarım ben..
4-) Bazı evlerde fare sorunu olabiliyor,banyo tuvalet gibi yerlerin kapısı örtük olsun mutlaka..
5-) İki kafes varsa kuşları ayrı kafeslere koymanızı öneririm,kafes yakın aralıklı olsun birbirine. Kavga ederlerse ihtimaline karşı böyle bir şey söylüyorum,belli olmaz tedbir güzeldir. Kafes sabit olsun. Teyzeyle konuşun siz yinede,bakarım ben derse daha iyi olur,siz yine de yem ve suyunu fazla koyarsınız dediğim gibi,teyze uğraşmasın sadece göz kulak olsun yeter.

Aklıma başka bir şey gelmiyor
her şey için sağolun ben bir konuşacağım ama sanmıyorum umarım alır. dediklerinizi uygulayacağım bizim kafesin telleri arası biraz geniş darı asamıyorum ufalayıp mamalığa koyacağım içerden asacağım. ışık kendi odamı açayım diyeceğim ama bu seferde gece uyumaları zor olur, orta ışığı açık bırakacağım ama biraz bile etki edeceğini sanmam ışığı kafese vurmuyor. fakat odam bahçeye açılıyor, bahçe ışığı çalışmıyor ama yeni ampul takarsam işe yarayabilir diye umuyorum yarın bakacağım. son olarak kuşların kafesini sadece ön taraf açık kalacsk şekilde örtüp gitmem iyi mi olur dersiniz? azda olsa soğuktan korur diye söylüyorum.

Üst Alt