• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşlarımı çok seviyorum 🥰

Meryem demir

Paylaşımcı
Uffffff...
5 yıldır kuş bakmama rağmen hâlâ kendimi yetersiz hissediyorum. Sanki kuşlarım daha iyi bir anne hak ediyormuş gibi geliyor.
Şimdiye kadar yaklaşık 10 kuşa baktım; papağanlar, kanaryalar… Hepsi birbirinden farklıydı. Hayvanları gerçekten çok severim.

Ama 31 Temmuz’da çıkmam gereken bir yolculuk var. Türkiye dışına gideceğim ve onları yanımda götürmem imkânsız. Sınırdan geçemezler, belki de hastalar kim bilir...

Üstelik kuluçka dönemine giriyor gibiler, izlediğime göre. Onları bırakmak istemiyorum ama elimde değil.
Ne bakabilecek bir komşum, ne akrabam var. Petshoplara bakıyorum ama güvenemiyorum, araştırıyorum ama olmuyor. Elimden hiçbir şey gelmiyor.

Kuşlarım benim her şeyim. Onlar yoksa, ben de yokum gibi hissediyorum.
Birlikte çok zorlu dönemlerden geçtik — özellikle korona zamanı. Şimdi onları bırakmak, içimi parçalıyor.

Diğer kuş bakıcılarına baktıkça, onların kuşlar hakkında çok şey biliyor gibi geliyor.
Ben az zaman geçirmedim kuşlarla ama yine de kendimi hep eksik, bilgisiz hissediyorum.

Sadece içimi dökmek istedim. Daha önce de size danıştım ama hâlâ ne yapacağımı bilemiyorum. Çok kaygılıyız ve ne yapsam da sonuç alamıyorum.

berkay000

Yeni Üye
Uffffff...
5 yıldır kuş bakmama rağmen hâlâ kendimi yetersiz hissediyorum. Sanki kuşlarım daha iyi bir anne hak ediyormuş gibi geliyor.
Şimdiye kadar yaklaşık 10 kuşa baktım; papağanlar, kanaryalar… Hepsi birbirinden farklıydı. Hayvanları gerçekten çok severim.

Ama 31 Temmuz’da çıkmam gereken bir yolculuk var. Türkiye dışına gideceğim ve onları yanımda götürmem imkânsız. Sınırdan geçemezler, belki de hastalar kim bilir...

Üstelik kuluçka dönemine giriyor gibiler, izlediğime göre. Onları bırakmak istemiyorum ama elimde değil.
Ne bakabilecek bir komşum, ne akrabam var. Petshoplara bakıyorum ama güvenemiyorum, araştırıyorum ama olmuyor. Elimden hiçbir şey gelmiyor.

Kuşlarım benim her şeyim. Onlar yoksa, ben de yokum gibi hissediyorum.
Birlikte çok zorlu dönemlerden geçtik — özellikle korona zamanı. Şimdi onları bırakmak, içimi parçalıyor.

Diğer kuş bakıcılarına baktıkça, onların kuşlar hakkında çok şey biliyor gibi geliyor.
Ben az zaman geçirmedim kuşlarla ama yine de kendimi hep eksik, bilgisiz hissediyorum.

Sadece içimi dökmek istedim. Daha önce de size danıştım ama hâlâ ne yapacağımı bilemiyorum. Çok kaygılıyız ve ne yapsam da sonuç alamıyorum.
Kaç günlük gideceksiniz ve kaç kuşunuz var

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sizi çok iyi anlıyorum ama eksik hissetmeyin kendinizi. En azından bunun farkındasınız. Yapılan yanlışları ısrarla doğru kabul eden, ne kötü şartlarda bakılıp normalmiş gibi davranan, tavsiye isteyip tavsiyelere uymayan ve bir süre sonra tavsiyelere uymuş gibi yine tavsiye isteyen türlü türlü kul bakanlar yani bakamayanlar gördük. En azından çabalıyorsunuz. Bundan sonra forumla daha sıkı takip galiba derseniz eksiklerinizi kısa sürede tamamlarsınız. Hatta kafeskuşları okulumuz bile var oraya yeni sınıf açıldığında kendinizi kaydettirebilirainiz.

Şuan en iyi ihtimal sizin için petshop başka çıkar yok gibi. Sınırdan geçirmeniz zor gibi. Veterinerden belge almalısınız ama ne belgesi isteniyor şahsen bilgim yok. Petsohopa emanet edin ve hepbirlikte dua edelim inşallah iyi bakarlar🙏🏼 🤷🏼‍♀️

Son düzenleme:

Meryem demir

Paylaşımcı
Sizi çok iyi anlıyorum ama eksik hissetmeyin kendinizi. En azından bunun farkındasınız. Yapılan yanlışları ısrarla doğru kabul eden, ne kötü şartlarda bakılıp normalmiş gibi davranan, tavsiye isteyip tavsiyelere uymayan ve bir süre sonra tavsiyelere uymuş gibi yine tavsiye isteyen türlü türlü kul bakanlar yani bakamayanlar gördük. En azından çabalıyorsunuz. Bundan sonra forumla daha sıkı takip galiba derseniz eksiklerinizi kısa sürede tamamlarsınız. Hatta kafeskuşları okulumuz bile var oraya yeni sınıf açıldığında kendinizi kaydettirebilirainiz.

Şuan en iyi ihtimal sizin için petshop başka çıkar yok gibi. Sınırdan geçirmeniz zor gibi. Veterinerden belge almalısınız ama ne belgesi isteniyor şahsen bilgim yok. Petsohopa emanet edin ve hepbirlikte dua edelim inşallah iyi vajarlar🙏🏼 🤷🏼‍♀️
Çok teşekkür ederim cevabınız için 🙏 Gerçekten çok iyi geldi.
Ama şu an hava çok sıcak, Kilis’teyim ve sıcaklık 43 dereceye kadar çıkıyor. En kötüsü de her şeyi tek başıma yapamıyorum çünkü ailemle yaşıyorum. Ailem kuşlarla ilgili neredeyse hiçbir şey bilmiyor, her şeyi çok basite alıyorlar.

Mesela “Dışardaki kuşlar nasıl yaşıyor, seninkiler de yaşar” gibi şeyler söylüyorlar. Kötü niyetli değiller ama gerçekten anlamıyorlar, o yüzden de birçok şeye gereksiz gözüyle bakıyorlar. Bu da beni çok yoruyor ve içimde sürekli bir savaş var, hem kuşlarım için hem de kendi vicdanımla.

Özellikle erkek kuşum çok zorlanıyor. Burnunu temizlemeye çalışıyorum ama korkuyor, kalıyor. Müdahale edemiyorum, elim kolum bağlı gibi.
Takviye olarak şu an bir şey veremiyorum. Önceden bazılarını denedim ama memnun kalmadım. Mamaist’ten bir şeyler sipariş etmeyi düşünüyordum ama ev ortamında da hazırlayamıyorum. Yine de tekrar denemeyi düşünüyorum.

Sadece içimi dökmek istedim… Daha önce de buraya yazmıştım ama ne yapabilirim bilmiyorum. Çok kaygılıyım ve ne yapsam olmuyor gibi hissediyorum.

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Antepte vardır düşüncesindeyim. Araştırmakta fayda var.

Meryem demir

Paylaşımcı
sanırım bir tane buldum ama kuş bakarlar mı hiçbir fikrim yok yinede elimden gelenini yapacağım evimizin hemen yanında yarin sabah hemen sormaya gidiyoru.

Üst Alt