• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarım yumurtadan çıktı

YunusEmre54

Yeni Üye
Arkadaşlar herkese merhaba , sultan çiftim 5 yumurta yaptı 4 dolu 1 boştu , 3 yavru sağlıklı olarak dünyaya geldi 1 i yumurtadan çıkma esnasında öldü.
Şuan 3 yavrum var anne ve babası güzel besliyo 1 tane boş yumurta yuvalıkta duruyor onu alayımmı yoksa dursun mu tecrubeli arkadaslardan yorum bekliyorum. Masallahınızı esirgemeyiniz ☺

erenztrk

Müdavim
Sultan papağanı üretmedim muhabbet kuşu ürettim ama boş yumurtanın şimdiye kadar durması hata ekstra yoruluyor yine de daha güvenli bir yorum bekleyebilirsiniz maşallah yavrulara uzun ömürlü sağlıklı olsunlar inşallah 🙏🏻 bir de kuşlar yumurtadan aynı anda çıksın diye ben yumurtladığını alıp sahte yumurta koyuyordum yumurtlama işlemi bitince değiştiriyordum yavrular aynı anda çıkıyordu

Son düzenleme:

YunusEmre54

Yeni Üye
Sultan papağanı üretmedim muhabbet kuşu ürettim ama boş yumurtanın şimdiye kadar durması hata ekstra yoruluyor yine de daha güvenli bir yorum bekleyebilirsiniz maşallah yavrulara uzun ömürlü sağlıklı olsunlar inşallah 🙏🏻 bir de kuşlar yumurtadan aynı anda çıksın diye ben yumurtladığını alıp sahte yumurta koyuyordum yumurtlama işlemi bitince değiştiriyordum yavrular aynı anda çıkıyordu
Cevap için teşekkürler , ekstra bir yorgunlukları olmadı diğer yumurtalara yattıkları için bunuda yattılar. Ben çıkan yavrulara destek oluyor düşmesini engelliyor diye tutuyodum ama üstadlar hangisi doğru söylerse ona göre hareket edelim hocam ☺

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Aslında yavruların aynı anda çıkmasını sağlamak anneyi daha yorar. Çünkü yavrular büyüdükçe, annenin doldurması gereken kursaklar da eşit oranlı ve çok olur. Ama kendi doğalarında olduğu gibi, yavrular 2 gün ara ile çıktıklarında, en büyük yavrunun kursak sütü ihtiyacı daha çok, en küçük yavrunun daha az olacağı için kuş kendisini dengeleyebilir. Lütfen kuşların doğasına çok müdahalede bulunmayalım

@YunusEmre54 Boş yumurtanın durması konusuna gelirsek, sultanları tam bilmiyorum ama muhabbet kuşlarında yavrular belli bir boya gelene kadar, dölsüz yumurta follukta tutarım. Buna yastık yumurta denir. Annenin yavruların üstüne fazla baskı uygulamasını engeller. ayrıca yavrular içgüdüsel olarak yumurta çevresini sarar, kafaları havada olur. Böylece ezilme riski azalır. Ama yumurtayı alırsanız, en küçük yavru hep alta girer, anne ya da kardeşleri tarafından yanlışlıkla ezilebilir. Yastık yumurta, bu durumda faydalıdır

YunusEmre54

Yeni Üye
Aslında yavruların aynı anda çıkmasını sağlamak anneyi daha yorar. Çünkü yavrular büyüdükçe, annenin doldurması gereken kursaklar da eşit oranlı ve çok olur. Ama kendi doğalarında olduğu gibi, yavrular 2 gün ara ile çıktıklarında, en büyük yavrunun kursak sütü ihtiyacı daha çok, en küçük yavrunun daha az olacağı için kuş kendisini dengeleyebilir. Lütfen kuşların doğasına çok müdahalede bulunmayalım

@YunusEmre54 Boş yumurtanın durması konusuna gelirsek, sultanları tam bilmiyorum ama muhabbet kuşlarında yavrular belli bir boya gelene kadar, dölsüz yumurta follukta tutarım. Buna yastık yumurta denir. Annenin yavruların üstüne fazla baskı uygulamasını engeller. ayrıca yavrular içgüdüsel olarak yumurta çevresini sarar, kafaları havada olur. Böylece ezilme riski azalır. Ama yumurtayı alırsanız, en küçük yavru hep alta girer, anne ya da kardeşleri tarafından yanlışlıkla ezilebilir. Yastık yumurta, bu durumda faydalıdır
Çok teşekkür ediyorum bilgi ve tecrubenizi paylaştığınız için bende bu sekilde düşünüyordum peki yavrular kaç günlük olana kadar boş yumurtayı tutayım hocam ?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Çok teşekkür ediyorum bilgi ve tecrubenizi paylaştığınız için bende bu sekilde düşünüyordum peki yavrular kaç günlük olana kadar boş yumurtayı tutayım hocam ?
Maşallah 🧿 demeyi unutmuşum bu arada. Allah nazardan korusun inşallah. Sultan üretimi yapan arkadaşlar bu konuda daha net bilgi verebilir ama şöyle gözleri açılıp follukta gezinmeye başladıklarında alabilirsiniz diye düşünüyorum. Kendilerini ezilmeden kaçıranilecekleri boya gelince

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Şimdilik yumurtayı ellemeyin. yavrular Dik durup, yumurta sağda solda kıpırdamadan kalana kadar tutabilirsiniz. Sağda solda bir köşede duruyorsa zaten artık yastık görevide kalmamış oluyor.

Grpet

Müdavim
Üretici
boş yumurtalar yavrular tüylenene kadar atılmaz yuvalıkta dururlar yumurtaların varlığı yavruların eizlmesini yada carpık bacak gibi olumsuzlukların ortaya cıkmasını engeller o yüzden atmayın kalsın

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bu konuda üretimin tekniklerini deneyimli arkadaşlar anlatmış aynı şekilde bende katılıyorum doğasını bozmaktan yana değilim yumurta toplamayı hatta yumurtaya yazı yazmayı bile doğru bulmuyorum.yastik yumurtayı herkes bilmez ama faydasını gördüğümüz bir tekniktir hatta ona biz arkadaşlar arasında minder yumurta deriz 😂bilgiler için teşekkürler 👍

Üst Alt