• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşlarım yine kızıştı

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Merhabalar. Dişi kuşumun cere rengi kahverengiye dönüyor. Havuç gibi kızıştırıcı yiyecekler vermemeye dikkat etmeme rağmen kuşlar yine çiftleşmek istiyor. Dişi kuş erkekleri rahat bırakmıyor, erkekler ise 2.5 aylık yavruları rahat bırakmıyor. Kızışma durumu kendi kendine geçer mi? Kuluçka biteli çok olmadigi için yeni kuluçka sağlıklı olmaz diye yapmıyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba kardeşim kaçıncı kuluçka? Bence gerekli ihtiyaçlarını veriyorsan engel koyma bırak devam etsinler eğer hastalık yorgunluk yoksa tabiki olsaydı tekrar çiftleşmek istemezlerdi😊

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Merhaba kardeşim kaçıncı kuluçka? Bence gerekli ihtiyaçlarını veriyorsan engel koyma bırak devam etsinler eğer hastalık yorgunluk yoksa tabiki olsaydı tekrar çiftleşmek istemezlerdi😊
Bende tek kuluçka geçirdiler. Gidip yuva için talaş falan alayım o zaman. Çok teşekkür ederim 😊

Nur Y.

Paylaşımcı
Kuşlarınız çok güzel maşallah. Durumunuz varsa bir sorun yoksa neden olmasın 🐣💕

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Hadi bakalım hayırlısı olsun inşallah 😊
Abi bir de ben erkek kuş hakkında soru soracağım. Benim şuan eş yaptığım erkek 2.5 (maviş) yıldır bende ve ben büyüttüm. 1 defa eş aldım ona o da bir gece ansızın ölmüştü. O kuşa da aynısını yapıyordu. dişi kuşu sürekli kafese sokmaya çalışıyor ve oradan çıkmasını istemiyor. Sanki yuvada yumurta varmış gibi yapıyor. Hiç çiftleşmek için ayak attığını vs görmedim. Diğer eşiyle de böyleydi. acaba yuvayı hazırlamasını mi bekliyor? Yuva ile çok ilgili diğer erkek kuşum da (çıtır) bunu görmedim. O direkt olarak amacını belli ediyordu 😂 bir dişi kuştan bile daha ilgili yuvaya bu normal mi? Yuva ile ilgilenmekten çiftleşmiyor gibi geldi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Abi bir de ben erkek kuş hakkında soru soracağım. Benim şuan eş yaptığım erkek 2.5 (maviş) yıldır bende ve ben büyüttüm. 1 defa eş aldım ona o da bir gece ansızın ölmüştü. O kuşa da aynısını yapıyordu. dişi kuşu sürekli kafese sokmaya çalışıyor ve oradan çıkmasını istemiyor. Sanki yuvada yumurta varmış gibi yapıyor. Hiç çiftleşmek için ayak attığını vs görmedim. Diğer eşiyle de böyleydi. acaba yuvayı hazırlamasını mi bekliyor? Yuva ile çok ilgili diğer erkek kuşum da (çıtır) bunu görmedim. O direkt olarak amacını belli ediyordu 😂 bir dişi kuştan bile daha ilgili yuvaya bu normal mi? Yuva ile ilgilenmekten çiftleşmiyor gibi geldi
Evcil kuşların davranışı bu kardeşim sahipleniyor 😅 şuan yanında dişi var mı? Kur zamanı video çekip ekler misin kardeşim

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Evcil kuşların davranışı bu kardeşim sahipleniyor 😅 şuan yanında dişi var mı? Kur zamanı video çekip ekler misin kardeşim
Yani şöyle kur yapıyor ama çiftleşmek için değil dişiyi yuvaya sokmak için. Dişi yuvadayken onu izliyor. Ölen eşine de aynısını yapıyordu, yuvaya sokuyor sonra kendisi giriyor başka bir şey yapmıyor. Diğer erkek kuşum ayak atıp dişiyi çiftleşmek için ikna ediyordu. Bu kuşum çiftleşmeden yavru bakım aşamasina geçmek istiyor gibi 😂

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yani şöyle kur yapıyor ama çiftleşmek için değil dişiyi yuvaya sokmak için. Dişi yuvadayken onu izliyor. Ölen eşine de aynısını yapıyordu, yuvaya sokuyor sonra kendisi giriyor başka bir şey yapmıyor. Diğer erkek kuşum ayak atıp dişiyi çiftleşmek için ikna ediyordu. Bu kuşum çiftleşmeden yavru bakım aşamasina geçmek istiyor gibi 😂
Diğer eşinde de aynısı oldu aylarca bekledim yavru gelmedi o nedenle aynı sorunu tekrar görünce acaba erkek kuşumda mi sorun var diye düşündüm

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
En doğru kararı vermişsiniz ne kadar takviye vermesek de kızışmalarını engelleyemeyiz doğalarında var. İnşallah sağlıklı bir sürü yavrunuz olur :)

Üst Alt