Herkese merhabalar. Forumda yeniyim. 3 ay önce, 5 temmuzda, şu an 14 aylık olan erkek kuşumun yanına dişi bir kuş aldım. Dişi kuşum da 1 yaş civarında, 3 aydır bizimle, erkek kuşumla çok iyi anlaşıyorlar, birbilerini besleyip kaşıyorlar, dışarı saldığımda sürekli beraber uçuyorlar. Bunu gördükten sonra yuvalık alıp kafese taktım. 40 gün oldu yuvalık takalı. Bu süreçte çok düzenli bir şekilde Gerwit-W, Entrobac, Usnegano, Sedochol ve BT-Amin Forte verdim, haftada 3 kez de yumurta+havuç+nijer tohumundan oluşan mama, 1 kez dal darı, 1 kez yulaf tohumu verdim. Kafeste kalamar kemiği ve kuş kumu sürekli var. Beslenme anlamında çok titiz davranıyorum. Yuvalık taktıktan 20 gün sonra dişi kuşumun beyaz olan ceresi kahverengiye dönüştü, başlarda bir iki kez girdiği yuvaya daha sonra sık sık girmeye başladı. Erkek kuşum bu süreçte düzenli olarak dişiye yaklaşıp yokladı ama dişi hep uzaklaştırdı, hatta zaman zaman kafeste kovaladı. Bu kadar süre geçmesine ve dişi kızgınlığa girmesine rağmen asla çiftleşme pozisyonu almıyor ve erkeğe müsaade etmiyor. Ne yapmam lazım? Önerileriniz neler?
Ekli dosyalar
-
3.3 MB Görüntüleme: 9