• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşlarım akıllı yemliği boşaltıyor

Semihzz123

Tutkulu
Merhaba bugün 3-4 saat evde yoktum ve geldiğimde kuşlarım akıllı yemliğin yarısını boşaltmış alttaki kabı dolmuş şimdi üfleyerek kabuklarını ayırıp dolu yemleri geri ilave ettim ama yarın erkenden yola çıkacağım ve aklim burada kalacak ne yapmam gerek lütfen öneride bulunun.
NOT:Dişi kuşum kuluçkada ama çıktığı vakit büyük ihtimalle o yaptı bu yaramazligi erkegi yaparken görmedim ama oda yapmış olabilir.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba bugün 3-4 saat evde yoktum ve geldiğimde kuşlarım akıllı yemliğin yarısını boşaltmış alttaki kabı dolmuş şimdi üfleyerek kabuklarını ayırıp dolu yemleri geri ilave ettim ama yarın erkenden yola çıkacağım ve aklim burada kalacak ne yapmam gerek lütfen öneride bulunun.
NOT:Dişi kuşum kuluçkada ama çıktığı vakit büyük ihtimalle o yaptı bu yaramazligi erkegi yaparken görmedim ama oda yapmış olabilir.
Akıllı yemligin alt haznesini yemle doldur ve akıllı yemligi de yemle doldur böylece altta dökülen bişey olmayınca mecbur yemi alıp yiyecektir kaç gün yoksun? kuşlar tek mi kalacak?

Semihzz123

Tutkulu
Akıllı yemligin alt haznesini yemle doldur ve akıllı yemligi de yemle doldur böylece altta dökülen bişey olmayınca mecbur yemi alıp yiyecektir kaç gün yoksun? kuşlar tek mi kalacak?
1 gün yokum ama 2 güne çıkabilir abi maksimum 2 gün evde olmayacağım kuşlar tek kalacak

Semihzz123

Tutkulu
Abi bu taktiği döndüğümde uygulayabilirim yokken tekrar yaparlarmı acaba

Semihzz123

Tutkulu
Ben ek olarak bir yemlik daha koyacam ama onun üstünde kabuklari kalacak büyük ihtimalle ac kalabilirler kabuklari yiyip

Semihzz123

Tutkulu
Kuşları bu şekilde bıraktım 2 gün evde yokum inşallah birşey olmaz. 2 suluk birakacaktim aklım kalır diye 3. De taktım.

Semihzz123

Tutkulu
Abi sinirim bozuldu artık dediğini yaptım ama hala boşaltıyor kuş yemliği. Alt haznede yem ve kabuklar karışınca temizliği çok zor oluyor dahada yaparsa ızgaralı yemliğe gecicem.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Abi sinirim bozuldu artık dediğini yaptım ama hala boşaltıyor kuş yemliği. Alt haznede yem ve kabuklar karışınca temizliği çok zor oluyor dahada yaparsa ızgaralı yemliğe gecicem.
Bazı kuşlar akıllı yemlige alışamiyor ben alt haznedeki kabuklara üfleyip tekrar içine dökerek çok kuş alistirdim..senin için zor oluyorsa öyle yap kardeşim 👍

Ondercltp

Aktif Üye
Kuş yem seçtiği için boşaltıyor akıllı yemliği. İlk kullandığım zamanlar bende de durum aynıydı. İşten döndüğümde hergün dolu buluyordum. Bir yerde şimdi anlatayağım uygulamayı gördüm. Adam akıllı yemliğin yem döküldüğü kısmına bir demir çubuk geçirmiş boydan boya. Böylece kuş gagası ile yemleri iteleyemiyor. Bu sayede de yemlerin çoğunluğu dökülmemiş oluyor. Kendim denedim. Nispeten işe yaradı. Kuş sayısı artınca tek yemlikte kavga çıkar oldu. Bu nedenle eski tip yemliklere döndüm.

Üst Alt