• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarda gece körlüğü olur mu?

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhabalar, benim Pamuk kızımın loş ışıkta agresifleşme durumu var. Biraz gözlemledim sanki yeterince görmediği için yapıyormuş gibi geldi, rastgele sağa solu gagalamaya çalışıyor. Kendini korumaya çalışıyormuş ama tehlikenin ne tarafta olduğunu kestiremiyormuş gibi 🤔 Araştırdım ama insandaki gece körlüğünden başka bişi bulamadım bi de hastalığın adı da tavuk karası olunca kafamı kurcaladı.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşlqr gece net göremezler, bu hastalık değil normal bir durum. Ben ilk kuşlarımı yeni aldığım zaman yakalamak için ışıkları kapatırdım ve korkudan uçmaya başlarlardı. Nereye konacaklarını da bulamadıkları için deli gibi sağa sola uçarlardı. En son dayanamayıp ışığı açardım resmen ilk buldukları yere çarparcasına konarlardı nefes nefese :(

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Kuşlqr gece net göremezler, bu hastalık değil normal bir durum. Ben ilk kuşlarımı yeni aldığım zaman yakalamak için ışıkları kapatırdım ve korkudan uçmaya başlarlardı. Nereye konacaklarını da bulamadıkları için deli gibi sağa sola uçarlardı. En son dayanamayıp ışığı açardım resmen ilk buldukları yere çarparcasına konarlardı nefes nefese :(
Evet o halleri çok üzücü. Gözleri de iyice küçülür karanlıkta. Işığı ilk açtığınızda kısa bir süre sadece hareketleri algılayabiliyorlar.

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yok ben ışığın açık olduğu durumdan söz ediyorum, çok ışıklı değil ama loş oluyor hep bizim salon. Maviş’te hiç öyle bi durum yok, elim nerde daldarı nerde gayet farkında ama Pamuk kestiremiyor 😐 Tellerden tık sesi gelse sesin geldiği tarafa değil de öbür tarafa gaga atıyor falan. Bi düşündürdü açıkçası bende var çünkü gece körlüğü ☺

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Şu düzeyde bi ışık yani:

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Allah Allah, hiç duymamıştım açıkçası :unsure::unsure: