• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlardan uyuz geçer mi?

Ahmet 38

Yeni Üye
Merhaba. Ben galiba uyuz oldum belirtiler olmaya başladı. Evimde muhabbet kuşu var 2 tane onlardan geçmiş olabilir mi Gercekten çok kaşınıyorum

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yaşamış biri olarak söylüyorum uyuzun kuşlarla uzaktan yakından alakası yok. Ne onlardan size nede sizden ona geçen bir hastalık değil. Hayvan uyuzu ile insan uyuzu farklı. İşinde oldukça uzman profosörden aynen böyle açıklandı bana. Benim kuşlarım varken yakalandığım ve kuşlarım varkende atlattığım bir durum. Biz okuldan kaptık sizde dışardan kapmıştırsınız. İnsanlar yakalandığı zamanda maalesef izole olmuyor söylemiyorlar ve ister istemez temas halinde kapıyorsunuz. Zor ve uzun bir süreç geçmiş olsun. Şifalar diliyorum.

Ahmet 38

Yeni Üye
Yaşamış biri olarak söylüyorum uyuzun kuşlarla uzaktan yakından alakası yok. Ne onlardan size nede sizden ona geçen bir hastalık değil. Hayvan uyuzu ile insan uyuzu farklı. İşinde oldukça uzman profosörden aynen böyle açıklandı bana. Benim kuşlarım varken yakalandığım ve kuşlarım varkende atlattığım bir durum. Biz okuldan kaptık sizde dışardan kapmıştırsınız. İnsanlar yakalandığı zamanda maalesef izole olmuyor söylemiyorlar ve ister istemez temas halinde kapıyorsunuz. Zor ve uzun bir süreç geçmiş olsun. Şifalar diliyorum.
Teşekkür ederim abla nasıl geçecek eğer atlatmış biriysen Allah için yardım et fena kaşınıyorum cildiye randevuları dolu napcam :(

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Teşekkür ederim abla nasıl geçecek eğer atlatmış biriysen Allah için yardım et fena kaşınıyorum cildiye randevuları dolu napcam :(
Merhaba, uyuz veya kurdeşen için Eczanelerde ilaç bulunmakta, alabilirsiniz ve uygulayabilirsiniz, gemiş olsun

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba, uyuz veya kurdeşen için Eczanelerde ilaç bulunmakta, alabilirsiniz ve uygulayabilirsiniz, gemiş olsun
Sirkeli bez ile kaşınan bölgelerde pansuman yapabilirsiniz, silin 10-15 dk bekleyin geçici çözümdür, içinde kükürt ağırlıklı solüsyon veya kremler var, eczacı yardımcı olur

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Alerji testi yaptırın bu uyuz değilde tüylere karşı bir alerji olabilir 👍kemirgenlerden insana uyuz geçtiğini gördüm ama kuşlardan geçtiğini hiç görmedim ve duymadım

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Önce tespit edin sonra tedaviyi uygulayın derim. Eğer gerçekten uyuzsanız ben kendi tedavimizi size yazarım. Bu süre zarfında kıyafet ve temas ettiğimiz yıkanabilir herşeyi tek kıllanım sonrası yıkayıp sizin ve tüm aile fertlerinin iyice keselenerek yıkanmanız. 🤷🏼‍♀️