• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlar yıkanır mı?

Gullsaaah

Yeni Üye
Arkadaşlar bir de forpus papağanımı özellikle yeni aldığım baya kirli yıkamam sorun olur mu kulaklarına su kaçmaması gerektiğini okumuştum ama yıkayanları da duydum fısfıslı şişelerle. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi😇

Murat Halisdemir

Müdavim
Fıs fıs temiz su koy 4 5 damla beyaz elma sirkesi koy onla uzaktan yağmur yapar gibi yıkıyabilirsin çok fazla ıslanmasın

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Dikkat etmeniz gereken 3*5 kural var kafasını ıslatmamak kendi halinde kuruması (sıcak dahi olsa fön vs tutulmaz) havluyla kurulayabilirsin. Rüzgar olmayan ortamda kuruması gerekiyor. Bunlara dikkat ederseniz problem yaşamazsınız

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
tercihiniz kendisinin yıkanması olmalı, kendisi yıkanmıyorsa su püskürtmek olmalı
hava akımında kalmaması çok önemli

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
kendi yıkanmıyorsa su püskürtebilirsiniz.Yıkadıktan sonra ceryanda kalmamasına dikkat edin

Gullsaaah

Yeni Üye
teşekkür ederim söylediklerinizi dikkate alıcam yeni aldığım erkek forpus hiç kıpırdamadan başaşağı durmaya devam ediyor ve sürekli uyuyor yem yemiyor değişim yapıcam sanırım yem yememesine üzülüyorum su da içmiyo

Gullsaaah

Yeni Üye
Kafesin içinde de hareketli değil. Eve geldiğinden beri bu şekilde

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Her kuşun kendine has yıkanması var benim gözlemlerime göre bazıları içine girip yıkanıyor bazıları da suluktan bile hallediyor ama benim kuşlarım şıpır şıpır yıkanıyorlar. biri alışınca hepsi heveslendi duşa kabine girmeye başladı . Derin olmadığını anlamaları için içine başlangıçta keskin olmayan bir taş koyun belli zaman sonra içine girdiklerinde çıkarırsınız .

Gullsaaah

Yeni Üye
Her kuşun kendine has yıkanması var benim gözlemlerime göre bazıları içine girip yıkanıyor bazıları da suluktan bile hallediyor ama benim kuşlarım şıpır şıpır yıkanıyorlar. biri alışınca hepsi heveslendi duşa kabine girmeye başladı . Derin olmadığını anlamaları için içine başlangıçta keskin olmayan bir taş koyun belli zaman sonra içine girdiklerinde çıkarırsınız .
Ayy ne güzel inşaallah benimkiler de sever suyu😇🙏🏻

HakanG

Paylaşımcı
Benim pamuğumda hiç suyu sevmiyor, mecbur eski kafesine alıp biraz fıs fıs ile yıkıyorum 😅 İnş bir gün kendi kendine yıkanmayada alışır :giggle: