• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlar nasıl konuşur

Merlin

Yeni Üye
Kuşum 5 aylık erkek, Jumbo türü. konuşturmaya çalışıyorum ama bir türlü konuşturamadım kafesinde oyuncağı yok sürekli yanındayım ama hala konuşmuyor sadece ben konuşurken kafasını uzatıp dinliyor birde arada ağzını oynatıyor Tahmini ne zamana konuşur ve ne yapmam gerekli

ROMM48

Aktif Üye
Kuşum 5 aylık erkek, Jumbo türü. konuşturmaya çalışıyorum ama bir türlü konuşturamadım kafesinde oyuncağı yok sürekli yanındayım ama hala konuşmuyor sadece ben konuşurken kafasını uzatıp dinliyor birde arada ağzını oynatıyor Tahmini ne zamana konuşur ve ne yapmam gerekli
jumbolar biraz zor konuşur diye biliyorum ama yanıltmayayım :)

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kusunuza her sabah konuşan muhabbet kuşu sesleri dinletin sizde konuşmaya devam edin bu süreçte konusacaktir

Emreoz

Aktif Üye
Her kuş aynı oranda konuşmuyor, yetenek meselesi. Ancak internette kelime öğretme videoları var 3-4 saatlik. Bir de size alışmadıysa henüz belki sesinizi algılamıyor da olabilir.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuş uyumadan 30 dakika önce parmağınla tam dudak hizana al ve öğretmek istediğin kelimeyi durmadan tekrarla... Gün boyunca da o kelimeyi ara sıra hatırlatmaya çalış... Ondan sonra uyurken bile sayıklar o kelimeyi... Birinci kelimeyi öğrendikten sonra başka kelimeleri de aynı şekilde uygulayarak daha az zamanda kapar...

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuş uyumadan 30 dakika önce parmağınla tam dudak hizana al ve öğretmek istediğin kelimeyi durmadan tekrarla... Gün boyunca da o kelimeyi ara sıra hatırlatmaya çalış... Ondan sonra uyurken bile sayıklar o kelimeyi... Birinci kelimeyi öğrendikten sonra başka kelimeleri de aynı şekilde uygulayarak daha az zamanda kapar...
Güzel taktikmiş valla 👍👍

Merlin

Yeni Üye
deneyeceğim ☺

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle kuşunuzu mükemmel bir akşam yemeğine davet edin. Dal darı yedirirken arkadan romantik bir "konuşan muhabbet kuşu" sesi açın.( ben Fıstık'ı öneriyorum ) O da muhtemelen bu jestinize bayılır ve konuşmaya başlar 🤣

Muhabbet90kusum

Aktif Üye
Ben hiç konuşan muhabbet kuşu video açmadım. Sürekli konuşuyorum dikkatle dinliyor. Ayni kelimeyi günde çok kez tekrarla. 10/15 dk. Video açmadım ilk kelimeden sonra herşeyi daha kısa sirada oğrenebilsin diye.

Muhabbet90kusum

Aktif Üye
benim kuşumda konuşmaya calışıyor daha konuşmadı henüz.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
benim kuşumda konuşmaya calışıyor daha konuşmadı henüz.
Video dinletirseniz konuşmasını hizlandirma şansınız da yüksek olur. Çünkü kuş sesi dinlerken dikkatini o kuşa verecek. Ben hem konuştum hem videolar açtım 2 aylıkken konuşmaya başladı. Denemekte fayda var ben konusturdugum için söylüyorum

Maviş Paşa

Tutkulu
Video dinletirseniz konuşmasını hizlandirma şansınız da yüksek olur. Çünkü kuş sesi dinlerken dikkatini o kuşa verecek. Ben hem konuştum hem videolar açtım 2 aylıkken konuşmaya başladı. Denemekte fayda var ben konusturdugum için söylüyorum
Kuşlar varken mi tek kuş mu 🤔 3 kuş birbirine alışık ayrı durduğu zaman bağırıyorlar ayıramıyorum haliyle 😂

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yok o zaman kuşlar yoktu ama kuşlar evde kalabalık bile olsa yeni kelimeleri bile ogreniyorlar zorluk çekmiyorum bu konuda

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşların konuşma dönemleri. 5 aylıktan başlar yani eş isteme durumu kızışmaya başlaması lazım kur ötüşleri yapması lazım. O arada alıyor kelimeleri kafasına o yüzden kuşunuza ara ara haftada 1 kere yada 2 haftada bir kere yarım çay kaşığı nijer vs verebilirsin yemlerine ekstra eskiden konuşturucu yem diye nijer satarlardı. Bunu yapmak yapmamak size kalmış birşey tabiki doğal yollarlada kızışır kuş vitamin takviyesi düzgün beslenme tablosu ile

Merlin

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim hepsini deneyeceğim :) konuşursa konuştuğu videoyu atarım☺

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Önce insana alışması insanla bağ kurması kendini insan sanması gerekir.. sonrasında yukarda verilen teknikler uygulanabilir 😊👍

Üst Alt