• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuş parazitleri

isimsizbirisi00224

Yeni Üye
Merhaba kuşumda parazit olmasından şüpheleniyorum kuşum benim odamda kalıyor Ve odamda bulunduğu bölgede çok küçük böcekler görüyorum telefonumun üzerinde buluyorum genelde o şekilde fark ettim ve 3-4 haftadır Vücudumda bir kaşıntı var artık kaşımaktan kanama durumuna geldi kuşu soracak olursanız o zaten hep kaşınıyor Ama bizimle Yaklaşık 4 yıldır ve ben kuşu bildim bileli hep kaşınır zaten hani normal bir kaşıntı diye düşünüyordum ve çok hijyenik bir ortamda olduğunu da söyleyemeyeceğim maalesef Çünkü 5 yıldır aynı kafesin içinde ve Hani kafes artık ne kadar yıkasak da pis kokuyor yani ve aileme değiştirmesi için baskı yapıyorum kafesi de değiştirmiyorlar kuşun eşyaları da kirli Kuş zaten kirli kuş da bir garip kokuyor yıkıyorum ediyorum falan hani banyo yapmasını sağlıyorum ama gene kokusu geçmiyor kuş da ağır bir koku var yani Bir de kafesinin altındaki peçeteyi de çok sık değiştiremiyorum Hani öğrenci olduğum için kuşumla da çok fazla da ilgilenemiyorum Bir de evimizde kedi var Yani kısacası parazit olduğunu düşünüyorum ama ne yapmalıyım bilmiyorum ufak bir görsel paylaşacağım kuşumun bulunduğu masaya ait bir görsel bu. Yaklaşık 3-4 haftadır işte masamda böyle görselde de gördünüz gibi kahverengi çizikler küçük kan gibi şeyler görüyorum yani benim anladığım kadarıyla bu parazitlerin ezilmiş hali kuştan düşüyor Muhtemelen parazitler sonra kafesini alırken koyarken parazitler eziliyor muhtemelen ya da masaya başka eşyalar koyarken diye düşünüyorum parazitlerin ezilmiş halinin olabileceğini düşünüyorum hani görselden çok bir şey anlaşılmıyor ama gene de paylaşmak istedim Kısacası böyle ne yapmam gerekiyor

Ekli dosyalar

mortsvivants

Eski Forumcu
Kuşunuzu görebilir miyiz? Kanayan yerlere eczaneden rif ampul alıp pansuman yapın. Kuşunuza acilen dış parazit uygulaması yapmalısınız. Vilmectin, Zimec bunlardan birisini temin edip ensesine bir damla damlatıp kısa masaj yapın. Mamaist sitesi whatsapp hattıyla iletişime geçebilirsiniz, yardımcı olabilirler. Üzgünüm öğrenci olsanız da kuşunuza bakmakla yükümlüsünüz bu sebeple kafesini sık değiştirmelisiniz, uğraştırıcı değil sonuçta.
Kafesi ve tüm malzemelerini kaynar su ile yıkayın. Sirkeli sudan geçirin. Tahta tünek varsa ocakta birkaç saniye bekletin. Kuşu ve güncel dışkılarını görebilir miyiz?

Mert G.

Eski Forumcu
Merhabalar, kusunuz dıs parazıt damlası yapın ve kafesini iyice yıkayın bir virkons tehmin. İlk başta sirkeyle yıkayın sadece kafes ve esyalarına kuşa dıs parazıt damlası yapın vilmectin öneririm. İlgilenemıyorsanız oda bir can tasıyor . Günah boş boşuna anlıyorum bende öğrencım ama hıcde ilgilenmemezlık yapmıyorum. Kuşun ortamını görelim

Son düzenleme:

mortsvivants

Eski Forumcu
"Kuşun eşyaları da kirli kuş zaten" ne demek yahu? Kusura bakmayın öğrenci olmak bahane değildir, hepimiz benzer yollardan geçiyoruz. Kafesi değiştirmiyorlarsa da kafes ve malzemeleri temiz olmalı. Zor değil bu bahsettiklerimiz, yazık günah.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Arkadaşların dediği ense damlasını kullanın, kuş kirli olmaz eğer bakımı düzenli yapılırsa, kafesi de keza öyle. Kuşunuzu ve dışkısını görebilir miyim

FatımaB.

Eski Forumcu
Merhaba kuşumda parazit olmasından şüpheleniyorum kuşum benim odamda kalıyor Ve odamda bulunduğu bölgede çok küçük böcekler görüyorum telefonumun üzerinde buluyorum genelde o şekilde fark ettim ve 3-4 haftadır Vücudumda bir kaşıntı var artık kaşımaktan kanama durumuna geldi kuşu soracak olursanız o zaten hep kaşınıyor Ama bizimle Yaklaşık 4 yıldır ve ben kuşu bildim bileli hep kaşınır zaten hani normal bir kaşıntı diye düşünüyordum ve çok hijyenik bir ortamda olduğunu da söyleyemeyeceğim maalesef Çünkü 5 yıldır aynı kafesin içinde ve Hani kafes artık ne kadar yıkasak da pis kokuyor yani ve aileme değiştirmesi için baskı yapıyorum kafesi de değiştirmiyorlar kuşun eşyaları da kirli Kuş zaten kirli kuş da bir garip kokuyor yıkıyorum ediyorum falan hani banyo yapmasını sağlıyorum ama gene kokusu geçmiyor kuş da ağır bir koku var yani Bir de kafesinin altındaki peçeteyi de çok sık değiştiremiyorum Hani öğrenci olduğum için kuşumla da çok fazla da ilgilenemiyorum Bir de evimizde kedi var Yani kısacası parazit olduğunu düşünüyorum ama ne yapmalıyım bilmiyorum ufak bir görsel paylaşacağım kuşumun bulunduğu masaya ait bir görsel bu. Yaklaşık 3-4 haftadır işte masamda böyle görselde de gördünüz gibi kahverengi çizikler küçük kan gibi şeyler görüyorum yani benim anladığım kadarıyla bu parazitlerin ezilmiş hali kuştan düşüyor Muhtemelen parazitler sonra kafesini alırken koyarken parazitler eziliyor muhtemelen ya da masaya başka eşyalar koyarken diye düşünüyorum parazitlerin ezilmiş halinin olabileceğini düşünüyorum hani görselden çok bir şey anlaşılmıyor ama gene de paylaşmak istedim Kısacası böyle ne yapmam gerekiyor
Afedersiniz ama kuş pis demişsiniz de alırken ne düşünerek aldınız
Kendini mi temizlemesini bekliyordunuz anlayamadım yani...
Siz aldığınızda onun ihtiyaçlarını siz gidermeniz gerekiyor ve buna temizlik de dahil
Burada ben dahil kaç arkadaş var sınava çalışan ama biz düzenli olarak ilgileniyoruz kuşlarımızla🤷🏻‍♀️
Bence bu bir bahane olamaz...
Kuşa pis demek yerine bence bir kendinizi sorgulayın derim👍🏻

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşta bit varsa genelde geceleri ortaya çıkar. Kafesin kuytu köşe karanlık yerlerinde aktif olarak görürsünüz. Varsa net fotoğraf ekleyin bakalım.

Ayrıca kuş biti insana geçmez. Sizde kaşınıyorsanız ya psikolojik ya da bit değil yem böceği mevcut.

Bit olsun olmasın dış parazit damlası uygulamalısınız.

Düzenli BT amin Forte takviye de verin

Batuş

Aktif Üye
"Kuş zaten kirli" mübarek kandil günü bir şey demek istemiyorum. 5 gün oldu can dostumu kaybedeli affedersiniz yerde dışkısını buldum çöpe atmaya kıyamadım. Kuşun videosu, görsellerini paylaşır mısınız? Eğer gerçekten imkanınız yok gerekli takviyeleri almaya ben size yardımcı olayım.

mortsvivants

Eski Forumcu
"Kuş zaten kirli" mübarek kandil günü bir şey demek istemiyorum. 5 gün oldu can dostumu kaybedeli affedersiniz yerde dışkısını buldum çöpe atmaya kıyamadım. Kuşun videosu, görsellerini paylaşır mısınız? Eğer gerçekten imkanınız yok gerekli takviyeleri almaya ben size yardımcı olayım.
Tekrardan başınız sağolsun, zaten öncesinde öğrenmiş olsam da yeni duymuş gibi çok üzüldüm bu yazdığınıza. Eskiden kaybettiğim iki can dostumu aklıma getirdiniz. Kucağımda onları uyuturken kemirmeye çalışıp oynadıkları bilekliğimi 5 sene oldu hâlen daha çıkarmadım bileğimden. Koptu, toparlayıp yeniden taktım. Biz üzerlerine titreyip vicdan yapsak da kimi insanların böyle olması çok canımı sıkıyor, akıl erdiremiyorum. Şu saf suratlarına bakıp kirliliğe layık görülmelerine anlam veremiyorum. Umarım gittikleri yerde huzurludur tüm dostlarımız.

isimsizbirisi00224

Yeni Üye
Beni gerçekten çok yanlış anlamışsınız kuş kötü kokuyor dedim kuşa bakmıyorum demedim kuşu sirkeli suyla yıkamamı söylemişlerdi banyo suyunu hazırlarken içine sirke koyuyorum belki ondan kötü kokuyor bilmiyorum ama kuşta bir koku var Evet kuşçuya götürdüğümde sirke koy dedi Ben de sirke ile yıkıyordum hep eşyaları kirli derken de ben haftada bir kaynar su ile eşyalarını yıkarım zaten ama eşyalar eski kuş da zaten bir kepek durumu var beyaz beyaz tüylerinde bir şeyler var kuşçuya götürüyorum normal dedi bana Bir sprey verdi zamanında onu sıktım kafesi de eski bir kafes Hani bazı yerlerinde paslanmalar falan var ama şu an yeni bir kafes alacak maddi durumumuz da yok öğrenciyim dedim bu bir bahane değil evden erken çıkıp çok geç geliyorum o yüzden bazen 2 3 günde bir değiştiriyorum peçetesini kuşumla ilgilenmiyor değilim ilgilenmiyor olsam ben onu zamanında sahiplenmezdim ki ben onu sokaktan bularak Aldım zaten ilgilenmeyecek olsaydım ben şu an verirdim kuşçuya da satardım yani Ama ben onu çok sevdiğim için kimseye de vermiyorum elimden geldiğince bakmaya çalışıyorum bakıyorum da ama bazen insan bir şeylere yetemiyor ki başkalarına danışıyor ben de buraya bir soru açtım bir şeyler sormak danışmak için insanlara. Şu an uygun bir ortam olmadığı için kuşun fotoğraflarını paylaşamıyorum Ama bu kuşla ilgilenmediğim anlamına gelmiyor yani gerçekten çok yanlış anlamışsınız soruyu da silmeye çalıştım silemediğim için duruyor yardımlarınız için de teşekkürler..

mortsvivants

Eski Forumcu
Beni gerçekten çok yanlış anlamışsınız kuş kötü kokuyor dedim kuşa bakmıyorum demedim kuşu sirkeli suyla yıkamamı söylemişlerdi banyo suyunu hazırlarken içine sirke koyuyorum belki ondan kötü kokuyor bilmiyorum ama kuşta bir koku var Evet kuşçuya götürdüğümde sirke koy dedi Ben de sirke ile yıkıyordum hep eşyaları kirli derken de ben haftada bir kaynar su ile eşyalarını yıkarım zaten ama eşyalar eski kuş da zaten bir kepek durumu var beyaz beyaz tüylerinde bir şeyler var kuşçuya götürüyorum normal dedi bana Bir sprey verdi zamanında onu sıktım kafesi de eski bir kafes Hani bazı yerlerinde paslanmalar falan var ama şu an yeni bir kafes alacak maddi durumumuz da yok öğrenciyim dedim bu bir bahane değil evden erken çıkıp çok geç geliyorum o yüzden bazen 2 3 günde bir değiştiriyorum peçetesini kuşumla ilgilenmiyor değilim ilgilenmiyor olsam ben onu zamanında sahiplenmezdim ki ben onu sokaktan bularak Aldım zaten ilgilenmeyecek olsaydım ben şu an verirdim kuşçuya da satardım yani Ama ben onu çok sevdiğim için kimseye de vermiyorum elimden geldiğince bakmaya çalışıyorum bakıyorum da ama bazen insan bir şeylere yetemiyor ki başkalarına danışıyor ben de buraya bir soru açtım bir şeyler sormak danışmak için insanlara. Şu an uygun bir ortam olmadığı için kuşun fotoğraflarını paylaşamıyorum Ama bu kuşla ilgilenmediğim anlamına gelmiyor yani gerçekten çok yanlış anlamışsınız soruyu da silmeye çalıştım silemediğim için duruyor yardımlarınız için de teşekkürler..
Yanlış anlamamız yanlış lanse etmenizden kaynaklı. Kuşunuzun iyiliğini düşünüyoruz.
Sirkeli su ile yıkamayın, tahriş eder. Bit spreyi de kullanmayın. Size yukarıya yazdık, parazit için mamaist whatsapp numarasından vilmectin için Şehmus hocamıza yazın, öğrenci olduğunuzdan dışarıda bulmanız zor olabilir o yardımcı olur. Nasıl uygulayacağınızı yukarıya yazmıştım. Kafes almadınız diye de yargılamadık ki sizi, olabilir insanlık hali. Sadece hijyen açısından uyardık sizi. Yukarıda arkadaşlarımın yazdıklarını da yapmanız, takviyeleri de almanızı öneririz.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Sirkeden kokmaz, parazit, mantar, bakteri olabilir dışkı resmini atabilir misiniz lütfen 🙏 Bir de kuşunuzun videosunu çekip streamble.com üzerinden atabilir misiniz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
ACİL kuşa ense damlası uygulayın
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada veteriner kliniğinde bulunuyor
Bitler sirke veya sprey ile ölmez damla uygulamanız gerekli
Duvara tırmanacak kadar çok bit kuşun yaşamına engel olur ve öldürür deriye girer kanını emiyor besleniyor
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
Yapmazsanız ölür malesef