• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

MEGABAKTERİLİ KUŞUM

koşkoşkuş

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İshal kabarma megabakteri zayıflama halsizlik
Hastalık Belirti Tarihi
23 Nis 2026
Kullanılan İlaç
Turuncu bir ilaç sıvı
Kuşumda veteriner çok fazla megabakteri olduğunu söyledi ve 21 günlük ilaç tedavisine başladık turuncu bir ilaçtı ama işe yaramadı kuşum git gide kötüleşiyor zayıflıyor ona karantina yaptım sıcak tutmaya çalışıyorum . Bilgisi önerisi olan onu nasıl iyileştirebilirim :(

TheCure

Aktif Üye
Konumunuz Samsun görünüyor, doğru değil mi? Dilerim forumda oradan birileri vardır ve size öneride bulunur.

Saat geç, şimdi mesajınızı gören olmayabilir, ben nacizane şunu söyleyeyim, yavrumu cumartesi günü kaybettim, 1 aylık süreçte tedavi gördü ama neyi olduğunu tam bilemediler bile fakat muhtemelen bakteri vardı, her neyse, eğer kötüleştiğini hissediyorsanız ki ben de hissediyordum ama ah maalesef benim yanlış veteriner seçimim ve o veterinere güvenmemin kurbanı oldu yavrum.

Kaç gündür ilaç kullanıyorsunuz? Kilosunu muhakkak kontrol edin, şu anda gramajı nedir?

Beni 1 ay ilaçlarla oyaladılar yavrum dirayetli bir şekilde iyi bile dayandı, son zamanlarda 29 grama düştüğünde 1 hafta beni iş bilmez ve Allah'ından bulasıca veteriner iyi diye oyaladı durdu, ama 29 iyi falan değildi aslında, acil bişey yapılmalıydı ama ah işte yazarken bile zor yazıyorum şu an, diyeceğim o ki 30 gramın altına düştüyse hatta 30 olduysa bile acilen başka bir veteriner bulun aynı veteriner bazen çözemiyor zira benim örneğimde olduğu gibi maalesef.

Benim veterinerim sırf bana zaman kaybettirerek kuşumun ölümüne sebep oldu, bu çok net, forumda da biliniyor.

Acilen şehrinizde başka bir egzotik veterineri bulup gidin bence. Tabii diğer benden daha tecrübeli kişiler de yazar dilerim ama tahminimce aynısını diyecekler.

Dışkı tahlili ki hatta dışkı da değil, laboratuvar tahlili yaptırın. Nokta atışı tespit edilsin durum. Ama dediğim gibi bence eğer siz gözlemlediğinizde durumun iyiye gitmediğini sezinliyorsanız muhakkak veteriner değişikliği yapın, ben yapmadım aynı veterinerde ısrar ettim ve bunun bedelini çok acı bir şekilde ödedim, aynısı sizin yavrunuzun da başına gelmesin diye yazıyorum, sürç-i lisan ettimse affola.