Geniş bi kaba su koyun içine de marul seviyorsa marul parçası ve sevdiği oyuncak. Benim kuşum bu şekilde yılda 4-5 kez yıkanıyor Öyle sık sık banyo yapmak istemiyorlar bence.
Geniş bi kaba su koyun içine de marul seviyorsa marul parçası ve sevdiği oyuncak. Benim kuşum bu şekilde yılda 4-5 kez yıkanıyor Öyle sık sık banyo yapmak istemiyorlar bence.
Benim kuşlarım bayılıyor ve istediklerinde anlıyorum artık zaten. Önce ben geniş bir kaba su ve maydanoz koyuyorum sevdiği bir ot varsa koyabilirsiniz. Giresi yok gibiyse maydanozla ya da elimle üstüne su damlatıyorum zaten tüylerini açıp kabartıp giriyor istiyorsa. Başka bir yöntem musluk altında damlayan suyla yapmak elimi açıyorum onda da elimin üstünde yıkanıyor. Özellikle dişi kuşum ben su içerken bardağına geliyorsa içip tüylerini kabartıyorsa anlıyorum ki yıkanmak istiyor.
Eğer bunları yapmıyorlarsa da küçük taşıma kafesine koyuyorum tünek falan her şeyi çıkartıyorum. Daha sonra kuşu koyup spreyle su sıkıyorum çok yakından olmayacak şekilde. Ben arada bir kuş şampuanıyla yıkamak için böyle yapıyorum. Kendileri yıkandığında şampuan koymuyorum. Bir de biraz meraklıysa zaten ortamda su olunca kasede falan merak edip bakıyorlar elbet.
En çok sevdiği sebze yeşillik ne ise cam tabağa su koyup içerisine sebze koyun o şekilde faydası olacaktır. Eğer ona rağmen girmiyorsa fıs fıs ile yağmur misali (kafes üstünden)kesinlikle yüzüne doğru su sıkmayın ayrıca suyun içerisine 3-4 damla elma sirkesi koyarsanız tüyleride parlaklık kazanıp dış parazitide önlemiş olursunuz şimdiden ufaklığa sıhhatler olsun 2 haftada bir suluğunada 2 damla elma sirkesi eklerseniz iç paraziti önlemiş olursunuz.
Şunuda hatırlatmak isterim cam tabağın içine sebzeyi koyup ıslak bir şekilde yemesine izin vermeyin en fazla 2 parça yaş olarak yer ise ishal olma durumu olabilir