• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Kuş ile araba yolculuğu

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhabalar, kuşumla 5-6 saatlik araba yolculuğu yaptık gidiş-dönüş.

Taşıma kafesine sadece kısa bir tünek ve en sevdiği oyuncağı taktım. Çok sallanan zilli bişi olmadığı için sorun olmadı. Arada sıcak basmış gibi kanatlarını ve gagasını açtı ama sıcaktan mı stresten mi bilmiyorum, klimayı soğuk olacak şekilde açmadık çünkü. Yem ve suyu molada verdim, yemek istemedi ben de yem tanelerini tek tek uzattım , uğraştırdı beni biraz 😁 kafesin üç tarafı açık, iki tarafını sağa sola bakınıp panik olmasın diye kapattım sadece bana dönük olan kısım açıkta kaldı. Bazen oyuncağıyla takılıp öterek bazen de kafasını parmağıma dayayıp kendini okşatarak yolu tamamladık. Normalde parmak sevmez, güvende hissetmek istedi herhalde. o günden beri arada okşayabiliyorum benim de işime geldi 😁
Gittiğimiz yere ulaşınca hemen kendi kafesini alışık olduğu gibi ayarlayıp gervitli su verdim. Ondan iki gün sonra da probiyotik verdim. Orada 1 hafta kaldık, cereyanda kalmayacağı bir odaya koydum ve hiç salmadım bilmediği odada sağa sola çarpmasın diye. Dönüşte de aynı şekilde geldik, çok şükür hiç sorun olmadı. Ben öncesinde yol konusunda çok endişeli olduğum için böyle sıkıntısız tamamlayınca paylaşmak istedim, umarım aklına takılan birilerine faydası dokunur ☺

Mert.

Eski Forumcu
Bende çıkacaktım kuşlarla ama yumurta yaptılar stres yapar dediler burdakiler ve bir kaç tanıdıklarım birini ayarladım o baktı ben şuan dönüyorum inşallah strese girmemislerdir beni gormeyince sizinde tatiliniz inşallah hayırlı olmuştur

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bende çıkacaktım kuşlarla ama yumurta yaptılar stres yapar dediler burdakiler ve bir kaç tanıdıklarım birini ayarladım o baktı ben şuan dönüyorum inşallah strese girmemislerdir beni gormeyince sizinde tatiliniz inşallah hayırlı olmuştur
Ben geçen bayram 4 günlüğüne evde yalnız bırakmıştım, abim her gün gelip kontrol etmişti. Stres olmuş gibi bi hali yoktu döndüğümde ☺ umarım sizin kuşlarınız da aynı durumdadır. Bende kuş tek olunca gidip gelmek daha kolay oldu tabi. İyi yolculuklar 🙋🏻‍♀️

Üst Alt