• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuş ayakta duramıyor

Sergen

Yeni Üye
3 gündür kuş yuruyemiyor ayakta duramıyor veterinere götürdük vitaminsiz kalmış dedi 4 gün öncesine kadar çok iyiydi bı anda oldu titremesi var sürekli sabit duramıyor sürekli devriliyor hiçbir şey yemiyor su içmiyor zorla iciriyoruz ne yapmamız gerekiyor yardımcı olurmusunuz

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle kuşunuzun tünekte veya duramıyorsa tabanda bir fotoğrafını hatta streamable üzerinden kısa bir videosunu, temiz peçete üzerinde yeni yapılmış dışkısını paylaşın. Ve aç kalması ölümcül olabilir, yem yemiyorsa lütfen elle besleme yapın. Şimdilik iyice haşlanmış yumurta sarısı ve bebe bisküvisini ılık suyla seyreltip şırınga ile besleyebilirsiniz, sabah da a21 elle besleme maması temin edersiniz

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
3 gündür kuş yuruyemiyor ayakta duramıyor veterinere götürdük vitaminsiz kalmış dedi 4 gün öncesine kadar çok iyiydi bı anda oldu titremesi var sürekli sabit duramıyor sürekli devriliyor hiçbir şey yemiyor su içmiyor zorla iciriyoruz ne yapmamız gerekiyor yardımcı olurmusunuz
Veterinerin işine karışmak gibi olmasın ama kuş vitaminsizlikten bu duruma düşemez, acil olarak kafesin tabanına beyaz havlu kağıt serip güncel dışkı resimlerini ve kuşun resim/videosunu paylaşır mısınız?

Sergen

Yeni Üye
Daldari ve a21 aldım şuan daldari yedi biraz sabahta az bişi ekmek yedi titremesi devam ediyor önceden sürekli hareketli olan kuş şuan sesi çıkmıyor hareket edemiyor ucamiyor iki defa götürdüm veterinere birinde kabız denildi ikincisinde vitaminsizlik

Sergen

Yeni Üye
Video yüklenmiyor resim içinde dışkısını yapmasını bekliyoruz

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Video yüklenmiyor resim içinde dışkısını yapmasını bekliyoruz

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Zehirlenmiş olabilir mi acaba? Veteriner kuşlardan anlamıyor olabilir. @Şehmus BAKIR abim görünce daha iyi bilgi verir size. Geçmiş olsun.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dışkı resmi ve Video bekliyoruz 👍 @Sergen durumu ciddiyse acil müdahale gerekir yem yemiyorsa beslenmesi lazım

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Daldari ve a21 aldım şuan daldari yedi biraz sabahta az bişi ekmek yedi titremesi devam ediyor önceden sürekli hareketli olan kuş şuan sesi çıkmıyor hareket edemiyor ucamiyor iki defa götürdüm veterinere birinde kabız denildi ikincisinde vitaminsizlik
Ekmek vermeyin çok sakıncalı! A21 yedirin günde 4-5 defa kursağı doldurun, hastalığını ve ilacını bilmem anlamam yemek yedirmeniz şart! A21 ben sürekli kullanıyorum hayat kurtarır

Sergen

Yeni Üye
Dışkı bu şekilde daldari yedi a21 de zorlada olsa yediriyoruz

Sergen

Yeni Üye
Duruşu bu şekilde yürürken düşüyor uçuyor biraz ama konmaya gelirken devriliyor

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dışkısı iyi gibi. Ayaklarda morluk mu var

Sergen

Yeni Üye
Şimdi farkettim evet ayaklarda morluk var

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşta b vitamini eksikliği var, sağlam bir vitamin almanız lazım Bt amin forte kullanın

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşta çoğu vitamin eksikliği ayakta felç titremeye neden olabilir. Ama bu bi anda olmaz bana göre. İç hastalık olma ihtimalli yüksek bence. Şuan durumu nasıl

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Ben vitamin eksikliği kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, bende iç hastalık olduğunu düşünüyorum yada sinirsel bir bozukluk var

Sergen

Yeni Üye
Veteriner tavsiyesi ile aminosol aldım dün şuan onu kullanıyorum

Üst Alt