• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuş alıştırmak için kanat kesmek

Haunted

Yeni Üye
Merhaba. Muhabbet kuşu var yavru sürekli uçarak kaçıyor alıştırmak için kaç kanatını kesmek lazım ve uçlarından mı almak lazım canı yanmaması için. Güvercinlerde olduğu gibi normal bir şey gibi mi bu?

0xhex

Yeni Üye
bunu desteklemiyorum , yavru kuşu kendinize alıştıramıyorsanız o sabır yoksa beslemeyin bence hocam, kafesindeyken Yanina oturun yem vs uzatın bu daha etkili olur

Batuş

Paylaşımcı
Yeterince ilgi gösterince alışacaktır. Kanadını kesip size alışacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz sadece size muhtaç olduğu için yakınlaşır. Gerçek sevgi istiyorsanız sabırla bol bol ilgi. Adeta küçük bir bebek gibi düşünün ilgilendikçe konuşmaya başlar değil mi? Can dostunuzla mutluluklar diliyorum.

Uygar

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhaba. Muhabbet kuşu var yavru sürekli uçarak kaçıyor alıştırmak için kaç kanatını kesmek lazım ve uçlarından mı almak lazım canı yanmaması için. Güvercinlerde olduğu gibi normal bir şey gibi mi bu?
Merhaba güvercin değil ki bu kanadını kesip yatırasın kuşu. Muhabbetin kanadı kesilmez ya yavruluktan alıstırıcaksın kendine alışmıyorsa da eş alıp kendi hayatına bırakıcaksın.

Uygar

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhaba güvercin değil ki bu kanadını kesip yatırasın kuşu. Muhabbetin kanadı kesilmez ya yavruluktan alıstırıcaksın kendine alışmıyorsa da eş alıp kendi hayatına bırakıcaksın.
Ki güvercin de bile kanat kesilmez!

perfectr

Aktif Üye
Tavsiye edilmiyor ama zaten siz de kesemezsiniz. Kolay iş değil kuş ömür boyu sakat kalabilir. Veya hatalı kesimden kan kaybından kuş da ölebilir.

Başka kuş varsa yavruyu diğer kuşlardan ayrı odaya alıp deneyin. Kalabalık olduğu için ilgi göstermiyordur. İnternette çeşitli yavru eğitim videoları da var. Sabırla denemeniz lazım.

Üst Alt