• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuruma

Şampiyon61

Yeni Üye
Merhabalar kuruma hastalığı olan bir kuşa ek besin olarak ne vermeliyiz?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Daldarı, Japon darısı,versele laga mama ve en önemlisi kursaktan besleme yapınız

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba sponsorumuz mamaisten takviyeleri edinip bakıma başlamanız iyi olacaktır ben birde foniopaddy öneriyorum

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuruma kuşun zayıflamasına verilen addır. Bir hastalık neticesinde kuşta meydana gelen bir zayıflamadır. Yani bir sonuçtur. Kuruma bir hastalık değildir. Herhangi bir hastalık sonucu kuşta bir zayıflama oluşur ve buna kuruma denir. Bu hastalık organ hastalığı olabilir, bağırsak hastalığı olabilir ya da kanser olabilir. Onun için bu zayıflamaya neden olan asıl hastalığın teşhis edilmesi gerekmektedir. Hangi bakteri, hangi virüs, hangi mantar bu hastalığa neden olmuştur. Yoksa kuşta bir organ yetmezliği mi var? Karaciğer mi çalışmıyor? Veya kuş kanser mi? İşte ilk önce bu hastalığın araştırılması gerekiyor.

Dolayısıyla kanatlı veterinere gösterip ilk önce hangi hastalığın ya da hastalıkların olduğu teşhisi gerekiyor... Bu ara da kuş aç ise elle besleme yapmanız gerekebilir... (y)

Son düzenleme:

Şampiyon61

Yeni Üye
Veterinere getirdik ve kursak mantarın bağlı kuruma oluştuğunu söyledi.

Şampiyon61

Yeni Üye
Triflucan adında ilaç verdi. Suyuna 2 damla döküp veriyoruz. Elimizde tartı olmadığından kilosunu bilmiyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Triflucan adında ilaç verdi. Suyuna 2 damla döküp veriyoruz. Elimizde tartı olmadığından kilosunu bilmiyorum.
Megabakteri teşhisi konulmuş tamam orasını öğrendiğimiz iyi oldu 👍 ihtiyacınız olanları yazıyorum onları temin ediniz
Mutfak tartısı
Besleme maması
2 nolu aparat
Zeolit tozu
Gerwit
Entrobac
Grit kum