• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum kurumada

Huzurun annesi

Aktif Üye
Merhaba , 2 yaş civarı dişi muhabbet kuşum uzun zamandır kendini kabartıyordu ve uyku halindeydi.Popo kısmında bir şişlik vardı . Daha sonra çok zayıfladığını farkettim ve çok güvenliğimiz bir kuscuya götürdük. Kuruma başlangıcı oluşmuş kusumda. Daha önce bağırsak florası bozulmuş demisti ve bir süre bir bağırsak florası düzenleyici kullandık . Sonra kuruma başlangıcı olunca kuşu ishal etmemiz gerek dedi popodaki şişlik için , dışkı birikmiş. 1 haftaya yakındır verdiği damlayı kullanıyoruz bir gün ver bir gün verme şeklinde. Aynı zamanda dal darı veriyorum fazlasıyla ve yem, yemin içine aspur ekliyorum ayrıca kuş maması veriyorum. Salatalık vs vererek ishal etmeye çalıştık salatalık yemiyor. Blender ile salatalığı püre yaparak siringayla verdik . Yemesi gayet yerinde dal darı yiyor, aspur yiyor ama hala sanki zayıf . Biraz daha canlandı gibi ama yine de hala biraz kendini kabartıyor. Bu arada diğer kusdan ayırdık başka kafese, diğer kuşa da bir süre karantina uyguladık dal darı takviyesi , onunda suyuna verilen damlayı damlattik vs. Yapmam gereken farklı bir şey var mı sizce.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hassas tartınız varsa kuşu yaratın kilosunu bilelim. Kuşun tünekte videosunu streamable üzerinden yükleyip linkini burada paylaşırmısınız.

Üst Alt