• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

KURUMA BELİRTİSİ VAR LÜTFEN YARDIM

Eness

Yeni Üye
Herkese merhaba.
Sevda papağanımda kuruma belirtileri görüyorum ama yaşadığım şehirde kanatlı veterineri olmadığı için kendim tedavi uygulamak zorundayım.İnternette herkes farklı bir şey söylüyor hangisine güveneceğimi bilmiyorum ve yanlış ilaçlar verip kuşumu öldürmek istemiyorum.
Çoğu kaynak triflucan kullanmamı gösteriyor.Sizce kullanmalı mıyım? Önereceğiniz tedavi yöntemleri,ilaçlar var mıdır?
Durumu şu an iyi ama göğüs kafesinde sivrilmeyi anlayabiliyorum.Onun dışında tüy yapısında da değişiklik var.Zinde kalması için suyuna yoğurt suyu ekledim.Alıç sirkesi veriyorum bazen.Sarımsaklı suya da başlamayı düşünüyorum.Böyle doğal olarakta önereceğiniz şeyler varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Eness

Yeni Üye
Merhaba hoş geldiniz.
Kuşun ve dışkısını fotosunu atar mısnız? Bir de yeme ilgisi nasıl kabarma var mı?
Dışkı fotoğrafını yarın ilk iş atacağım.Kabarma gün içinde oluyor.Geliyor omzumda 1 saat falan uyuyor sonra acayip zıpır bi şekilde oyun oynuyor

Eness

Yeni Üye
Hasta kuşu salmayın dinlenmelidir.Ayrıca dışkı ile birlikte atın kuşu yarın bekliyoruz muhakkak teşekkürler.Geçmiş olsun.
Bu ay içinde çektiğim resimlerini atayım ama bi hastalığı olduğuna eminim.Teşekkür ederim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba kuruma belirtisini nereden anladınız? Dışkı kötü değil peki kabarma varmı veya hırıltı?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Kuş iyi görünüyor. Hastalığı olduğuna eminim dediniz, sebebi ne bunun?

Eness

Yeni Üye
Kuş iyi görünüyor. Hastalığı olduğuna eminim dediniz, sebebi ne bunun?
Göğüs kafesindeki sivriliği elimle hissedebiliyorum.Kabarıyor ve gün içinde eskisine göre daha fazla uyumaya başladı yani biraz halsiz diyebilirim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Anladım:( dediğiniz belirtiler varsa acil kanatlı uzmanına götürün eğer imkanınız yoksa ilaç olarak baykoks alın ve yanında probiyotik vermeniz gerekiyor ayrıca onu günde en az iki kez elle beslemeniz lazım kurumaya girmiş bir kuşa yapılacak en iyi tedavi budur

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Göğüs kafesindeki sivriliği elimle hissedebiliyorum.Kabarıyor ve gün içinde eskisine göre daha fazla uyumaya başladı yani biraz halsiz diyebilirim.
Kuruma belirtisi değildir kuşunuz zayıfsa da çok net hissedilebilir. Ama halsizliği nedeniyle olabilir de. Veteriner en iyi sonucu verir.

Eness

Yeni Üye
Anladım:( dediğiniz belirtiler varsa acil kanatlı uzmanına götürün eğer imkanınız yoksa ilaç olarak baykoks alın ve yanında probiyotik vermeniz gerekiyor ayrıca onu günde en az iki kez elle beslemeniz lazım kurumaya girmiş bir kuşa yapılacak en iyi tedavi budur
Kanatlı veterineri maalesef yok.Dikkate alacağım teşekkür ederim

Üst Alt