• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kursak mantarı

esly

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Dışkıda yem, kusma, burun akıntısı
Hastalık Belirti Tarihi
20 Ocak 2025
Kullanılan İlaç
Röhnfried Entrobac
Merhaba, 3 yaşında dişi bir muhabbet kuşum var. Birkaç aydır uyurken nefes almakta zorlanıyor ve kuyruğunu aşağı yukarı sallıyordu. Çevremde kuş veterineri olmadığı için araştırarak probiyotik verdim fakat kısa süreli tedavide yardımcı oldu. Son bir haftadır dışkısında yem görüyorum, halsizlik veya iştahsızlık yok fakat bugün ilk defa kustu. Kursak mantarı olabileceğinden şüphelendim. Ne yapmalıyım? Hangi ilaçları kullanmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz☺ mümkünse kuşunuzun peçete üzerine yapmiş dışkılarını ekler misiniz ve kısa bir video da görsek daha iyi yorumlar yaparız

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Dışkısı gayet güzel, kafeste grit kumu var mı

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kumu tek başına yemediği için yemlerine katıyorum
Yemde dibe çökebilir yani yemiyor olabilir, siz ayrı yemlikte kafeste bulundurun o ihtiyacı kadarını yer, kuş kömürü de alın katın içine ayrıca zeolit tozu temin edin mamaist whatsapp hattından elle besleme maması içine mercimek tanesi kadar katın besleyin günde bir kez 🙏

esly

Yeni Üye
Yemde dibe çökebilir yani yemiyor olabilir, siz ayrı yemlikte kafeste bulundurun o ihtiyacı kadarını yer, kuş kömürü de alın katın içine ayrıca zeolit tozu temin edin mamaist whatsapp hattından elle besleme maması içine mercimek tanesi kadar katın besleyin günde bir kez 🙏
çok teşekkür ederim🫶🏻